מה זה מיתוג אישי בדיגיטל ואיך בלוג תורם למיתוג אישי ומקצועי ברשת?
לפני שאני מתחילה לענות על השאלה איך בלוג תורם למיתוג אישי ברשת, אני ממש מזהירה אותך שיש פה המון לינקים לנכסים דיגיטלים שונים ומרתקים, כי רציתי להראות מספר דוגמאות למיתוג אישי שעשוי טוב, אז ייתכן והפוסט הזה ישאב לך זמן מעבר לצפוי, אבל זה כל כך שווה את זה מצד אחד ומצד שני אני מבקשת לא לשכח לחזור לפה בסוף היום ולסיים את קריאת הפוסט. 🙂
הערה נוספת שחשוב לי לכתוב לך: את הפוסט הזה אני מגלגלת כבר כמה שבועות בראש. את נושא המיתוג האישי מאוד קשה, בעיני, להגדיר, כי הוא מושג כל כך פילוסופי ועם זאת התוצאות שלו נראים בשטח די באופן ישיר, ולכן אני אנסה להסביר לאט וברור מה זה אומר מיתוג אישי/ מקצועי בעיני.
קרו 2 דברים שבזכותם אני יושבת וכותבת את הפוסט הזה:
1. במסגרת ההרצאות שלי בג'ולט על מיתוג אישי ומקצועי ובמסגרת הרצאה שעשיתי השבוע לבינתחומי בנושא לתלמידי תקשורת, הבנתי שיש ענין גדול סביב המונח "מיתוג אישי" בהיבט של משפיעני רשת ושיווק עצמי מופרז – משני ההיבטים הללו האנשים שפגשתי מעברו השני של זום מאוד נרתעים. אני אנסה בפוסט הנוכחי להסביר מה זה מיתוג אישי ומקצועי ברשת ואיך אפשר לעשות אותו מבלי הצורך להפוך למשפיען רשת / שיווק עצמי מופרז.
2. מכירים את הקבוצה WALK THE TALK מיתוג אישי? במידה ולא אני כבר ממליצה להכנס אליה כי יש שם שיח מאוד מעניין בנושא של מיתוג אישי. הנה הלינק אליה. באחד השרשורים אותגרתי לכתוב איך בלוג משפיע על המיתוג האישי / מקצועי, והנה אני מרימה את הכפפה.
למי ששכח או לא ידע או רוצה בריף קצר על מיתוג אישי ברשת ולמה זה חשוב, בעבר ראיינתי את מורד שטרן אודות הנושא בפודקאסט שלי, הנה פה הלינק להאזנה.
מה זה מיתוג אישי / מקצועי ברשת?
לפני הכל – נתחיל מה זה לא: מיתוג אישי זה לא להפוך להיות משפיעני רשת עם מליוני עוקבים וטראפיק משוגע. מיתוג אישי זה לא למכור את עצמך עבור מוצרים שאין להם קשר להוויה או לחיי היום יום שלך. מיתוג אישי זה לא לשקר לאנשים ולבנות דמות שהקשר בינה ובין המציאות הוא תלוש. מיתוג אישי / מקצועי הוא לא זבנג וגמרנו, אי אפשר לבנות מיתוג אישי בשבועיים או בחודשיים. מיתוג אישי / מקצועי זה לא כל היום לחפור לאנשים ברשת.
אז מה זה כן?
מיתוג אישי / מקצועי זה יצירת הבמה הדיגיטלית שלך, בהתאם לגבולות הגזרה שמתאימים לך מבחינת חשיפה, נושא, תוכן, קהל, קשרים לטובת הצגת ה"אני" שלך על פי בחירתך (זה יכול להיות אישי / מקצועי ) לצד שקורא אותך במטרה ליצור הזדמנות / שיתופי פעולה / התפתחות / הכרה או כל מטרה אחרת שהגדרת לעצמך.
מיתוג אישי /מקצועי ברשת יכול להיבנות תחת נושא אחד משלל הכובעים / תחומי עניין שיש לך או תחת שלל נושאים ויצירת דמות עגולה ומגוונת. הכל נתון לבחירתך. וזה היופי שבדבר.
מיתוג אישי / מקצועי נבנה על ידי יצירת תכנים בהקשר משותף בצורה מושכלת תוך שמירה על קוהרנטיות, תדירות ונוכחות דיגיטלית עם משמעות.
האם כל אחד חייב לפתח מיתוג אישי / מקצועי און ליין?
אנחנו חיים בעולמות של קשרים ויצירת קהילות והזדמנויות און ליין. בעיני, לא כל אחד חייב להיות און ליין, אבל לחיות היום בעולם שמורכב אך ורק מהאוף ליין, יש בזה מן ההחמצה. מדוע? כי יצירת מיתוג אישי ברשת יוצר הזדמנויות שלעיתים לא יכולים להתקיים רק בעולמות של האוף ליין. אז לא, לא חובה לכל אחד, אבל כן, בעיני מיתוג אישי ברשת יוצר יכולת למימוש הפוטנציאל המלא שלך מבחינת הזדמנויות, קשרים, העשרה, חיבורים, הכרה, היכרות ועוד.
בעלי עסקים, בעיני, צריכים לחשוב על בניית המיתוג המקצועי שלהם און ליין לטובת חיבור עם הלקוחות, יצירת קהילות, שיתופי פעולה והזדמנויות ליח"צ. אני חושבת שאפשר להקביל את המיתוג המקצועי ברשת לשריר יח"צ שנעשה בצורה אותנטית.
שכירים, בעיני יכולים לנצל את המיתוג המקצועי והאישי שלהם לטובת קידום, מציאת הזדמנויות תעסוקה, בידול מקולגות, בניית נוכחות מקצועית, היכרות עם קולגות נוספים בארץ ובעולם, יצירת הזדמנויות ושיתופי פעולה. ולעיתים יצירת מיתוג אישי דיגיטלי שאינו קשור לתעסוקה אלא לתחביב או לתחום עניין לטובת יצירת קהילה של בעלי תחומי עניין משותף מעבר לשעות העבודה.
ארגונים, בעיני, זקוקים לשיעור על מיתוג אישי / מקצועי בשביל להביא את העובדים שלהם ליצירת מיתוג מעסיק, לחבר את העובדים על ידי שימוש בדיגיטל והבאת הקהל להכיר את הפעילות של הארגון מתוך עובדי הארגון.
אני יודעת, זה לא פשוט לכל אחד לבנות עכשיו את המיתוג האישי / מקצועי שלו. יש אנשים שמרגישים שהחיים עצמם יותר חשובים מאשר להראות אותם לאור המסכים. במידה וזה מה שחשבת לעצמך, אני ממליצה לך לעשות ניסוי קטן ובמשך 3 חודשים לשחק את המשחק ואז להחליט אם זה מתאים או לא, אם זה נכון לך או לא, אם זה יוצר השפעה כלשהי או לא.
הבנתי, אני רוצה מיתוג אישי / מקצועי, מה עכשיו? איפה מתחילים?
לטובת בניית המיתוג האישי/ מקצועי שלך כדאי לבחור נושא + פלטפורמה.
הנושא יכול להיות כל דבר שמעניין אותך, שכיף לך, שישמח אותך שכשיחשבו על הנושא הזה ואז מייד יחשבו עלייך. המיתוג האישי /מקצועי הופך אותך לויראלי, קרי, להיותך זכיר על ידי האחרים תחת נושא מסוים.
במידה ואין לך מושג מה הנושא שמעניין אותך, זה הזמן לחקירה עצמית, שגם אותה אפשר לעשות בדיגיטל.
ניתן לבנות מיתוג אישי /מקצועי תוך כדי חקירה של נושא מסוים ודרך של ההתפחות במחקר. אחת מקבוצות השיח המרתקות שיש היום על עולם העבודה נבנו מתוך חקירה של "לאן עכשיו?" אני ממליצה לך להכנס לקבוצת מתחבטי מקצוע כי יש שם דיונים מרתקים מאוד בנושאי עולם העבודה ומקצועות המחר. אחד הדברים שאני אוהבת בשיח בקבוצה שיש שיתוף אודות קבוצות שיח נוספות הרלוונטיות למקצועות שונים. זה מקום מצוין לפיתוח המותג המקצועי בתחום נבחר.
כדאי לשים לב שעירית חומסי הקימה את הקבוצה (שמונה כבר מעל 17 אלף משתתפים) כשהיא בעצמה חקרה והתחבטה בנושא עולמות מקצועיים. הנה דוגמא חיה למיתוג אישי מקצועי בנושא שעניין אותה לחקור. מי היה מאמין שמשאלה אחת שעניינה את עירית נוצרה קבוצה פעילה, פודקאסט, שיתופי פעולה ועוד. לפעמים כל מה שצריך בשביל להתחיל מיתוג אישי /מקצועי זה להנגיש את השאלות שיש לך בראש.
הנושא יכול להיות אישי כמו תיעוד החיים עצמם, או תחביב שמעניין אותך או נושא שמעניין אותך ללמוד.
הנושא יכול להיות מקצועי – בין אם יש לך ידע קיים בתחום או בין אם יש לך רצון ללמוד את הנושא ולהתמקצע בו.
דוגמא טובה למיתוג אישי מקצועי הוא של ים רגב, יזם וסטארטפיסט שמחבר את הקהל שלו על ידי שיתוף במחשבות אודות המקצוע, בידע שיש לו בתחום ובתובנות שהוא מצליח להגיע אליהן. אני ממליצה לעקוב אחרי ים רגב גם בלינקדאין וגם בפיסבוק ולראות מה ההבדל בין 2 הפלטפורמות הללו – האחת בעברית, השניה באנגלית, באחת הנושא הוא מקצועי ונצנוצים של אישי, בשניה רק מקצועי, יש הרבה תיוגים ויצירת שיח עם הקהל מחוץ לפלטפורמה. עבודת מיתוג אישי / מקצועי מדהימה בעיני.
בחירת הפלטפורמה ליצירת מיתוג אישי / מקצועי
הפלטפורמה יכולה להיות כל פלטפורמה דיגיטלית שמאפשרת לך להכניס תכנים בצורה חופשית, טובה ועם אימפקט ליצירת אנגייג'מנט עם הקהל. זה יכול להיות לינקדאין, פיסבוק, טיקטוק, בלוג, פיסבוק, אינסטגרם, פודקאסט ועוד. הכי חשוב לשאול את עצמך – איפה נמצא קהל היעד שאליו אני רוצה להתחבר ואיזה סוג של תוכן הכי נח לי ליצור?
אני ממליצה להתחיל עם הפלטפורמה שנוחה, לייצר תכנים ואחרי תקופה מסוימת להרחיב לפלטפורמה נוספת. אפשר למחזר תכנים מפלטפורמה לפלטפורמה. (רק במידה ולא מדובר על 2 אתרי אינטרנט / בלוג)
ולמי שעדיין החששות או הביישנות חוסמת את רעיון יצירת פרופיל אישי /מקצועי בריש גלי, אני ממליצה להתחיל בקטנה על ידי השתתפות אקטיבית בדיונים בקבוצות רלוונטיות בפייסבוק, תגובות במלל לפרופילים מעניינים בלינקדאין, שיתופים של תכנים שמדברים אותך + 2 או 3 משפטים שמראים למה זה חשוב / רלוונטי / מעניין לך, השארת תגובות בפוסטים בבלוגים שונים או שליחת ריפליי לניוזלטרים שמגיעים למייל שלך.
אפשר להתחיל את המיתוג האישי מקצועי גם בהשתתפות אקטיבית והשארת עקבות דיגיטלים לטובת אימון שריר הכתיבה.
במידה ותחומי העניין שונים, אפשר ליצור מיתוגים מקבילים שונים בפלטפורמות שונות, לדוגמא – כנרת יפרח ממתגת את עצמה במיתוג מקצועי מצוין בתור אוטוריטה מקצועית בנושא מיקרו קופי על ידי שימוש בבלוג ובקבוצת פייסבוק פעילה, ומצד שני ממתגת את עצמה בפן האישי / אינטלקטואלי על ידי פודקאסט משותף עם הדר ביסמוט ובו הן מראיינות אנשים ומדברות על נושאים שפשוט מעניינים אותן. שני הכובעים של המיתוג האישי יושבים נהדר זה לצד זה מבחינת נושא, פלטפורמה, תוכן וקהל יעד. הם לא סותרים אחד את השני אלא משלימים לדמות עגולה ומרתקת.
אפשר גם למתג את עצמך על ידי שימוש במספר פלטפורמות שונות תחת אותו נושא, לדוגמא ליאור פרנקל, אק"א החתול, מיתג את עצמו בקבוצת פייסבוק פעילה שפתח ב2017 בשם אנשי העולם החדש, בה הוא פיתח דיונים על עולמות העבודה החדשים, ובמקביל פתח פודקאסט ובו הוא מראיין אנשים מרתקים שעושים דברים מעוררי השראה. במקביל לליאור יש פלטפורמה עצמאית בה הוא מאגד את הפודקאסט, את המחשבות שלו ואת הספרים שכתב באתר אינטרנט ובלוג. נושא אחד – שלל פלטפורמות. בעבר ראיינתי את ליאור על השימוש בבלוג, מוזמנים לקרא בלינק.
איך בלוג יכול לעזור למיתוג האישי/מקצועי שלך?
בדרך כלל אני לא ממליצה להתחיל את הנוכחות הדיגיטלית של מיתוג אישי בבלוג, במיוחד כשמדובר על נוכחות של מיתוג שקשורה לחיפוש ערך, הבנת צרכים או חקירה של תחומי עניין. למה? כי לתחזק בלוג שמתעד תהליך חיפוש, קשה יותר מתיעוד החיפוש ברשתות החברתיות.
עם זאת, אני כן ממליצה לפתוח בלוג למי שמעוניין למתג את עצמו בתור אוטוריטה מקצועית, או מיתוג עצמי של עסק או תיעוד תהליך של למידה וחקירה של נושא ותחום עניין (כך התחיל הבלוגריסטית), גם פיתוח תחביב הוא נושא מצוין לבלוג.
היתרונות של בלוג לעומת רשתות חברתיות –
- הבלוג הוא נכס עצמאי שלך ואין לאף אחד שליטה עליו או על אלגוריתם החשיפה שלו לקהל.
- התכנים שנכתבים בו הופכים לירוקי עד, קרי, הם תמיד יהיו רלוונטים למישהו, מתישהו, וימצאו אותם על ידי חיפוש פשוט בגוגל.
- הבלוג מאפשר לשלוף את התכנים בקלות על ידי חיפוש, גם אם התכנים נכתבו ממש ממש מזמן (היוש לזאת שחיפשה במשך כל הסופ"ש את האפשרות לשלוף תמונות מפייסבוק לטובת מצגת בת מצווש של הבת שלה, ולא הצליחה להגיע מעבר לשנת 2019…..).
- בבלוג יש אפשרות להטמיע תכנים שונים מרשתות חברתיות + יצירת תכנים בצורות מגוונות, מה שלא אפשרי ברשתות חברתיות שמגבילות ביצירתיות של הזנת התכנים.
- לבלוג יש יכולת להמיר את הקורא הפסיבי לקורא אקטיבי על ידי יצירת רשימת דיוור – אל תגלגלו עיניים, רשימת דיוור זה הנכס הכי יקר שיש לכם, בוודאי בתור בעלי עסק ואדרבא בתור מי שרוצה למתג את עצמו וליצור קהילה. נכון שקראת את המאמר שכתבתי בנושא דיוור?.
בבלוג אפשר ליצור תוכן שמחולק לפיקסלים קטנים של מידע ואז לקשר מפוסט לפוסט בשביל ליצור תמונה מלאה של התוכן / הנושא הרלוונטי. כתיבה בבלוג מרכזת את התמונה המלאה ואת חלקיה השלמים שווה בשווה. יצירת סיפור מלא תוך שימוש בפרקי פרקים. זה אפשרי רק בבלוג כי הוא נטול זמן, אין לו עבר, הוא חי תמיד בזמן הווה. וזה מטורף בעיני כי העוצמה של זה בבניית המותג שלך היא אדירה.
אילו סוגי תכנים מתאימים ליצירת מיתוג אישי / מקצועי בבלוג?
אני מאוד אוהבת מספר סוגי תכנים שרלוונטים לבניית המיתוג האישי / מקצועי שדי קל ליצור אותם:
- שאלות תשובות – בחיי, זה התוכן שהכי קל ליצור ונותן הכי הרבה אימפקט על המיתוג. לדוגמא בבלוג שלי, רוב רובו תשובות לשאלות ששואלים אותי. אני מאתגרת את עצמי לענות תשובות מלאות, עם הכי הרבה ידע ומידע שאני יכולה לתת לצד השני. כן, זה בונה את המיתוג שלי בתור אשת מקצוע, כן, זה מאפשר לאחרים לדעת הרבה דברים שהם לא ידעו, כן, זה מאפשר לקהל שלי לאשר לעצמו דברים שהוא כבר יודע וזה גורם לו לבטחון עצמי, כן, זה יוצר למידה ועשייה אצל הקוראים שלי מבלי שהם צריכים אותי בצד השני, כן זה מייצר לי עבודה ולקוחות. כל מה שצריך זה לפתוח את האוזניים והעיניים ולנסות להבין מה הצד השני מחפש בתחום או בנושא ולהתחיל לענות תשובות מכל הלב שמעניקות ערך לצד השני.
ואם אין לך בטחון מוחלט בתשובה אז אפשר לכתוב "ממה שאני יודע / חש / מבין היום, הנה מה שאני חושב או רואה לנכון". הכל בסדר, אף אחד לא מצפה לתשובה של שחור או לבן. - HOW TO – כל מה שקשור למאחורי הקלעים של העשייה, אם זה מחשבות, תובנות, תהליכים, מקורות השראה – כל מה שייתן לקורא את ההרגשה שיש לו את היכולת להיות / לעשות את מה שנכתב בבלוג. המדריכים הללו יוצרים אותך בתור המודלינג לעשייה, מודלינג = מיתוג.
- את הבלוג אפשר להרחיב ולבנות לו עמודים נוספים ולייצר אינדקס ועל ידי כך לתת מקום לקהילה – מה שיוצר מיתוג אישי מאוד גבוה, אפשר לראות דוגמא לקהילה בבלוג באתר שלי הנה פה, באתר של מירב שקד, הנה פה ובאתר של מרכז מאור.
היכולת שלך לתת מקום לקהילה בבלוג / באתר היא מגוונת ויוצרת אימפקט משמעותי ביצירת המיתוג האישי / המקצועי. - סדרת ראיונות – , ממש כמו שנהוג בפודקאסט, אבל בבלוג. כשהבמה שלך משתפת רעיונות של אנשים שרלוונטים לנושא שלך, אז המיתוג גדל, ההשפעה גדלה והנטוורקינג גדל, וזה מייצר את אפקט ההזדמנויות. נפלא, נכון? דוגמאות למיתוג אישי / מקצועי באמצעות ראיונות בבלוג אפשר לראות אצל מיס מנדלה, ואצל נגה שנער שוויער שהתחילה בלוג ראיונות שהפך לטור מצליח באקסנט.
איך מתחילים ליצור מיתוג אישי / מקצועי?
פשוט מחליטים שיוצאים לדרך. והדרך תהיה ארוכה ומצחיקה / עצובה / מעצבנת / כייפית / מהנה / מרגיזה / מעניינת / משעממת / מרתקת / מאתגרת / וואווווו / מלמדת ועוד ועוד ועוד. דרך. כמו שדרך יודעת להיות.
הכי חשוב להחליט להיות שם, בדיגיטל, במלא העוצמה. והעוצמה מתייחסת להחלטה שלך עד כמה העוצמה היא עוצמתית, קרי, פרסום של פוסט פעם בשבוע או פעמיים בשבוע או הקמת נוכחות בקבוצת פיסבוק אחת או בשלוש קבוצות, הקמת בלוג ועמוד פיסבוק או רק בלוג – בקיצור נראה לי שהבנת, זה עניין של החלטה אישית.
את ההחלטה הזאת, אני ממליצה, כדאי לקחת כשיש לך מטרה מול העינים, שתתן לך את הדרייב לעשות ולייצר תכנים ולהיות שם, עם כל הפחדים והחששות והתהיות למה זה שווה את זה.
פשוט להתחיל ולהתאמן על שריר היצירה.
אני אפילו קצת מקנאה בך, שזאת ההתחלה. איזה דרך מרגשת מצפה לך בדיגיטל. בהצלחה.
במידה והנושא מעניין אותך מעבר, בעבר שוחחתי עם טל מוסקוביץ על נושא המיתוג האישי בפודקאסט שלו, אפשר להאזין פה בלינק.
נויה קומיסר
פוסט מצוין. ממשיכה ללמוד ממך כל הזמן. שמחה שאת משתפת במידע מעודכן חם מהתנור ממסגרת ההרצאות שלך בג'ולט ובמרכז הבינתחומי . חידשת לי גם הפעם… לא הכרתי את
WALK THE TALK קבוצה שיש אפשרות לקבל ממנה הרבה תוכן והשראה וגם לא הכרתי את ים רגב . מאמינה בהרחבת הרשת שלי ואעקוב אחריו בפייסבוק ובלינקדאין. ניראה מה אלמד.. איזה שיח יעניין אותי ..ואשתף אותך בהמשך(:
לי ולך
בטח שאהבתי!
שכנעת אותי להמשיך ולהתאמץ על הדיגיטל… כי לפעמים זה מעייף 🙂 אבל אין ספק, שהערך שווה! וגם, באת לי בול בזמן להפניית חברה שחוששת לעשות את צעדיה הראשונים בדיגיטל. תודה!
סיגל דקל
נהנתי מאוד לקרוא, בול בזמן