מה גורם לעסקים להיכשל בשיווק דיגיטלי? - שיווק דיגיטלי לעסקים יונית צוק הבלוגריסטית
מה גורם להצלחה בשיווק עסקים בדיגיטל ולכשלון
איך עושים שיווק דיגיטלי לעסקים בצורה טובה וללא טעויות יונית צוק הבלוגריסטית במאמר אודות שיווק דיגיטלי לעסקים

מה גורם לעסקים להיכשל בשיווק דיגיטלי?

יש שקף אחד שאני מאוד אוהבת להציג בפרלמנט שלי, קורס לשיווק דיגיטלי באמצעות בלוגים ובשקף הזה מראים חוצב בקיר שנמצא בקו ה80% ומוותר.

וממש מעבר לקיר יש את היהלום הנכסף…. אבל הוא כבר התייאש והלך לכיוון הנגדי ולא יצליח לזכות ביהלום, עליו הוא עבר במשך הרבה מאוד זמן עם דם, יזע ודמעות.

אני מניחה, שהרבה פעמים בעלי עסקים סולדים משיווק כי זה נראה להם מייאש, ארוך, מעצבן, סיזיפי ובעיקר לא ברור.

אז החלטתי היום לכתוב לכם חלק מהסיבות לכשלון בשיווק דיגיטלי בשביל שיהיה לכם כתמרורי אזהרה עבורכם.
כי אם תדעו מה המכשולים, תדעו מה לא צריך לעשות ומה כן רצוי לעשות.

שנתחיל?

חוסר בהירות

זה כאילו הבסיס והמובן מאליו, אבל בעלי עסקים, שלא בטוחים ולא ברור להם מה הם מוכרים, למי הם מוכרים, מה המטרה שלהם בשיווק הדיגיטלי, אילו פלטפורמות קיימות ואיך הם הולכים לבנות את המסרים. הולכים לאיבוד, תרתי משמע.

חוסר בהירות יוצר זגזוג במסרים, זגזוג בפלטפורמות, פיקים של פול גז אבל הכל בניוטרל, זה קצת כמו לעלות למגדל עזריאלי ולזרוק משם 10,000 כרטיסי ביקור לכל עבר. במקרה הטוב זה יפול על הרצפה ואולי מישהו יסתכל על זה, במקרה הרע זה יעוף לכביש וידרס על ידי מכונית חולפת (כלומר, עומדת בפקק).

לפעמים, כשבעלי עסקים מתלהבים מהרעיון שלהם, הם מתחילים להפציץ במסרים בצורה ספורדית לכל עבר מתוך רצון "רק שיקנו" "רק שיבואו" "רק שילחצו". אבל מערכת יחסים עם הלקוחות שלנו צריך לבנות בצורה ברורה ואינטימית. ואת זה אפשר לעשות רק כשידועה לנו הדרך, המטרה, קהל היעד, הפלטפורמה, אסטרטגית התוכן וכו.

מה אני ממליצה?

אני ממליצה, כשיש בלאגן בראש או עומס מבחינת רעיונות, ללכת לייעוץ עסקי. גם אני עשיתי את זה מספר פעמים בחיי העסק שלי ואני שמחה מאוד על ההשקעה הזאת שנתנה לי להבין – איפה שווה לי להשקיע כרגע, איפה כדאי לי להשקיע מאוחר יותר, מה יעבוד טוב יותר, מה לא יעבוד בכלל וכו. ייעוץ עסקי נותן את מפת הדרכים, מפת הדרכים יוצרת בהירות ועם בהירות אפשר להתחיל תהליך שיווק ומיתוג דיגיטלי מעולה.

רצוי לבדוק אחת לתקופה את מפת הבהירות של העסק, מכיוון והעסק מתפתח, הלקוחות משתנים, בעלי העסקים משתנים.

רוצים הצלחה מיידית

מכירים את תוכנית הריאליטי "אהבה עיוורת" בנטפליקס? (מודה, מודה, אני נופלת בטראש הזה….) יש שם חדרים של בחורים ובחורות שמחפשים קשר לחתונה. הם משוחחים מעבר לקיר עם ההיצע האנושי שקיים שם ואז בוחרים עם מי להקשר ולמי להציע נישואים. לאחר הצעת הנישואים יש להם שבועיים או חודש להכיר פיזית אחד את השניה ולבסוף להחליט ביום החתונה אם הם הולכים על זה או לא. רוב הזוגות מגיעים ליום החתונה ובורחים משם במקום להגיד I DO.

ככה עובד גם השיווק הדיגיטלי של עסק – זאת לא אהבה ממבט ראשון, ולא אהבה עיוורת, ורוב הקהל שלכם, אם תציעו לו נישואים ישר על ההתחלה פשוט יברח, וחבל.

"גם אני רוצה עסק מצליח בדיוק כמוהו  / כמו שיש לה". מכירים את המשפט הזה? מה הבעיה עם המשפט הזה? הוא לא מכיל בתוכו את מה נדרש לאותו "בעל עסק השראה" מבחינת זמן, השקעה, כסף, נפילות בדרך, שיתופי פעולה ועוד. לבנות עסק ושיווק דיגיטלי לעסק לוקח זמן, זה כמו לזרוע זרעים ולטפל בהם ולדשן אותם עד שיוצא העץ ופירותיו. ככה גם קהל לקוחות – צריך קודם כל להעניק להם תכנים רלוונטים עם ערך, לבנות מערכת יחסים וזה לוקח זמן. אני לא מאמינה בזבנג וגמרנו. זה פשוט לא נכון מבחינת קיימות עסקית לטווח ארוך.

כשאתם רואים בעלי עסקים עם נוכחות דיגיטלית ענפה, אני ממש מבקשת שתגללו אחורה בפיד, בבלוג, ברשת החברתית ותסתכלו מהיום הראשון של הנוכחות שלהם – מה הם עשו, איך הם כתבו, מה הפרקטיקות בהן הם השתמשו ואז תבינו שהיתה פה דרך מאוד ארוכה, שכוללת: התמדה, נחישות, עושר של תכנים, יצירת הזדמנויות ורעב בעיניים להצליח.

הצלחה מיידית נוצרת לאחר דרך של השקעה בלקוחות הפוטנציאליים על מנת שיעברו את הדרך הטבעית מקהל אקראי, לקהל אוהד, נאמן, רוכש ומשווק. ואת זה עושים באמצעות תוכן בבלוג, ברשתות החברתיות ובניוזלטר לאורך זמן.  אני התחלתי את הסדנה הראשונה שלי לאחר שנה! שבמהלכה כתבתי פוסטים בבלוג בתדירות של פעם בשבוע. שנה! בניתי את הקהילה של העסק שלי, מתוך אהבה לנושא, לתכנים ולקהילה עצמה.

אפשר להעזר בקמפיינים ממומנים בשביל להגביר חשיפה לתכנים, להרשמה לניוזלטר ולמוצרים ולשירותים, אבל הצלחה מיידית – זה רק בנטפליקס, וגם לא תמיד (ראו ערך להמציא את אנה – וסליחה מראש על שאיבת 10 שעות מהיום שלכם…)

מה אני ממליצה?

לנשום. לקחת באמת אוויר לנשימה ולבנות את תכנית ההצלחה של השיווק הדיגיטלי של העסק בצעדים קטנים קטנים. כשאנחנו מצליחים בצעד קטן, זה נותן מוטיבציה להמשיך לצעד הבא בתכנית, ואם הצעד לא מצליח, לא נורא, הוא היה ממש קטן ויש אחד אחר במקומו. לאחר תקופה מסוימת אפשר לראות את סך הצעדים שהצלחנו בהם וזאת כבר הופכת לצעד אחד גדול.

צעדי הצלחה יכולים להיות: בניית תוכנית תוכן לפלטרפומה דיגיטלית לרבעון הקרוב או פתיחת פרופיל ברשת חברתית, צילומי תדמית, בניית אתר, פתיחת בלוג, עיצוב לוגו, הוספת עוד 10 נרשמים חדשים לרשימת תפוצה, שיתוף פעולה עם קולגה, העברת וובינר חינמי לטובת היכרות עם קהל פוטנציאלי, צילום סרטון תדמית ועוד ועוד ועוד. אתם היחידים שקובעים את מפת ההצלחה של השיווק הדיגיטלי של העסק שלכם והיצירתיות היא אינסופית.

פורמטים שלא מותאמים אישית

קיימות צורות רבות של פורמטים לשיווק דיגיטלי של עסק. אפשר לכתוב בלוג, לשלוח ניוזלטר, לפרסם בקמפיינים ממומנים באינסטגרם, בפייסבוק, אפשר לנהל קהילה בפייסבוק, אפשר להעלות סרטונים בטיקטוק ועוד ועוד. באמת, יש שפע של פורמטים להצלחה של שיווק דיגיטלי. אבל כמו שאין פורמט הצלחה שמתאים לכל העסקים כך גם אין פורמט של שיווק דיגיטלי שמתאים לכל העסקים. יש את הפורמט שיעבוד לעסק שלך ולקהל שלך, ואותו אתם צריכים למצא באופן אישי. למה? כי לכל עסק יש את הDNA שלו, את הקהל הספציפי שלו ואת הערכים שלו, וצריך לבנות את הפורמט השיווקי שעובד מעולה עם כל הרכיבים הללו.

בעונה הנוכחית של הפודקאסט שלי אני אשים דגש על עסקים שונים וההצלחות של השיווק הדיגיטלי שלהם, איך הם בנו עקב לצד אגודל את העסק והשיווק הדיגיטלי בפורמטים שונים. ממליצה להתחיל להאזין לפרק הראשון בעונה הנוכחית.

מה אני ממליצה?

כשבונים את מפת ההצלחות, לשים פרמטרים לווידוא הצלחה וכל פעם למדוד מה התוצאות. במידה והתוצאות לא עומדות ביעדים או בכוונה שלשמה הפרמטרים כתובים, יש לעשות בדיקת בהירות – האם התוכן היה טוב, האם הפורמט היה ברור, האם המטרה היתה גדולה מדי, האם עשיתם כלללל מה שיכלתם בשביל שזה יצליח, האם המוצר או השירות מדויקים? ואז לתקן ולעשות שוב, אבל עם התאמה. יש גם פורמטים שבעבר היו נכונים אבל כרגע, עם ההתפתחות של העסק הם לא מתאימים יותר, וזה בסדר להתאים, לשנות ולשדרג.

לפעמים זה שינוי של אתר אינטרנט, או מעבר לפלטפורמה אחרת של ניוזלטר, שימוש בקמפיינים ממומנים או כתיבת תוכן בצורה שונה. אני ממליצה שתקראו את מה שכתבתי על הפורמטים השונים שבהם אני השתמשתי בשיווק הדיגיטלי של העסק שלי, בשביל להבין מה נדרש מעסק שמשווק את עצמו בעשור האחרון בשביל להצליח.

תוכן בתדירות גבוהה וערך נמוך

הפלטפורמות הן רק פלטפורמות, מה שבונה את הנוכחות של השיווק הדיגיטלי של העסק שלך זה התוכן שבהן. בעלי עסקים עם תוכן לא טוב, לא יצליחו להביא קהל רלוונטי לעסק שלהם. נקודה. כשאתם מתחילים את התכנים שלכם, ולא משנה לי באיזה פלטפורמה, התכנים בהתחלה יהיו "מצחיקים" או " פחות יפים" או "לא הכי מדויקים מבחינת המסר". וזה בסדר, זאת ההתחלה וייקח לכם זמן לבנות את הקול הייחודי לכם. נדרש פה אימון. קחו 6 חודשים של חסד לבניית התכנים שלכם – אתם לאט לאט תבינו את הפורמט שמתאים לכם, את התצורה, את המבנה, את השפה שמתאימה לכם ולקהל שלכם. הנראות תשתנה עם הזמן. אבל מה שחשוב, שמהיום הראשון – תתנו ערך לקהל שלכם בתכנים.

מה אני ממליצה?

עם הזמן אני בטוחה שתלמדו ותשתפרו בצילום, תשתפרו בנוכחות מול מצלמה, תשתפרו בכתיבה – אבל תמיד, תמיד תשאלו את עצמכם "האם המסר שנתתי נותן ערך לקהל שלי?" ומהו ערך? לתת ערך זה לגרום לקהל לא להיות אדיש למסרים שלכם. המסרים צריכים לתת השראה, ללמד, לעורר אותם, לגרום להם לחשוב על הדברים הנאמרים, לרצות לעשות משהו בעקבות המסר, להבין משהו חדש. וערך לא חייב להיות מאוד ארוך. זה יכול להיות מסר של 3 פסקאות בבלוג, פסקה אחת בפיסבוק וסרטון של דקה וחצי. תצפו אוביקטיבית בתכנים שלכם ותשאלו את עצמכם :"האם זה שווה את הזמן שלי שלא יחזור עוד על עצמו?" במידה וכן – יופי, יש לכם תוכן בעל ערך, במידה ולא, תערכו מחדש.

להשאר מומחה שיווק דיגיטלי בתיאוריה

יש המון בעלי עסקים שלומדים ולומדים ולומדים ולומדים. יש להם ידע מטורף בתחומי השיווק הדיגיטלי, הם ממש מומחי תוכן בתחום, אבל הם לא קופצים למים לעשות את מה שהם למדו בעצמם. אולי אין להם אומץ, אולי הם מפחדים להכשל, אולי הם לא בטוחים עד הסוף איך לעשות, אולי הם מתביישים, אולי הם פרפקציוניסטים. אולי. הכל בסדר גמור ולגיטימי. אבל מי שנשאר בתיאוריה לא יכול לשווק ולהביא לקוחות לעסק שלו. ומי שלא יכול לשווק ורוצה לקוחות שיחשוב על פתרון אחר, אולי להעסיק מישהו שינהל עבורו את השיווק הדיגיטלי? אולי לקחת ליווי שכולל כתיבה בפועל, הזנה, הפצה? אולי שיעורים פרטיים?

מה אני ממליצה?

כל מה שצריך בשביל להתחיל את השיווק הדיגיטלי זה לקפוץ למים ולנסות. הכל אפשר אחר כך לתקן, למחוק, לשנות. אני אפילו מעדיפה שבעלי עסקים שמפחדים להשקיע כספים במיקור חוץ ינסו לבד, יטעו, יבינו מה היו הטעויות וידעו לקחת אנשי מקצוע שיעשו עבורם את מה שהם צריכים בצורה הטובה ביותר.

אל תפחדו לקפוץ למים. שימו תאריך ביומן שלכם לצעד הראשון הקטן של ההצלחה וקדימה. את הלא כבר יש לכם, מקסימום תרוויחו כן.

קולות חיצוניים

כמו שיש בעלי עסקים שהם מומחי שיווק דיגיטלי בתיאוריה, יש המון נשמות טובות שיודעות הרבה יותר "טוב" מכם בתור בעלי עסקים מה צריך לעשות ותמיד ידעו לתת עצה כזאת או אחרת, ו"לתת בקטנה" הערה שתוריד לכם את כל האוויר מהמפרשים. "יו, למה לא מגיבים לך לפוסטים בפייסבוק?" "מה? עשית סרטון וידאו? מי בכלל היום רואה סרטונים?" "מה את רוקדת כמו מצחיקולה בטיקטוק, מה את ילדה בת 12?" "ניוזלטר זה כל כך עתיק". כן. יש נשמות טובות. הרבה כאלה. ואתם יודעים מה? הם כל כך לא רלוונטים לכם ולעסק שלכם.

מה אני ממליצה?

תשאלו את עצמכם: "האם מי שהעיר לי הוא קהל היעד שלי?" במידה ולא – הכל טוב. זה לא אמור לדבר אליו, במידה וכן, תבררו האם הוא קהל היעד היחיד שיש לכם ולמה הוא התכוון בדיוק. יכול להיות שההערה שלו על ניוזלטר שהוא באמת עתיק אבל הוא קורא עד היום ניוזלטרים שמגיעים אליו והוא אפילו לא יודע שזה ניוזלטר. או שהוא לא צופה בסרטונים ביוטיוב אבל צופה באדיקות בסרטונים בפייסבוק. לפעמים ההערות של האחרים כל כך לא רלוונטיות לעבודת השיווק שלכם, אבל יכולות לגמרי להרוס את ההתלהבות של העשייה.

אפשר גם לעשות unfriend לאנשים שהם לא רלוונטים אליכם ברשתות החברתיות או שהתכנים שלהם לא עושים לכם טוב. וכשהקולות החיצוניים האלה מפריעים לכם תחזרו למפת הבהירות העסקית שלכם – מי אתם? מה המטרה שלכם? מי קהל היעד? ותתחילו שוב לצעוד.

העסק שלך פה להשאר, להיות נוכח ולעזור לקהל שלך

בשביל להתמיד בעבודת השיווק צריך לעבוד בזה, כן, זה לוקח זמן, אנרגיה, מחשבה אבל זה שווה כל שניה של מאבק כי אחרי תקופה מסוימת פתאום הדרך הופכת להיות "אוטומטית" או לפחות "ברורה" ומתחילים לשמוע עליך ועל העסק שלך, והפניות מתחילות להגיע ופתאום כל העבודה מפריחה את השממה. אז אני ממליצה לא להתייאש, להבין שיש פה דרך ופשוט להנות מהנוף.

אני מאוד אשמח אם יש לך טיפים נוספים לשיווק דיגיטלי לעסקים שתשקיעו דקה מזמנכם ותכתבו לי בתגובות 

רוצים ללמוד איתי על שיווק דיגיטלי? בואו לקורס שיווק דיגיטלי לעסקים בסבסוד של מועצת גני תקווה. מתחילים באפריל 10 מפגשים של כיף, ידע והנאה.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

4 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק