בניית אתרי אינטרנט: עשה ואל תעשה, הרצאה מרתקת אלמנטור ישראל
איך מעצבים אתר אינטרנט או בלוג ראויים לשימוש
איך בונים אתר: עשה ואל תעשה הרצאה מאת הדס גולצאקר מאלמנטור ישראל

עיצוב אתרי אינטרנט ובלוגים: עשה ואל תעשה

החודש הייתי אמורה להיות בניו יורק בכנס שיווק דייגיטלי, ובכן, זה לא קרה. ממש לא קרה. ידעתי שאני צריכה לעשות משהו במקום, ולכן יצרתי קבוצה סודית נהדרת, שבמהלכה אני ומרצים נוספים מעבירים את הידע שיש לנו אודות שיווק דיגיטלי.

אחת ההרצאות שעברנו בקבוצה "איך לעצב היטב את האתר / בלוג שלך" על ידי הדס גולצאקר מאלמנטור ישראל, היתה הרצאה שלא תוכננה מראש, והיא היתה כל כך טובה, שאני חייבת להוציא אותה מגבולות הקבוצה הסודית.

עיקרי הדברים:

סיכמתי תוך כדי הרצאה על דף, ללא סדר מיוחד, אז אני ממליצה בחום כן להסתכל במצגת על מנת שתוכלו ליישם את השינויים הנדרשים באתר או בבלוג שלכם.

התאמה למובייל ולמסכים שונים:

50% מקוראי בלוגים ואתרי אינטרנט עושים זאת בסלולאר או במסכים אחרים כמו טאבלטים. בשל גיוון המסכים כיום, אין מצב שהאתר/ בלוג שלכם לא מותאם. קוראים לעניין הזה רספונסיביות ואתם יכולים לבדוק האם האתר מותאם ומשתנה עם שינוי גודל המסך, על ידי גרירת החלון של האתר שלכם בדסקטופ לגדלים שונים.
ולאחר מכן לעשות בדיקות שהאתר או הבלוג עולים כמו שצריך בסוגים שונים של ניידים, חברות שונות וממשקי תפעול, למשל אנדרואיד ואייפון.

עשה ואל תעשה בעיצוב אתר או עיצוב בלוג הדס גולצקר אלמנטור ישראל

כתיבה דיגיטלית:

הרבה לפני עיצובים משוגעים ודברים שקשה ליישם, חשוב לשים לב לחוקי הכתיבה הדיגיטלית: פסקאות, בולטים, הדגשות, רווחים, תת כותרת.  או בקיצור, אחרי שאתם כותבים את הטקסטים בבלוג או בעמודי האתר, שימו לב שהם נראים קריאים ולא הופכים לגושים בלתי קריאים של טקסטים. תוסיפו תמונות בשביל לעניין את הקוראים ולמשוך את העין שלהם.

אל תפחדו לשים רווחים של אוויר, כלומר לשים רקע לבן שיעזור לקוראים שלכם לנשום כשהם קוראים את התכנים.

חשוב שלא לשלב יותר משני סוגי פונטים באתר אינטרנט, ועד שני משקלים (משקל = עובי של הפונט).
טקסט רץ – בממוצע בגודל של 15-18 פיקסלים
כותרות – בממוצע 25-30 פיקסלים
כותרות משנה – בממוצע גודל אמצע, בערך 20 פיקסלים

תמונות:

חשוב מאוד מאוד להוסיף תמונות לאתר או לבלוג, עם זאת חשוב להקפיד על מספר דברים:

  1. תמונות חייבות להיות מאושרות לשימוש, קרי, אסור לשמור מגוגל תמונות /פינטרסט / מקומות אחרים ולשים להם קרדיטים.
    תמונות אפשר לייצר בתוכנות כמו canva.com ודומיו או לרכוש באתרי תמונות או להוריד בחינם מאתרי תמוונת חינמיות כמו pixabay
  2. חובה! להקטין את משקל התמונות על מנת שלא להעמיס על השרת של האתר / בלוג. הקטנת התמונות עוזרת גם לקידום הבלוג בגוגל. אפשר להשתמש בתוכנה חינמית להקטנת התמונות tiny.png
  3. הטמעת תמונות – הטמעה זה שימוש בקוד של תמונת שיושבות בפלטפורמות אחרות, כמו פינטרסט ואינסטגרם  – כשמטמיעים את התמונות, הקוראים רואים חתיכה של פלטפורמת אם בבלוג שלכם, אפשר לראות דוגמא מהטמעה מהאינסטגרם בראיון שעשיתי עם טל מאור זינגרמן, ואם אתם לא יודעים איך להטמיע, כתבתי לכם בעבר פוסט בנושא.

נראות כללית:

סרגלי ניווט – צריכים להיות ברורים למשתמש, הן מבחינת התכנים (אל תנסו להיות סופר קריאייטיבים, זה לרעתכם במקרה הזה) והם צריכים להיות לא עמוסים. כשיש עומס בסרגלי הניווט, היוזרים מאבדים ריכוז, מאבדים את המיקום שלהם.

עדיף להתאים כל פוסט לסרגלים הרלוונטים להם.

מרווחים מקצה לקצה של המסך – כדאי שיהיו מרווחים מקצה לקצה של המסך, מאשר למרוח את כל האתר על כל המסך, שוב, זה נותן הרגשה נעימה לקהל הקוראים.

אנשים שמרגישים בנח נשארים לקרוא עוד ועוד. בבלוגים אנחנו רוצים שהם יחזרו לקרא אותנו ולכן הכל צריך להיות אותו הדבר מבחינת גודל פונט, צבע, חלוקה לפסקאות, נראות של תמונות ,שימוש בפורמטים.

טופס הרשמה לבלוג – מומלץ שיהיה בסוף כל פוסט ובגודל הגיוני ולא שתלטני, ואם שמים פופ אפ, שיהיה רלוונטי לקהל שלכם, אל תגרמו לקהל הקוראים להרגיש שלא בנח בנוכחות הטקסטים שלכם.

מיקרו קופי – עולם ומלואו. מיקרו קופי זאת השפה של כל הכפתורים והמקומות של המילים "הקטנות" עם המשמעות לאינטרקציה עם הקהל שלכם. ממליצה לכם לקרא את הפוסט שכנרת יפרח כתבה בעבר בנושא.

כפתורי הנעה לפעולה – רצוי שיהיו בצבעים מלאים כי זה משדר יותר הנעה לפעולה, ממליצה בחום להאזין בהרצאה לחלק שמדבר על פסיכולוגיה של צבעים.

שימוש בפלטת צבעים אחידה – לפני שמתחילים להתקשקש, כדאי להחליט על הצבעים שבהם נשתמש באתר ובבלוג, בשבי ללא ליצור בליל של שפות ובלאגן בעין ליוזרים.

המלצות לאתרים שנראים טוב:

קודם כל אתם מוזמנים להיכנס לחממה של הבלוגים המומלצים ולהתעדכן בכל הסוגים השונים של הבלוגים ואתרי האינטרנט הקיימים בהם בלוג.

ובנוסף, הדס ממליצה בבלוג של אלמנטור ישראל על אתרי אינטרנט ובלוגים שעושים לה וואו, תזהרו, התמכרות.

רוצים לקרוא עוד קצת על אלמנטור? מצרפת את הפוסט של עדי וייץ על 10 פיצ'רים באלמנטור שכל אחד חייב להכיר.

דברו איתי, אהבתם את החלק הזה של הרצאה בתוך פוסט?

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

7 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק