איך אפשר להרוויח כסף מבלוג?
נכון, כבר כתבתי סדרה שלמה בנושא, אבל אני חושבת שזה פוסט שמסכם את הנושא בצורה מאוד מהודקת וכמובן עכשווית ורלוונטית ל2020.
את הפוסט הזה אפשר גם לשמוע בבלוגקאסט שלו – Blog your dream.
מה זה לעשות כסף מבלוג?
השאלה הראשונה, בדרך כלל, כשאני אומרת שאני מלמדת בלוגים או שיש לי בלוג, היא: "את עושה מזה כסף?" או בגרסה האחות שלה "אז עושים מזה כסף?". ואז התשובה שלי לשאלה הזאת " איטס קומפליקטד".
למה זה מורכב?
כי לעשות כסף מבלוג מורכב מכל כך הרבה פרמטרים, שזה לא תמיד מובן מאליו לעשות כסף מבלוג. ואני חושבת, שבכלל כל נושא המשפעינים הדיגילים הוא נושא שראוי לשים על השולחן ולדבר אודותיו.
לפני שמגדירים את כל ערוצי ההכנסה מהבלוג, צריך לעשות הבחנה האם מטרת הבלוג היא לעשות כסף? האם הבלוג מיועד לתחביב או למקצוע, האם המטרה של הבלוג לעשות כסף בזכות שיווק העסק עליו הוא נכתב או לעשות כסף מהכנסה פסיבית, מהתוכן עצמו.
לא כל הבלוגים צריכים להרוויח כסף, לא כל הבלוגים רוצים להרוויח כסף, יש בלוגים שהמטרה שלהם היא לחלוטין כתיבה תראפויטית אישית או שיתוף בחוויות ומטרת הבלוג אינה רווח כלכלי אלא רווחים אישיים אחרים.
האם זה רע? לא. האם זה טוב, בהחלט, במידה וזאת המטרה והכוונה של הבלוג.
האם הבלוג צריך להיות מקובע במטרתו? לווא דווקא.
אחד הדברים שאני תמיד אומרת שהבלוג הוא דינמי, יכול להיות שהבלוג מתחיל בתור תחביב אבל הופך למקצוע עם הזמן ואז המטרה משתנה לרווח כלכלי.
בלוג לעולם לא ירוויח כסף מיומו הראשון כבלוג
במידה ונחליט שמטרת הבלוג היא להרוויח כסף, צריך לזכור שאף בלוג לא יכול להתחיל להרוויח כסף מהיום הראשון שלו. למה? כי בשביל להרוויח כסף צריך להוכיח כדאיות של השקעה כלכלית של הצד השני, ולא משנה אם הצד השני זה לקוח שרוכש מוצר און ליין או מפרסם.
אז נשאלת השאלה, יופי, נרצה להרוויח כסף מהבלוג, לא נוכל לעשות את זה בצעד הראשון, מתי כן? כמה זמן לוקח להרוויח כסף מהבלוג? ופה אני אענה בתשובה הכי מרגיזה: תלוי. כי זה באמת תלוי בכל כך הרבה פרמטרים.
אבל אל תדאגו נפרט מיד את כל הפרמטרים שחשובים להכיר.
מתי בלוג ירוויח כסף?
בואו נתחיל מהתחלה:
בשביל שבלוג ירוויח כסף, הוא צריך טראפיק, קרי אנשים שקוראים את הבלוג. אני מניחה שאפשר להתחיל להרוויח כסף מהבלוג כשיש לך כבר אלפי קוראים בבלוג בחודש. במידה וזה בלוג טיולים או בלוג אוכל, אז חשוב שיהיו עשרות אלפי, אם זה בלוג אישי / אמהות/ מקצועי נישתי אז מספיק שיהיו אלפי אנשים שמתעניינים בתחום. אם זה בלוג שמשווק עסק, אז מספיק טראפיק של כמה אלפי קוראים בחודש.
הטראפיק כולל גם אנשים שנכנסים לבלוג בזכות חיפוש בגוגל, אבל בעיקר, מה שמשנה זה אנשים נאמנים, קרי מנויים לבלוג.
כדאי שיהיו לכם כמה אלפים שמנויים לבלוג, לפני שאתם מנסים להרוויח כסף בבלוג. למה? כי אז יש לכם מה להציע מבחינה מסחרית.
כמה זמן לוקח להגיע לטראפיק כזה? תלוי בקצב הכתיבה, בקצב ההפצה, במומנטום של הנושא, בנראות הבלוג, בויראליות שלו ובערך שהוא מעניק לקהל.
יש בלוגים שהגיעו לזה תוך חצי שנה, שנה, ויש כאלה שעוד לא שם כל כך בגלל המון קשיים בדרך. הקושי הכי גדול, אגב, זה נחישות והתמדה. שם, בעיני טמון המכשול הכי גדול בדרך לטראפיק.
אילו מקורות הכנסה קיימים לבלוגים?
אחד הדברים היפים של הבלוגים והכנסה בתור משפיעני רשת, זה שהאפשרויות הן מאוד יצירתיות וגמישות, וכוללות גם הכנסות פסיביות וגם הכנסות אקטיביות, ובעצם צריך לפתוח מאוד את הראש ולהבין מה הצד השני צריך ואיך הבלוג יכול לתת מענה לכך.
מקורות הכנסה בבלוג עצמו:
נקרא למקורות ההכנסה מהבלוג עצמו מקורות הכנסה פנימיים, הם מקורות שמסתמכים על הבלוג עצמו, ואין צורך בשירותים או מוצרים נוספים שיכניסו כסף.
או במילים אחרות: הבלוג הוא זה שגורם לרווח הכלכלי באמצעות התכנים שכתובים בו.
תוכניות שותפים / אפיליאייטס
תכנית שותפים: בהסתמך על הטראפיק שהבלוג מביא, אפשר לבסס מקור הכנסה שנקרא תכנית שותפים, או אפיליאייטס.
מה זה תכנית שותפים? תוכנית שותפים קשורה לאתרי מסחר אלקטרוני, קרי,הבלוג ממליץ על רכישה און ליין באתר אחר, וברגע שקורא הבלוג מבצע רכישה, הבלוגר מקבל עמלת תיווך, זאת העמלה של השותפים. ללקוח הקצה הענין שקוף, קרי, הוא לא משלם יותר על העמלה, אלא זה ענין שנסגר בין הבלוגר ששיווק את המוצר לקוראיו ובין אתר המסחר האלקטרוני.
לדוגמא: בלוג טיולים יכול להמליץ על הזמנת מלון מסוים באמצעות חברת הזמנת טיסות או מלונות און ליין שיש לה תכנית שותפים.
בלוג בישול יכול להמליץ על רכישת מכשיר בישול באתרי הסחר של אמזון
בלוג עיצוב יכול להמליץ על רכישת פריטי עיצוב לחדרים באתר אטסי.
לפני שהבלוגר ממליץ על המוצר, עליו להרשם באתר הסחר האלקטרוני בתור משתמש של תכנית השותפים. לאחר שהוא מאושר על ידי האתר עצמו, יש לו תוכנה מיוחדת בה הוא מזין את המוצר המומלץ והוא מקבל לינק ייעודי שבו הוא משתמש. הלינק הייעודי הזה, הוא לינק מסומן, קרי, בזכות הלינק הזה, אתר הסחר האלקטרוני יודע שהלקוח הגיע בזכות ההמלצה שלו ולא של מישהו אחר, וכך הוא יודע לתגמל בחזרה. (אפשר לקרא את ההדרכה שכתבתי על תוכנית שותפים של אמזון)
למי מומלץ להשקיע בתכנית שותפים: למי שרוכש און ליין וההמלצות אמינות. במידה ותמליצו על מוצרים ואתרי סחר שאינכם משתמשים בהם, אז קוראי הבלוג יבינו שהם קוראים תוכן חסר ערך עבורם ורמת האמינות תפגע. עדיף להוציא בתחילה כסף, עבור ההמלצות הללו, קרי, רכישה אמיתית בשביל לבדוק האם אתרי הסחר והמוצרים שהם מציעים באמת מתאימים לקהל היעד של הבלוג, מאשר להמליץ על משהו שיגרום אכזבה לקוראי הבלוג.
מספר פעמים אני ניסיתי אתרי סחר ופשוט נכוויתי מהם, העדפתי שלא להמליץ על משהו, שאיני מכירה.
תכנית שותפים היא דרך נהדרת להרוויח כסף מהבלוג, והוא עובד על עקרון של התאמת התכנים לקהל היעד. במידה ואני בלוגרית אמהות וממליצה על מלון מותאם למשפחות או על מוצר שמתאים ליום הולדת כפי שעשיתי לבת שלי, ושמה לינקים לאלי אקספרס, לחנות שבה באמת רכשתי את המוצרים, אז התוכן עונה על הצורך של הקוראים שלי. רוב הסיכויים שזה יניב רכישה של הקוראים שאוהבים לקרא את הבלוג שלי ומאמינים לי.
במידה ואני אכתוב על מוצרים, שאין להם שום קשר לבלוג שלי, אז רמת המכירות תהיה נמוכה מאוד והרווח בהתאם.
קיימים חוקים שונים שכדאי להכיר בנוגע לתכנית שותפים:
- מי שקובע את האחוז העמלה זה אתר האיקומרס עצמו.
- כמו כן, בדרך כלל, כשהקורא נכנס לאתר האיקומרס באמצעות הלינק הייעודי, הIP שלו נצבע, ואז אתם מקבלים עמלה על הקניות שלו, לא משנה אם זה המוצר שהמלצתם עליו או לא.
- במידה והוא נכנס דרך הלינק שלכם, לא ביצע רכישה, יש אתרים שישמרו את הלינק הזה מספר ימים, קרי, במידה והוא יכנס לאתר הזה בעוד כמה ימים, עדיין הרכישה תיזקף לזכותכם.
- במידה והוא יכנס דרך לינק אפיליאייטס של מישהו אחר, האחרון הוא זה שיקבל את עמלת הרכישה.
- יש אתרים שבמידה ואין רכישות מלינקים בתכניות שותפים, לאחר מספר ימים או חודשים, תלוי באתר עצמו, מסירים אתכם מתכנית השותפים, ולכן כדאי להרשם לתכניות שותפים, רק כשאתם יודעים שיש לכם מספיק טראפיק ותוכן רלוונטי בנושא.
תכנית שותפים היא מאוד נחמדה מבחינת הכנסה פסיבית, עם זאת, צריך להבין שמדובר באחוזים שלא עוברים את ה-7% בדרך כלל מסכום קניה. כך שלבסס הכנסה מבלוג רק על תכנית שותפים, זה לא כזה הגיוני, אלא אם כן הבלוג הוא בשפה האנגלית, או שיש לו טראפיק מטורף של עשרות אלפי כניסות בחודש.
שקיפות לקורא: מבחינת הקורא, כדאי לשים דיסקליימר שאומר שבבלוג שלכם יש לינקים שמבוססים על תכניות שותפים, אין הדבר מעיד על סוג התוכן דבר, וההמלצות הנן אותנטיות ונכתבות על פי טעם הבלוגר.
כדאי מדי פעם לשים לב שהלינקים ששמתם למוצרים לא השתנו ושאתם מובילים למוצרים הנכונים. בפוסט האחרון בבלוג שלי כתבתי על תוכנית שותפים באמזון ואיך אפשר לנצל את הכניסה לארץ של אמזון לטובת המלצות על מוצרים בתחומים שונים. אני מאמינה שבשנים הקרובות זה יהיה נושא מאוד חם מבחינת הכנסות לבלוגים.
גם העובדה שאתרי האיקומרס בארץ משתנים ומתחילים להבין את הכוח של תכנית שותפים, אני מצפה שזה יכנס גם לאתרים ישראלים בשנים הקרובות יותר ויותר. בהמשך אכתוב פוסט שנוגע לאפיליאייטס באתרים ישראלים.
תוכן מסחרי בבלוג:
תוכן מסחרי בבלוג הוא תוכן שנכתב על ידי כותבי הבלוג, בצורה אותנטית, שקופה ומתאימה לסגנון הכתיבה והתוכן של הבלוג, תמורת תשלום.
תוכן מסחרי, כשמו כן הוא – שיתוף פעולה מסחרי בין כותב הבלוג ובין מפרסם. מוצר או שירות.
התוכן המסחרי נכתב בצורה של סקירה או ראיון או תזכורת למוצר כלשהו.
מה שחשוב לשים לב שהתוכן ישתלב בצורה טבעית בנושא הבלוג ובתכניו הנוספים.
בדרך כלל לטובת שיתוף פעולה מסחרי נדרש ניסיון עבר בסגנון כתיבה שכזה, ופה העניין של תרנגולת וביצה, אם אתם רוצים להרוויח כסף מהבלוג, אז איך תכתבו בחינם על משהו?
אז כן, בהתחלה מתחילים בחינם, בשביל לבנות פורטפוליו של תכנים מסחריים. עם זאת, החינם הזה לא חייב להיות חינם לחלוטין, זה יכול להיות תמורת בארטר כזה או אחר או תמורת המוצר עצמו.
תמחור התוכן המסחרי בבלוג
בהמשך, עם צמיחת הבלוג והטראפיק שלו, החוזק בין קוראי הבלוג והבלוג עצמו, יש לתמחר את עבודת התוכן בבלוג. והתמחור לא כולל את המוצר בתור תשלום. למה? כי המוצר הוא נושא התוכן, הוא לא התמורה עבור עבודת התוכן. אני יודעת, קשה לדרוש תשלום עבור עבודת תוכן, אבל זה דרכו של עולם ההכנסה מהבלוג. ואם לא מתאים לכם לבקש תשלום עבור התוכן, כנראה שהמטרה של הבלוג שלכם אינה להרוויח ממנו כסף. במידה ואתם רוצים להרחיב את נושא הצעת המחיר, אפשר לקרוא פוסט שכתבתי ולהוריד את קובץ הצעת מחיר.
חשיבות של חוזה עבודה
התוכן המסחרי שנכתב בבלוג צריך להיעשות במסגרת חוזה עבודה מסודר בין מזמין התוכן ובין כותב הבלוג: למה? כי הרבה פעמים שיתופי פעולה מסחריים נגמרים רע בשל תיאום ציפיות לוקה בחסר.
מה כבר יכול ללכת רע? אתם בוודאי שואלים, אז חשוב לשים לב שאם התוכן נכתב בבלוג, מה קורה עם ההפצה, בניוזלטר וברשתות החברתיות, האם החוזה כולל גם הפצה? במידה וכן, האם זה במסגרת אותו תשלום או שיש תוספת מחיר על כך? אתם מחליטים כמובן, בהתאם לגודל הרשימה וההשפעה ברשתות.
ומה בנוגע לתמונות?
במידה ואתם מייצרים תמונות כחלק מהתוכן בבלוג, האם יש אישור לשימוש בתמונות על ידי הצד המסחרי? האם זה מוגבל לזמן מסוים? האם זה מאושר לשימוש ברשתות חברתיות נוספות? האם צריך לשים לינק לפוסט בבלוג עם שימוש בתמונות? או אזכור על ידי האשטג או תיוג?
בנוסף, האם התוכן שנכתב יופיע רק אצלכם בבלוג או שגרסא מסוימת אחרת שלו תפורסם באתר המסחרי גם? שימו לב שאסור להעתיק מילה במילה, אחרת גוגל חוסם את האתרים. צריך לשנות את התכנים.
האם מצופה מהצד המסחרי לשתף את התכנים שכתובים בבלוג, באמצעים הדיגיטלים שלו?
בקיצור, כבר הבנתם שכתיבת תוכן מסחרית מתחילה בכתיבת פוסט בבלוג שלכם, אבל אינה נגמרת שם. יש הרבה הסתעפויות ששווה לשים אליהם לב.
מבחינת קהל היעד, שימו לב שאם תעמיסו על הבלוג שלכם הרבה תוכן מסחרי, אז הקהל עשוי להתעייף מכם ולהרגיש חוסר אמינות. במיוחד כשהתוכן נכתב על דברים מאוד דומים, לדוגמא, בלוגרית שכותבת על קרם כזה או אחר לפנים ונשבעת שזה הקרם שעשה לי את השינוי הכי גדול בפנים שלה, ולאחר חודש מפרסמת ומסקרת קרם פנים אחר, שהיא נשבעת שהיא משתמשת בו כבר שנים. אז יש פה בעיית אמינות.
אפשר לכתוב שקיבלתם את המוצר לסקירה, ולאחר שימוש של שבועיים במוצר, הנה המסקנות שלכם לגביו.
במידה והסקירה אינה חיובית, שווה להסדיר את הנושא בחוזה, לפני הפעילות עצמה, למה? כי הצד המסחרי אל ירצו שיכתבו ביקורות שליליות על המוצר, ואתם צריכים לעגן את התכנים שלכם, גם אם אין בזה צד חיובי, קרי, שתקבלו תשלום או חלק ממנו גם אם בסופו של דבר לא תכתבו כלום, כי המוצר לא טוב.
אינדקס:
תוכן מסחרי בבלוג אפשר להרחיב לאינדקס: זאת אומרת אינדקס של מוצרים או שירותים או ספקים, שעבור ההשתתפות באינדקס, אתם מקבלים ריטיינר חודשי של תשלום. זה נשמע מאוד מפתה לשים אינדקס ספקים בבלוג, אבל צריך להבין שאתם צריכים להביא ערך למי שנמצא באינדקס, אחרת לא ישלמו לכם עבורו. תחשבו מה הערך המוסף וההבטחה שאתם נותנים עבור ההשתתפות באינדקס שכזה.
ראיתי כבר הרבה אינדקסים שהתחילו עם הרבה התלהבות, אבל בסופו של דבר נסגרו כי לא היה ערך מוסף בתשלום, וחבל.
צריך להבין שכל שיתוף פעולה מסחרי הוא צריך להיות ווין ווין לשני הצדדים. םצד המשלם ולצד הכותב. הצד המשלם צריך להבין מה הוא מקבל תמורת התשלום, והצד הכותב צריך להבין כמה הוא שווה מבחינת הגודל שלו, כמות הקוראים והקשר איתם.
באנרים:
מעבר לאפיליאייטס ולתוכן מסחרי ממומן, יש אפשרות גם להוסיף באנרים בבלוג.
הבאנרים יכולים להיות חכמים כמו הבאנרים של גוגל אדס ויכולים להיות טפשים כמו פשוט הוספת רכיב של באנרים ואתם אחראים על תחלופת הלינקים והתמונות שמפורסמות שם.
הקהל עשוי פחות להתחבר לבאנרים של גוגל אדסנס, כי זה מרגיש תקוע בתוכן בלי קשר כל כך, אבל אפשר לעשות את זה בצורה אלגנטית אם התוכן הוא טוב. יש כמה בלוגרי בישול ששמו גוגל אדס בבלוג שלהם, ובגלל שהתוכן כל כך טוב, זה לא כל כך מפריע, ואני יודעת שהם מרוויחים יפה מהבלוג.
הכנסה אקטיבית מהבלוג:
בואו נדבר על הכנסה אקטיבית, קרי ההזדמנויות שהבלוג מביא לנו להרוויח כסף
מעבר לעובדה שהבלוג מייצר לנו הזדמנויות שונות, הוא גם מייצר לנו הזדמנויות להרוויח כסף אוף ליין. זאת אומרת, באמצעות הבלוג אנחנו נחשבים למשפיעני תוכן וליוצרי תוכן, ולכן הרבה בלוגים מקבלים הזדמנויות של כתיבה, בתחום הבלוג, אבל באתרי אינטרנט שונים.
יש בלוגים שכותבים בתחומים שמשיקים לתחום הבלוג, אבל לאחרים, תחת שם בדוי או בעילום שם. בסופו של דבר, יש להם יכולת לנצל את כשרון הכתיבה שלהם ולכתוב לאחרים.
אותו כנ"ל בבלוגים שמצלמים טוב, יש להם אפשרות למכור את התמונות שלהם או לצלם לאחרים וליצור תוכן ויזואלי בהתאם לשפה ולDNA של הצילומים.
כמובן שבמידה והבלוג תומך עסק, הבלוג מייצר הזדמנויות הכנסה לעסק עצמו על ידי כתיבת פוסטים שרלוונטים ללקוחות העסק שמעוניינים לרכוש את המוצרים והשירותים של העסק.
פה אפשר להכניס את כל עולם השיווק של המוצרים הדיגיטלים קרי קורסים און ליין ומוצרים להורדה עבור תשלום. בלוג היא פלטפורמה מצוינת לשווק את המוצרים הללו, ולהגיע לקהל שמעוניין לקנות את המוצרים ממנו.
הכנסה כלכלית והזדמנויות מהבלוג הוא הרגע שבו הבלוג הופך מתחביב למקצוע
צריך להבין שהתחום של הפיכת התחביב למקצוע מכניס הוא תחום מאוד גמיש ויצירתי, התפיסה של רווח מהבלוג צריכה לכמת את כל האפשרויות השונות ולהבין איך אפשר שההכנסה תהיה מצד אחד אוטומטית, כמו אפיליאייטס ומצד שני גם קבועה כמו שיתופי פעולה מסחריים וריטיינרים קבועים בזכות כתיבת תוכן מסחרי.
ההכנסה מהבלוג מתחילה מסכומים מצחיקים ופעוטים, אבל ככל שהמקצועיות שלכם בתור יצרני תוכן גדלה, ככל שהקהל מתרחב וככל שהקשר עימו נהיה אמין ונאמן, כך התשלום צפוי לגדול.
איך יוצרים קשרים לטובת שיתופי פעולה מסחריים?
או שנעזרים בחברות של משפיעני רשת, או שפונים עצמאית לגופים עימם תרצו לשתף פעולה. לעיתים אני עוזרת לבלוגים להרוויח כסף על ידי חיבורים עם גופים מסחריים, שאני יודעת שהם יכולים לתרום אחד לשני בתחום ולהרוויח כסף, זה כל כך כיף לעשות את החיבורים הללו.
אז לסיכום: איך אפשר להרוויח כסף מבלוגים?
האם אפשר לעשות כסף מבלוג? כן.
האם זה מספיק בשביל להתפטר מהעבודה? לא הייתי רצה להתפטר מהעובדה ולפתוח בלוג, הייתי קודם כל פותחת בלוג ואז רצה איתו קדימה ובוחנת האם זה זז לכיוון הרצוי כן או לא.
אני מכירה בלוגים ספורים שמרוויחים כסף במשרה מלאה בזכות הבלוג שלהם, והם משקיעים שעות רבות בבלוג שלהם. זאת לא עבודה קלה, זאת עבודה שנדרשת בה השקעה ומחשבה ויצירתיות רבה.
האם זה אפשרי? כן ולא, תלוי בתוכן, בקהל, בעיצוב, במוטיבציה, בצד המסחרי.
האם זה שווה את זה? כן, לי יש כמה לינקים של אפיליאייטס בבלוג וזה ממש כיף לקבל תשלום על דברים שפעם כתבתי. ומעבר, כל הבלוג הזה נולד מתחביב והפך למקצוע ואותי בנה בתור אוטוריטה בתחום, עם קהילה מדהימה של כותבי תוכן נוספים, אלופי על חלל.
צריך לזכור שלפני הכסף יש תוכן וקהל, זה הבסיס של הבלוג, רק אחר כך יבוא הכסף, וכשמגיעות ההזדמנויות אל תהססו לבקש תשלום על העבודה שלכם, כי עבדתם קשה וטוב בשביל זה, וצברתם קהל, ואתם יודעים למדוד אותו ולכמת אותו למספרים.
ומי שלא רוצה לשלם עבור התוכן שלכם, תעברו הלאה. בסופו של דבר זה עניין של חינוך שוק. תבינו מה הערך שאתם נותנים ומה הצד השני מקבל ולמה שווה לו להשקיע בכם ובתוכן שלכם.
גם נושא של הכנסה נלמד בפרלמנט. עוד לא נרשמתם? חבל. הנה הלינק כדי שתדע איפה, למה כמה ואיך.
ענבר
פוסט מעולה שעוזר לעשות סדר בדברים.
רציתי לדעת האם צריך לפתוח עוסק פטור על מנת לקבל כסף כבלוגר?
Yonit
הי תודה. בוודאי, כל הכנסה מחויבת ברישום כחוק
אשירה
תודה רבה רבה לך יונית,
פוסט מעניין ומאד מועיל.
אני בונה אתר עם כוונה לפרסם בו תכנים שיסייעו לקוראות/ים ושאתפרנס מהם.
הפוסט שלך מבהיר מהן האפשרויות לכך ומפשט את ההבנה כיצד לעשות זאת.
וזה כל כך מרגיע.
Yonit
תודה רבה, אני שמחה שהפוסט שלי עשה סדר בנושא. חשוב להבין שאפשר להתפרנס מבלוג, פשוט צריך לעשות את זה חכם ובעיקר, לעשות. בהצלחה
ענת
יונית, פוסט מעניין מאד, ובהחלט נותן הרבה חומר למחשבה. תודה!
Yonit
תודה רבה אני שמחה לקרא
יצחק כהן
האם אפשר לקבל דוגמאות של בלוגים מכניסים להתרשמות?
Yonit
הי ממליצה להכנס לפודקאסט שלי ובו אני מראיינת הרבה מאוד בלוגים שמרוויחים בזכות הבלוג . מצרפת לך לינק https://www.blogeristit.com/category/%d7%94%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%aa/%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%92%d7%a7%d7%90%d7%a1%d7%98/