למה רשימת תפוצה זה הדבר הכי חשוב לבלוג ולעסק שלך?
ישנו בלבול מסוים בין רשימות תפוצה ובין בלוגים ורשתות חברתיות ואני חייבת לעשות רגע סדר בדברים.
בלוג = פלטפומרה עצמאית שלך:
הבלוג מבוסס על פלטפורמה לבניית אתרים. יש לבלוג דומיין (כתובת) ושרת עצמאים, קרי ישנו תשלום קבוע בגינם. בבלוג נכתבים פוסטים / מאמרים פעם בתקופה. הבלוג יכול להיות חלק מאתר אינטרנט.
את הפוסטים מפיצים ברשתות חברתיות:
איך? כותבים סטטוס נחמד שקשור לפוסט עצמו ושמים בסופו לינק. מצרפת דוגמא לסטטוס של פרסום הפוסט הקודם של הבלוג אותו הפצתי בפייסבוק. (פייסבוק לא אוהב לינקים שמוציאים את הקהל החוצה, אז יכול להיות שלא תהיה חשיפה גבוהה לסטטוסים הללו):
רגע לפני שאני מפרסמת פוסט נפלא ממש בבלוג שלי, חשוב לי שתקראו את הפוסט האחרון שכתבתי, למה? כי הוא מרכז בעיקר הרבה תשובות…
Posted by Yonit Tzuk on Monday, November 23, 2020
אפשר לשים בתגובה הראשונה לינק לפוסט עצמו, אבל זה לא תמיד יעיל במידה ויש המון תגובות (כי אז הלינק נעלם). אפשר להפיץ באינסטגרם (רק בביו למי שיש פחות מ10,000 עוקבים) או בתשלום אם יש לך רצון לשלם לפייסבוק ואינסטוש.
את הפוסט מפיצים גם בניוזלטר:
הניוזלטר זה המייל שנשלח לקוראים שנרשמו לבלוג באמצעות שימוש במערכת הדיוור שלך. הבלוג מחובר למערכת דיוור על פי בחירתך, זה יכול להיות רב מסר או סמוב או קונברקיט או מיילצ'ימפ. אלו הם שמות שונים של מערכות דיוור שונות. לכל אחת יתרונות וחסרונות. אני משתמשת ברב מסר, כי מצאתי בו יתרון עסקי עבורי מהמתחרים שיש היום בשוק הישראלי (אוטומציה, דפי נחיתה, אתר קורסים, מערכת CRM).
הניוזלטר הוא פה והוא ימשיך להיות פה גם בעתיד, כי, לעומת הרשתות החברתיות, רשימת דיוור היא בבעלותך – והקהל שלך מקבל את הדיוורים שלך מבלי להיות תלויים באלגוריתם שמשתנה ואין לך יכולת שליטה בו.
אבל כדאי להתחיל בהתחלה.
רגע, רשימת תפוצה? מה הקשר בין רשימת תפוצה ובלוג?
בבלוג יש לך אפשרות להפוך את הקורא הפסיבי ללקוח אקטיבי באמצעות רשימת תפוצה, זאת אומרת, הקוראים שמבלים את זמנם בבלוג שלך, יכולים להפוך למנויים. הם יקבלו ממך עדכונים חדשים על פוסטים בבלוג וכמובן עוד תכנים שונים, במידה ויש לך צורך לשווק מוצר או שירות, או להפנות לתכנים נוספים שיעניינו את הקוראים שלך.
זה מין גלגל שכזה, קוראים נכנסים לבלוג שלך (בגלל ששיתפת בפייסבוק או מצאו אותך בגוגל), אוהבים את מה שנכתב בבלוג (ברור!) קוראים עוד פוסט ועוד פוסט ומחליטים להרשם כמנויים לבלוג בשביל לא לפספס את הפוסט הבא שייכתב. נפלא נכון?
איפה הם נרשמים? בטפסים שמפוזרים במקומות שונים בבלוג, בין אם זה טופס הרשמה רגיל (מכירים את המשעמם הזה?) או פופ אפ (הקופץ המרגיז אבל הממיר פלאים) או הרשמה תמורת ערך נוסף שקשור לבלוג (איבוק או PDF להורדה או כל דבר אחר בעל ערך שינתן לאחר הרשמה לבלוג). את הטפסים בונים במערכת הניוזלטר, בתום הבניה נוצר קוד שאותו מטמיעים בבלוג עצמו וכך מחברים בין פלטפורמת הבלוג לפלטפורמת הניוזלטר.
איך זה שניוזלטר עדיין עובד?
שאלה מצוינת. ניוזלטר עובד, עדיין, משלל סיבות די מוצדקות, שאפרט אותן. במידה ויש לך עסק, זאת קריאה חובה.
- כולנו פותחים את האימייל, לפחות פעם אחת ביום. נכון? (אני לא מכורה ואני יכולה להפסיק מתי שבא לי, אמרה אף אחת אף פעם)
- נכון שפייסבוק לייב זה החיים ואינסטוש זה מוש וחייבים להיות שם וכמובן לפתוח ערוץ יוטיוב ושלא נשכח קהילות בפייסבוק – זה יכול להיות מעולה עבורך ואולי מתאים לך להיות שם, אבל אם אין איסוף הדאטה (קרי האימיילים) מהקהל שלך לטובת רשימת תפוצה עצמאית משלך, אני לא רוצה לשמוע אחר כך בכי או כעס שהאלגוריתם של פייסבוק (וצוקי שולט בהכל כמעט היום) עושה לך צרות ושהחשיפה של הערוץ הכי מושקע ביקום באינסטוש /פייסבוק קרס אל תוך עצמו. או במילים אחרות – רשימת תפוצה לא תעשה לך "הקיץ של אביה" לעולם.
- ניוזלטר זה כלי שכשעושים אותו נכון, אנשים אפילו מחכים לקבל אותו. מה זה עשוי נכון? שהוא כתוב כמו העמוד הראשון של העיתון שלך, בתור המותג. שיש בו כתבות מעניינות ולינקים לתוכן שמעניין את הקהל. כן, ניוזלטרים שהם רק מכירתיים – הם פחות אטרקטיבים… אלא אם כן יש שם קודי הנחה נפלאים.
ניוזלטר הוא הכלי היחידי שבאמצעותו יש לך יכולת גישה של 100% לקהל היעד שרוצה לשמוע ממך שוב ושוב ושוב.
אילו פרדיגמות שגויות יש על ניוזלטר?
- צריך רשימה ענקית בשביל שהיא תשפיע על הקהל ותהפוך לרווחית. שטויות, את הפרלמנט הראשון הצלחתי למלא אחרי שליחת 4 ניוזלטרים שונים עם 283 אנשים ברשימה. זה כל מה שהיה לי אז, וראו איזה פלא, 32 אנשים נרשמו בשמחה. (מוזמנים להרשם גם היום).
- ניוזלטר חייב להיות מושקע וססגוני – ממש לא, לפעמים דווקא ריבוי הגרפיקות מעיק על הקוראים שרוצים ישר ולעניין. זה כמובן תלוי תוכן, כי סביר להניח שניוזלטר של חנות נעליים יהיה משמים ולא מושך בלי תמונות של הקולקציה החדשה, אבל ניוזלטר עם מידע מקצועי ואינפורמטיבי לא חייב להיות עם פירואטים באוויר. העיקר שיהיה כתוב טוב ורהוט.
- לא נעים לי לשלוח ניוזלטר כי הקהל שלי שכח שהוא נרשם לפני שנים ולא שלחתי לו – ואם הוא מחכה לקבל את המידע שכל כך חשוב לו לדעת? אז למה לגרום לו לא לדעת בגלל שקיים פחד "מה אם". מקסימום, מי שזה לא רלוונטי יסיר את עצמו מהרשימה. זה מעולה.
- כל פעם ניוזלטר גורם לאנשים להסיר את עצמם מהרשימה שלי, אז התוכן לא רלוונטי – תמיד יהיו הסרות מהרשימה, למה? כי לפעמים אנשים נרשמים מבלי להבין למה הם נרשמים, לפעמים התכנים לא רלוונטים להם כבר ולפעמים הם הבינו שהם רוצים לקרוא ולא מספיקים. לך עדיף שיסירו את עצמם מאשר שיישארו ויתפסו לך נפח ברשימה אבל נפח שלילי, קרי, כאלה שלא פותחים. רשימות התפוצה שמתקבלות בחברות המיילים נספרות, ואם יש דיוור שפעם אחר פעם לא נפתח, חברות המיילים מסמנות את השולח כחשוד ועשוי להעביר אותך לספאם גם אצל אחרים. אז ככל שקהל לא רלוונטי יסיר את עצמו מהרשימה, לך זה עושה שירות מצוין. גם מיתוגית.
מה ניוזלטר מעניק לך?
- קשר עם הקהל באופן אישי וברור -מצד אחד אני אוהבת שכותבים לי ריפליי לניוזלטר, זה מאפשר לי להכיר יותר לעומק את הקוראים של הבלוג וזה תמיד משמח אותי שמגיבים אליו. מצד שני, הקהל אוהב שמקדישים לו רגע של תשומת לב, במיוחד כשהתוכן רלוונטי אליו.
- אפשרות להרוויח כסף מהעסק שלך – כשנרשמתי לרב מסר לא הייתי בטוחה שיהיה לי שווה לשלם את ה-100 ש"ח החודשיים. אבל לשמחתי, כבר בשבוע הראשון להפצה של הבלוג באמצעות הניוזלטר, החזרתי את התשלום השנתי על המנוי של הפלטפורמה.
איך זה קורה? צריך להבין שמי שנרשם לניוזלטר, הוא הקורא הנאמן, הוא זה שרוצה להיות הראשון לקבל עדכונים ממך, הוא זה שמחכה לשמוע מה יש לך להציע. לפעמים מה שיש להציע מתאים לו ולפעמים לא והוא יחכה לניוזלטר הבא. ולכן, זה הקהל שהכי כיף לתקשר איתו, כי הוא כבר בעניין העסקי. מכיוון ואני מתייחסת לניוזלטר עם ערך, גם אם הצעת המכר לא רלוונטית אליו, הוא אינו מתבאס, כי יש לינק לתוכן אחר עם ערך עבורו. - מודעות למותג שלך – גם אם לא פותחים את הניוזלטר, ורואים ששלחת לקהל שלך פעם בתקופה, המותג שלך נשאר במודעות של קהל היעד שלך. שזה המון. אני ממש מתבאסת לראות מותגים שמבססים את הנוכחות שלהם רק על הרשתות החברתיות, כי הם ביום אחד יכולים להיעלם לקהל שפעם עקב אחריהם, ופתאום לא רואים אותם בפיד. למה? כי פייסוש החליט. ואז, כל העבודה הקשה על מודעות מותג, נעלמת. חבל.
- אוטומציות ומסרים מפולחי קהל יעד – טוב, זה נשמע מורכב, אבל בפועל זה ממש לא. הרעיון הוא שאם מישהו נרשם לבלוג שלך או לאתר שלך, אז מיידית אפשר לשלוח אימייל של "ברוכים הבאים" עם תוכן נפלא לפתיחת מערכת היחסים שלכם. אפשר גם לשלוח אימיילים אוטומטים עם קבועי זמן, במידה ויש לך סדרת מסרים שכדאי שהקהל שלך יקרא. למיטיבי לכת, אפשר לפלח את רשימות התפוצה לפי נושאי תוכן ולשלוח לקהל היעד על פי הנושא שמעניין אותו. (עשינו את זה כשעבדתי בדיסקונט וזה עבד מעולה, היום לבלוג שלי אני מפלחת הודעות רק לפי הקורסים והסדנאות).
מה צריך לדעת לפני שכותבים ניוזלטר?
הכותרת צריכה להיות מעולה – כמו בבלוג, הכותרת זה המגנט הכי חזק שיש לתכנים שלך ולכן הכותרת של האימייל, הנושא שלו, צריכה להיות ממש טובה ומושכת. עם זאת, לא ספאמית ולא כזאת שמבטיחה משהו אחד ובסופו של דבר הקורא מקבל משהו אחר.
תוכן טוב עובד מצוין בניוזלטר ולכן לא חייבים להשקיע בגרפיקה מטורפת . קראתי לא מזמן במאמר שמדבר על ניוזלטרים והנתון הזה די שיגע אותי, שאלתי את עצמי,איך זה הגיוני? אז עשיתי ניסוי – שלחתי בתקופה מסוימת אימיילים מאוד יפים מבחינה גראפית, ולאחר התקופה הזאת שלחתי אימיילים רגילים בצורה של מכתב, והאימיילים הרגילים, לא היפים – היו עם אחוזי הקלקות ופתיחות יותר גבוהות מהניוזלטר היפה, המעוצב. הורייייי עוד משהו פחות להתעסק בו.
האימיילים שקיבלו אצלי הכי הרבה פתיחה והקלקה היו אימיילים בהם סידרתי את הטקסט בצורה קריאה – קרי, הדגשות, בולטים, לינקים במקומות קריאים. אני משתדלת לא לשים תמונות כדי לא להעמיס ולהסתכן בהעפת המיילים לספאם.
אפשר למחזר תכנים בניוזלטר – מבחינת המבנה של הניוזלטר, אפשר להחליט שהוא יכיל הקדמה לפוסט בבלוג + לינק לפוסט עצמו וכך הקהל יכנס לפוסטים בבלוג ויקרא את החדשות שיש לך לספר לעולם + סיפור או אנקדוטה שכבר סיפרת לעוקבים אחרייך ברשתות החברתיות. זה לא משנה שיש כאלה שקראו, אחוז החשיפה האורגנית ברשתות כל כך נמוכה, שזה פשע לא למחזר את התכנים בנכסים העצמאים שלך + תוכן בעל ערך נוסף שלא קשור אלייך ישירות או לעסק, זה יכול להיות פרגון, או הזמנה או המלצה למשהו שקשור לתחום + רכיב שיווקי מכירתי שבו הניוזלטר מכיל כל טוב מבחינת הבופה העשיר שיש לעסק שלך להציע לקוראים.
הניוזלטר לא צריך להיות ארוך – הניוזלטר צריך להיות המסלול שמנתב את הקוראים שלך למקורות קריאה נוספים, בין אם זה לבלוג, לרשתות חברתיות או למוצרים ושירותים. הניוזלטר צריך להיות הפשקביל שלך לקוראים שלך, הקול קורא, מכתב אהבה שמקשר להמשך קריאה במקומות נוספים, ולכן הוא לא דורש מאמץ יתר מבחינת הכתיבה עצמה. הוא יכול לחלוטין להיות מובנה בתור "אוצר" הכתבות שמצאת ברשת שרלוונטיות לקהל שלך. יש מספר מותגים שאני עוקבת אחריהם שכך הם מפנים את תשומת הלב של הקוראים שלהם – על ידי איסוף תכנים שמעניינים את הקהל שלהם, ואף תוכן 1 מקורי.
התכנים בניוזלטר לא צריכים להציף כמו ברשתות החברתיות, אין צורך כל יום או כל שבוע לשלח ניוזלטר, מספיק פעם בשלושה שבועות לשלח ניוזלטר מעולה והקשר עם הקהל יבנה ממש ממש טוב. ברשתות החברתיות, ככל שהנוכחות שלך יותר גבוהה, כך החשיפה גדלה, בניוזלטר לא, הוא אפילו אדיש לכמה פעמים נשלח המייל. הדבר היחיד שחשוב לניוזלטר שהרשימה תהיה איכותית, קרי, שיפתחו אותה, שלא תהיה קנויה או ספאמרית, אחרת הוא זורק אותך לספאם.
בנוסף, התכנים של הניוזלטר לא נמצאים בסביבה תחרותית כמו הסטטוסים ברשתות. יש לך את הזמן שלך עם הקוראים שלך, ואם לאמר את האמת, אני מניחה שאפשר לדמיין איפה הם פותחים את האימיילים (או במשרד , יעני היום זה בטח בשולחן האוכל או בחדר של הילדים, או במיטה או במקומות שאליהם אפילו המלך הולך לבד).
איך כותבים ניוזלטר מעולה?
או סוף סוף הגעתי לזה.
כתיבה בגובה העיניים, דיבורית – אף אחד לא אוהב לקרוא תכנים ש"רובוט" או "מכונה" כתבו. אף אחד לא אוהב תכנים שיווקים שנשמעים בשפה שיווקית מכירתית סליזית. נכון? נכון!
אפשר לדמיין את צורת הגלילה שלך באימייל: זבל, זבל, זבל, מכירה, שיווק, ג'אנק, או הנה משהו מעניין, חברה, זבל, זבל זבל – הניוזלטר שלך הוא ה "או הנה משהו מעניין" והוא יכול להיות על תקן "הו, הנה משהו חדש ללמוד" , וגם "דקה וחצי של השראה" ואפילו "אז מה חדש בתחום?".
אני מציעה לך לגלול עכשיו את רשימת האימיילים שיש לך, ולהסתכל טוב טוב מה קורה שם בחוץ… כמה הודעות הן זבל / מבאסות/ אינפורמטיביות וכמה היה כיף לקבל ממך את הניוזלטר הכי נהדר שיש, בתחום שמרתק את הקהל שלך ועוד יותר – שהקהל שלך ביקש לקרא, כי זה חשוב לו.
אז הכתיבה צריכה לבוא ממקום של "הי, יש לי מכתב ממש טוב עבורך, יש בו תכנים מעניינים, חשובים ומרתקים מאוד, שיכולים ללמד אותך דבר או שניים, או לגרום לך לשמוח".
קצת כמו שיחה בין 2 חברים טובים.
פינות תוכן קבועות: הקהל אוהב מאוד פינות תוכן קבועות, למה? כי זה עושה לו סדר, גורם לו להרגיש בטוח, והוא יודע למה לצפות ממך. אנשים לא אוהבים שמפתיעים אותם יותר מדי, ולכן פינות תוכן קבועות גורמות לקהל הנאמן שלך להרגיש שהוא בידיים טובות.
לא צריך יותר מ 2-3 פינות תוכן, זה יכול להיות תמיד לינק לפוסט בבלוג + תוכן שפרסמת ברשת חברתית + לינק למכירה של מוצר או שירות.
כותרת מעולה: אני אדגיש את זה שוב ושוב ושוב. כשיש כותרת מעולה, אחוזי הפתיחה של הניוזלטר עולים. נקודה. הטריק שלי הוא לכתוב 30 כותרות לכל ניוזלטר, ואז לבחור את הטובה ביותר, זאת שמעוררת סקרנות הכי טוב. היא יכולה להיות משפט מתוך הפוסט בבלוג, היא יכולה להיות שאלה עליה אני עונה בתכנים שצירפתי בניוזלטר והיא יכולה להיות משפט הזיה שמרוב שזה הזוי, הקהל שלי חייב להקליק ולקרא למה התכוונתי.
מה עושים אם הכותרת יצאה לא משהו? שולחים את הניוזלטר שוב, למי שלא פתח אותו, עם כותרת חדשה. כל תוכנות שליחת הניוזלטר מאפשרות לעשות שליחה מחדש של הניוזלטר לכל מי שלא פתח את המייל הקודם. זה טריק ידוע ומעולה, שמאפשר לעוד מספר אחוזים מרשימת התפוצה שלך לפתוח ולקרוא את הניוזלטר ששלחת. ולא, אף אחד בד"כ לא שם לב ששלחת שוב את אותם תכנים, כי מי שכבר קרא את הניוזלטר הראשון, לא יקבל בפעם השנייה את הניוזלטר הערוך.
הפתיח של הניוזלטר צריך להיות אישי: כמו כל אימייל שבוודאי יצא לך לכתוב, אי אפשר להתחיל אותו במסר העיקרי, כך גם בניוזלטר, צריך להיות נחמדים. אז אפשר לכתוב "היוש" או "איזה יופי ששוב אנחנו נפגשים" או "מה המצב? איזה שבוע מטורל היה לי, ולך?" אפשר לכתוב משהו בסגנון "טוב, את המייל הזה, אין מצב לפספס, אז לא לשכוח להכין כוס מים, או לשים את הטלפון על שקט ולחזור לפה כי יש לי מלא דברים לספר לך". כמובן בהתאמה לסגנון האישי שלך.
כמו בהתחלה גם בסוף: לא כל הקוראים יגיעו לסוף הניוזלטר, אבל מי שכן, כדאי להתיחס אליו ולכתוב לו משהו אישי מהלב, אני בד"כ כותבת "זה לא מובן מאליו שאתם קוראים אותי" כי זה באמת מה שאני מרגישה, ולפעמים אני כותבת "תעשו ריפליי ותשלחו לי הודעה מה חשבתם על המייל הזה" או משהו כמו "אז איך היה הניוזלטר היום? נהנית כמוני?" כלומר, חשוב לי מאוד הפידבק מהקוראים שלי, ואני דואגת לסיים עם טיפונת חשק לעוד.
בדיקות לא רק במחשב אלא גם בסלולאר: לפני ששולחים את הניוזלטר חייבים לעשות בדיקות. לראות שהכל עובד פיקס. אני מודה, שלפעמים אני שולחת ככה, ואז אני כועסת על עצמי קצת כי אני מגלה שהלינק שבור או שיש לי טעות הקלדה (שוב ושוב ושוב) או שהתנסחתי כמו סהרורית ללא שינה. בקיצור, לא להתעצל ולשלח בדיקה שהניוזלטר יראה פיקס גם במחשב וגם בסלולאר. ואם יוצא לך לקרא ניוזלטר שלי שיצא כאילו הוא לא אפוי עד הסוף, אפשר לכתוב לי בריפליי: "יונית, נתפסת על חם!".
שליחה מאת: שם פרטי ורק אז שם העסק או אפילו לוותר על שם העסק. נכון שזה מפתיע? אבל אנשים אוהבים לקרא ניוזלטרים שמקבלים מאנשים ולא מחברות או מעסקים, ולכן בשורת הנמען של הניוזלטר, שיהיה כתוב השם שלך ולא שם העסק או הבלוג בלבד. אפשר נגיד "יונית צוק הבלוגריסטית" אבל לא "הבלוגריסטית" כי לפי המחקרים בתחום הניוזלטר, אנשים אוהבים לפתוח אימיילים שיש מאחוריהם אנשים אמיתיים. זה מתחבר לכתיבה בגובה העיניים וערך.
שימוש באימוג'ים: לפי המחקרים, (ניסיתי בקטנה אין לי עדיין תובנות משמעותיות) כדאי מדי פעם לשים אימוג'ים בכותרת של הניוזלטר כי בעיקר זה יוצר מצב של תפיסת תשומת הלב של הקורא לניוזלטר וקושי להתעלם. פעם ניסיתי לשים לבבות, וירדו לי המון אנשים מהרשימה באותו אימייל… לא בטוחה אם זה הכותרת שלא הייתה מדויקת או הלבבות שהפחידו. מאז אני פחות בקטע של אימוג'ים אבל שווה לנסות.
הנעה לפעולה: ייפ, הנה נכנס הקטע של "לא נעים לי" אבל רגע, לפני שהלא נעים לי נכנס, אסור לך לשכוח שמי שמנוי לניוזלטר שלך ביקש לקבל אותו על שלל עדכוניו, קרי, גם החלק של ההנעה לפעולה.
הנעה לפעולה זה מושג רחב מאוד לשאלה אחת בלבד: "אני הקורא שלך, מה עכשיו עלי לעשות?" ולא תמיד הקורא יודע מה לעשות, אז זה התפקיד שלך לכתוב לו: מה עכשיו עליו לעשות? האם עליו לקרא פוסט בבלוג – אז לשים לינק לפוסט, או לפתוח עמוד של שירות או מוצר ולשבץ לינק לעמודים הרלוונטים, או לכתוב לך תגובה בפוסט עצמו? אם לא יהיה כתוב לקורא מה עליו לעשות, הוא לא ידע לנחש. חבל.
לסיכום עולם הניוזלטר:
הניוזלטר הוא כלי קריטי שגם עליו אני מלמדת בהרחבה בפרלמנט העסקי, זה כלי חזק מאוד שקל לתפעל וחשוב לדעת איך.
- הניוזלטר פה לעוד שנים רבות
- הניוזלטר הוא כלי משמעותי במערכת היחסים בין אתר / בלוג לקוח ועסק
- הניוזלטר הוא קל ליישום
- באמצעות כתיבה נכונה ושימוש נכון בניוזלטר, אפשר לפתח מערכת יחסים ארוכת טווח עם הקהל שלך
נטע פלג
פוסט מעולה, מרתק וכל כך בעל ערך . אני מתמודדת עכשיו עם הקמת ניוזלטר תודה רבה יונית!!
Yonit
שמחה לקרא
רוני
תוכן שימושי ומעניין, תודה לך!
Yonit
שמחה לקרא
אורית פרנפס
הי יונית, ממש נהניתי לקרוא את הפוסט הזה, והוא מועיל לי מאד. יש כבר כמה דברים שאני הולכת ליישם בניוזלטר הבא שלי. אז תודה רבה!
שאלה: אני כותבת ניוזלטר אחת ל 3-4 שבועות כבר חצי שנה. אני מאד משקיעה בכתיבת הניוזלטר, ואני חושבת שהם בעלי ערך לקוראים שלי. אלא מה? רק 40% בממוצע מהקוראים בכלל פותחים אותם. יותר מזה, אני יודעת בוודאות שרבים מהם מקבלים את הניוזלטר בתיקיית קידום המכירות, ומן הסתם לא מגיעים לשם, אז הם אפילו לא מודעים שמחכה להם ניוזלטר משובח ממני.
מה עושים אם אחוז נכבד מהקוראים מקבלים את הניוזלטר לתיקיית קידום המכירות, ובכלל לא מודעים שנשלח אליהם ניוזלטר ממני? זה למעשה מוציא הרבה מהכוח של הניוזלטר. איך את מתמודדת עם זה?
Yonit
40% זה הרבה מאוד.
זה תלוי בגודל הרשימה, במידה ויש לך סבלנות היתי שולחת אליהם הסבר באימייל ידנית על העובדה שהאימייל מהבלוג יכול להגיע לקידום מכירות ומה עליהם לעשות עם זה.
חוץ מזה, הייתי מנסה בניוזלטר עצמו להסביר שזה מה שיכול לקרות.
נועה גנאל פסח
אהבתי את כל הטיפים לכתיבה בבלוג. בעיקר למה טוב בשבילי שאנשים מסירים את עצמם, ושלא חייבים להשתמש באימוג'ים (כמו באינסטגרם, למשל) כי אצלי נכתיבה בבלוג נתפסת כקצת יותר "רצינית" מלבבות ונשיקות. אז כן אשתמש מידי פעם להקליל את הטקסט אבל לא יותר מידי.
אני עוד תינוקת בקטע הזה ועוד לא ממש יודעת איך לעשות את ההפצה, אבל מרגישה שזה בסדר. קודם אפתח שוב את הכציבה וכשארגיש יותר בטוחה – אצמד אלייך יותר כדי ללמוד את ה"איך".