מה למדתי מגרי ויינרצ'וק על מיתוג אישי ברשת ועל הצלחה בן לילה? - הבלוגריסטית
מה צריך בשביל לבנות סיפור נכון של מותג אישי ברשת?
גרי ויינרצ'וק - מיתוג אישי ברשת והצלחה בן לילה

מה למדתי מגרי ויינרצ'וק על מיתוג אישי ברשת ועל הצלחה בן לילה?

 

זוכרים את הפוסט האחרון בו כתבתי על מיתוג אישי ברשת? ובכן, הוא גרר אחריו די הרבה תגובות ואני שמחה על כך, כי הסיפור של מיתוג אישי ומקצועי ברשת הוא לא פשוט לכולם ולפעמים לא יורד בגרון באופן חלק כמו שאצל אחרים הוא ברור כשמש. ולכן, החלטתי לכתוב בפוסט הנוכחי עוד קצת בנושא ולתת פוקוס על דוגמא אחת ספציפית למישהו שעשה מיתוג אישי מקצועי מ-ד-ה-י-ם במשך שנים. שנים!

חשוב לי לכתוב פוסט נוסף בנושא זה מכיוון ובלוג מאפשר לכם לבנות את המיתוג האישי, ובפוסט הנוכחי אני מפרקת את הסיפור של גרי למספר עקרונות יסוד נוספים, על מנת שתוכלו לעשות אדפטציה לעולם הבלוגים והתוכן גם ברשתות. תהנו.

מה למדתי מגרי ויינרצ'וק על מיתוג אישי ברשת?

גרי ויינרצ'וק הוא מודל לחיקוי מבחינת בנאדם שבסופו של יום לקח את הטלפון לידיו והתחיל לנצל אותו ואת הפלטפורמות השונות לטובת מיתוג אישי ומקצועי. הוא התחיל את הרומן עם השיח הדיגיטלי כשהיה במכללה ועזר לאבא שלו לשווק את חנות היין הקטנה שלהם, באמצעות תיעוד יומיומי בסרטוני וידאו פשוטים מאוד.
שולחן, כסא, רקע של קיר, טלפון ובקבוק יין.

וכך פרק אחרי פרק, הוא הפך את ערוץ היוטיוב להפניה לאתר האינטרנט (והטמעת הסרטונים באתר) ומשם לאתר מסחר אלקטרוני מוכר ועובד. גרי השתמש במספר פרמטרים לבניית המיתוג המקצועי והאישי והנוכחות ברשת:

  1. נושא – גרי בחר נושא מאוד ברור ולכן הוא ממוקד, נישתי ופונה לקהל ספציפי
  2. תוכן קוהרנטי – מאות פרקים שבהם הוא פרסם סוג מסויים של יין, דיבר עליו, תיאר אותו, הראה אותו וטעם.
  3. התמדה – סוד ההצלחה חברים. התמדה. שוב ושוב ושוב
  4. גוגל – גרי השתמש בפלטפורמות של סרטוני וידאו, קרי יוטיוב, קרי גוגל, קרי קידום אורגני לאתר, קרי הבאת טראפיק. בום.
  5. פרסונליזציה – גרי הביא את עצמו, כמו שהוא, ואני מזכירה לכם – אנשים עושים עסקים עם אנשים, ולכן הרכישות באתר נבעו מתוך תחושת היכרות עמוקה עם הפרסונה עצמה.

התוכן של גרי הפך אותו למותג.

לאחר מכן גרי עזב את החנות ופתח סוכנות פרסום דיגיטלית באמצעות תוכן והוא עובד כיום עם המותגים הגדולים בעולם. אני ממליצה לעקוב אחרי ערוץ היוטיוב שלו ולהכיר אותו ואת תכניו לעומק.

במסגרת השיעור שאני מעבירה אודות מיתוג אישי ברשת, אני אוהבת להראות את הסרטון הנוכחי של גרי כי בו הוא מספר על הדרך היפה שהוא עשה.

ומה אני מבקשת מהסטודנטים שלי? שיצפו בסרטון צפיה אקטיבית וירשמו לעצמם איך גרי מדבר לכתבים השונים ועל מה הוא שם דגש בשביל לבנות את המותג האישי שלו או במילים פשוטות – מה הסיפור שלו?

איך גרי ויינרצ'וק בונה את הסטוריטלינג של המותג האישי שלו?

אז לפני שאני נותנת לכם את התשובות, אני רוצה שתצפו ותרשמו לעצמכם הערות לגבי הסיפור שהוא מספר, נקודות המבט, הסיפורים הקטנים שבונים את האישיות של גרי בפני הצופה, מה שמניע אותו, מה שמביא אותו להצלחה, איפה הוא נכשל, מה מוסר ההשכל שהצופה צריך להרגיש בתום הסיפור שלו?

התשובות לשאלות האלה בונות את העקרונת לבניית סיפור של מותג אישי בצורה טובה וברורה.

THIS IS FUN FOR ME – גרי מתחיל עם מה שעושה לו נעים, טוב, עם התשוקה שלו.  על מנת שנוכל לבנות את המיתוג האישי או המקצועי, עלינו למצא את הנקודה של "נעים לי", מה טוב לי, מה עושה לי נעים, על מה אנחנו אוהבים לדבר, מה אנחנו יודעים, באיזה תחום אנחנו שוחים או לפחות לומדים שעושה לנו טוב ונעים.

תתחילו את המיתוג האישי עם המקום הנח (גם אם יצירת תוכן אינו מקום נח) ואם אין לכם מקום נח, תתחילו לחקור אותו ומיד לעשות את זה עם הנקודה הבאה בתור ברשימה :

DOCUMENT YOUR LIFE – גרי תיעד את החיים שלו בצורה אותנטית (שכלתנית אבל אותנטית) ויצר תחושה שהוא משתף בדברים שהוא חווה, מרגיש, מכיר, מציג וחי. התיעוד גורם לקהל להרגיש שהוא מכיר אותו. תבררו עם עצמכם איפה יהיה נעים לכם לתעד את עצמכם ואת חיי היום יום שלכם, בין אם זה חיי יום יום מקצועיים או אישיים. אני מזכירה שלא צריך לפחד מעניין של חשיפת יתר, פעם כתבתי לכם פוסט על הפחד מחשיפה, ממליצה לכם לקרא אותו.

נקודות מפנה בקורות החיים – בסרטון אנחנו למדים שגרי הוא מהגר, שהוא תמיד היה איש של מכירות ושכנוע גם כשהיה קטן, שהוא היה במכללה ועזר לאבא שלו לבנות את האתר בימיו הראשונים של האינטרנט, שהוא בנה חברת ענק שהתחילה ממשרד קטן שהוא שכר במקום שכוח אל, שהיום החברה שלו מונה מאות עובדים ומגלגלת  מליונים.

בדקה וחצי, אנחנו יודעים עליו יותר ממה שידענו עליו קודם לכן, ובאופן יחסי אנחנו מרגישים שאנחנו מכירים אותו על שלל תכונותיו הטובות.
התרגיל הקטן שהוא עשה זה קפיצות בזמן של קורות החיים שלו תוך מיפוי נקודות המפנה, הערכים, ההצלחות שלו וסיפור קורותיו בדקה וחצי. אם אני אתן לכם דקה וחצי, האם תהיה לכם יכולת לספר זאת על עצמכם? אני בספק שבלי הכנה תצליחו… זה דורש תרגול, והכנה מאוד גדולה מראש. קצת כמו הרצאת טד. עם זאת, המשמעות היא ענקית לסיפור המותג שלכם.

איך אפשר לספר את סיפור המותג האישי בדקה וחצי?

קודם כל נושמים ומבינים שלא צריך כל הזמן לספר בדקה וחצי את כללללל סיפור המותג שלנו, אלא כל פעם אפשר לתת הצצה לחלק מהסיפור המלא. ובכל זאת, מה שאני ממליצה לעשות זה להסתכל על החיים שלכם עד כה (אישיים והמקצועיים) בזום אאוט ולסמן לעצמכם את כל נקודות המפנה, הצמתים החשובים, החלטות משנות דרך ומסלול, היכרויות עם אנשים. בהחלט יש מקום לתת לעצמכם טפיחה על השכם במקרים של הצלחות משוגעות היקף והצלחות קטנות היקף, על מעבר על מכשולים ולימוד מנפילות. זה מה שבונה את הסיפור בצורה אמינה, מלאת השראה ומעוררת רצון להכיר ולשמוע עוד.

מה עושים עם כל נקודה כזאת? מתחילים לספר סיפור על כל נקודה ואיך היא מתחברת לנקודה אחרת שמוכרת כבר לקהל שעוקב אחרייכם.

ואז הקהל מחבר את כל הנקודות הללו לידי סיפור אחד שלם ומרגיש שהוא מכיר אתכם.

מוטיב ההפתעה במיתוג אישי – צניעות, שיתוף, הכרת תודה ופרגון

אנשים לא אוהבים אנשים שמצליחים ומשוויצים, אלא אנשים שמצליחים ומעוררים השראה. הקו מאוד דק בין השניים ולכן הרבה אנשים, שיש להם יופי של הצלחות מחליטים לא לשתף, לא מתעסקים, קרי לא משתפים, מפחדים שיחשבו שהם מורמים מהעם, מצליחנים במובן השלילי, משוויצים ותופסים מעצמם כאילו הם אלוהים (ועוד הגדרות נוספות שאני לא אפרט פה). אבל, מיתוג אישי ומקצועי כולל בתוכו גם הגדרת ההצלחות שלנו והצגתן. אז איך אפשר, בכל זאת, לעשות את זה נכון?

אחת השיטות היא לא לשים את גביע ההצלחה בפרצוף של הקוראים שלנו, אלא לספר להם את הסיפור במלואו, כמו סרט טוב ובו אנו מתארים את הסיטואציה ההתחלתית, מה השינוי שהיינו רוצים, למה זה חשוב, למי זה מיועד, מה היתה המטרה, מה היינו צריכים לעשות בשביל זה, איך זה התגלגל, איפה היו הקשיים, במי נעזרנו, עם מי התייעצנו, איפה טעינו, איפה הצלחנו, מה היתה ההשפעה של ההצלחה ואיך הרגשנו בסופו של התהליך, כולל תיאור הרגשות של האנשים שההצלחה רלוונטית אליהם.  נכון מרגיש אחרת כשמספרים ככה סיפור?

אגב, את אותה שיטה אפשר לספר גם על כשלונות שמהם למדתם, מבלי שזה יוריד מכם או מההרגשה שלכם בתור מצליחנים. כי גם ללמוד מטעויות זאת הצלחה בפני עצמה. אני מזכירה לכם הצלחה וכשלון שלי שכתיבה עליהם עזרה לי לחזק את הקשר עם הקהילה שלי ולבנות את המותג האישי והמקצועי שלי. הצלחה – איך הפכתי למרצה בינלאומית, שימו לב בפוסט שכתבתי כמה שהוא ארוך ובמהלכו ניסיתי לתת ערך ממשי לקוראים, וסיפור כשלון על הסגירה של ההאבבלוגינג – שימו לב גם פה, אני מנסה לתת את השיעורים שהגעתי אליהם בזכות הכשלון.

פוסטים של הצלחה וכשלון כדאי לכתוב אותם מתוך רטרוספקטיבה על מנת שישדרו את המיתוג שאתם רוצים להעביר, בכדי שתוכלו להרגיש בנוח עם הכתיבה והמסר שלהם.

אני ממליצה לך להסתכל שוב בסרטון של גרי ולחפש את אותם סיפורים של הצלחה – אבל לא מנקודת ההצלחה אלא לסמן את כל הנקודות בסיפור שלו, איך הוא בונה את סיפור ההצלחה, עד לרגע ההצלחה ומעבר אליו.

שימו לב למשפטים צנועים, למשפטים של למידה ולמשפטים של השראה כמו : "כולם מתחילים בהתחלה" "התחלתי כשלא היה לי ממון בכיס" "את החברה התחלתי ממשרד מושכר בשום מקום"

השיעורים שאפשר ללמוד מגרי ווירצ'וק לגבי יצירת תכנים בדיגיטל

ממליצה לכם להגיע לדקה 7 בסרטון של גרי כי שם מדברים על בניית המותג.

מיתוג אישי כולל גם מסרים חוזרים ומנטרות שמזוהות עם המותג עצמו, כמו מה שגרי חוזר ואומר בסרטונים אודות כוחה של הרשת, אילו הם מסרים שהוא חוזר על עצמם לא רק בסרטון הזה, אלא בהרבה סרטונים שלו. שימו לב שחזרתיות של המסרים העיקריים חשובים להגדרת המיתוג. אל תצפו שבמסר הראשון שתפרסמו הקוראים יבינו מי אתם, מה אתם עושים ואיך אתם עוזרים לעולם. מיתוג אישי מבוסס על חזרתיות של תכנים שוב ושוב ושוב מזוויות ראייה שונות.

ואילו המסרים שכדאי ללמוד מגרי אודות יצירת תכנים דיגיטלים:

  1. הטלויזיה והרדיו נמצאים בטלפון שלכם, תשתמשו בו
  2. תחשבו איפה קיים הקהל שלכם ושם אתם צריכים להיות נוכחים
  3. תייצרו תכנים שקשורים לקהל שלכם ולאג'נדה שחשובה לכם
  4. תמכרו את עצמכם, אל תפחדו מזה
  5. תייצרו נושא על לתכנים שלכם ותתי נושאים כמו ההאשטגים שגרי יצר לעצמו
  6. תעבדו כל הזמן בלייצר תוכן
  7. תגרמו לאנשים השראה

הצלחה בין לילה

הרבה פעמים אני רואה גם אצל הסטודנטים והלקוחות שלי שיש להם בלבול בין התמדה ומיתוג אישי מקצועי ובין הצלחה בין לילה. כשאנחנו מגלים מותג כלשהו, אנחנו רואים רק את קצה הקרחון ולא את מה שהיה לפני, ולכן עבורנו, לפחות, ההצלחה של אותו מותג נבנתה תוך לילה אחד בלבד. ואז יש סכנה של אשליות לגבי הצלחה בין לילה וכו. אבל חשוב להבין שמיתוג אישי זה תהליך של יצירה, כתיבה, צילום, הכנה, רישות, קהילה, יציאה מהקווים, יצירתיות, התמדה, עשייה, נפילה, עשייה שוב, ושוב ושוב, של הסתכלות פנימה ולא רק החוצה, של הוויה, של שינוי של חוויה.

אין כזה דבר הצלחה בין לילה, אבל יש הרבה אנשים שנראה לנו שהם הצליחו בן לילה, אז מה שאני מציעה זה תחקרו, תגללו אחורה אחורה אחורה בפיד שלהם, בנכסים הדיגיטלים שלהם ותבדקו איך הם היו בהתחלה, מהן נקודות ההתפתחות שלהן, איפה נוצרים צמתים של הזדמנויות ותבררו מה נכון עבור המותג שלכם ומה לא רלוונטי.  אני בטוחה שזה יהיה מסע מרתק.

וגם על זה יש לגרי סרטון שאני ממליצה לצפות בו.

אז ספרו לי, מה אתם למדתם מהסרטונים של גרי? אני סקרנית לדעת. 

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

12 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק