למה מנהלי קהילה בפייסבוק צריכים אתר אינטרנט? (ובלוג) - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
בין איון ליין לאוף ליין בניהול קהילה

למה מנהלי קהילה בפייסבוק צריכים אתר אינטרנט? (ובלוג)

בסופ"ש האחרון חוויתי את אחד הסמינרים הכי מקצועיים שחוויתי בחיי, וזה באמת משהו בלתי רגיל. הסמינר היה במסגרת פעילות של ארגון מנהלי קהילות בישראל, Community Forward, למי שלא מכיר, תירשמו לניוז שלהם, ארגון אחד השווים והחדשניים בתחום השיווק.

אני באתי במוד של למידה, רציתי להבין איך אני לוקחת את קהילת הבלוגים שלי קדימה, לצעד הבא. אני כבר יודעת מהו הצעד הבא, אבל הוא דורש ממני המון כוחות, ולכן באתי ללמוד. וגם, העברתי הרצאה של שעה על איך מייצרים שיווק און ליין ואוף ליין באמצעות תוכן, ואיך גורמים לקהילה שלנו להיווצר בין שני המימדים הללו.

אם יש משהו אחד שמשתתפי ההרצאה היו צריכים להבין, זה את המשפט הבא:

טעות מספר 1 של מנהלי קהילות – הנכס היחיד הוא הקבוצה בפייסבוק

אם הנכס הדיגיטלי היחיד של הקהילה הוא קבוצה בפייסבוק, זה הזמן לחשוב על נכס דיגיטלי נוסף בבעלות מנהל הקהילה – כמו ניוזלטר, אתר אינטרנט ורשימת ווטסאפ. 

למה מנהלי קהילות לא יכולים להסתפק רק בקבוצת הפייסבוק?

נכון, קבוצת הפייסבוק זה מתחם מדהים בשביל לנהל את הקהילה. אפשר לצרף המון אנשים, אפשר להשפיע על השיח, אפשר להשתמש בפיצ'רים שונים כמו תגיות וחיפוש והוספת קבצים ונעיצת שיח ותיוגים וסטטיסטיקות ואפילו פייסבוק מקדמת את נושא הקהילות כי זה הדבר הבא מבחינתה ועוד ועוד ועוד.

אבל – הנכס הדיגיטלי, עליו מושתת השיח, קרי הקהילה – אינו בבעלות ובשליטה של מנהל הקהילה. מה שמוביל לבעיה, כשיש בעיה בפלטפורמה, או שינוי באלגוריתם, או כל דבר אחר שמוציא את השליטה מהידיים של מנהלי הקהילה. אה, רגע אין בכלל שליטה. בכלום. חוץ מיצירת התוכן. שזה הרבה אבל ממש לא מספיק.

הסנריו הכי פסימי – הקהילה תיעלם. או פיזית, או השיח לא ייחשף לחברי הקהילה בגלל שינוי כזה או אחר באלגוריתם.

הסנריו הפחות פסימי – השיח לא ייחשף כמו פעם, אחוזי השיח ירדו, פייסבוק פחות יחשיב את הקבוצה בגלל חישוב מתמטי פשוט, יחשוף פחות את השיח ולאט לאט הקהילה תתנדף.

סנריו אחר – פייסבוק תבקש תשלום על חשיפת תכנים, ממש כמו בדפים העסקיים. למה לא בעצם? אחלה מודל עסקי.

מנהלי קהילות צריכים לחשוב על נכסים דיגיטלים נוספים שבבעלותם, ובראש ובראשונה – אתר אינטרנט או בלוג.

ככה התחלנו, הפסדתי ממש מהר באבן נייר ומספריים. צילום: אברהם שרון המוכשר (לחצו על התמונה לאתר שלו)

למה חשוב שלמנהלי קהילה יהיה אתר אינטרנט?

זה מאוד דומה לשאלה למה חשוב שבעלי עסקים יהיו בעלי אתר אינטרנט משלהם. כתבתי על זה פעם בפוסט הזה שבלינק. רק בשביל לחדד:

  1. אתר אינטרנט זה הנכס הדיגיטלי היחידי שהוא בבעלות מנהלי הקהילה.
  2. האתר כולל דומיין שנרכש על ידי מנהלי הקהילה
  3. האתר יושב על שרת שבבעלות מנהלי הקהילה.
  4. אתר האינטרנט מעוצב על פי הערכים והDNA והצרכים של הקהילה ומנהליו ואינו תלוי אלגוריתם או עיצוב "מלמעלה".
  5. האתר מאונדקס על ידי גוגל, קרי, אנשים שאינם בעלי פייסבוק או לא שמעו על הקהילה, יכולים להגיע לאתר הקהילה משיטוט אקראי בגוגל.
  6. האתר יכול להכיל רכיבים שכוללים הפניות לנכסים דיגיטלים נוספים של הקהילה (דוגמאות בהמשך).
  7. אתר האינטרנט של הקהילה הוא מקום היח"צ של הקהילה במובן הכי טהור שיש. אפשר להציג את הקהילה בצורה שונה מהפנייה לשיח בקבוצת הפייסבוק.
  8. אתר האינטרנט, בתוספת של בלוג יכול לשמור את התכנים של הקבוצה, של הקהילה, בצורה מסודרת, היררכית, במבנה של ארכיון שבו ניתן לשלוף בקלות ובמהירות תכנים מהעבר.
  9. הבלוג הופך את תכני הקבוצה לנכס ירוק עד.

שכנעתי? יופי. עכשיו בואו נבין את הדבר הבא –
במידה ולמנהל הקהילה יש אתר או בלוג, כמו במקרה שלי, אז אפשר להכניס את תכני הקהילה בבלוג הקיים שלו. זה מחזק את הקהילה ואת מנהל הקהילה. אם אין לו אתר או בלוג, זה הזמן להקים את אתר הקהילה.

איזה רכיבים אתר הקהילה צריך להכיל:

אה, רגע, אתם בוודאי שואלים כמה עולה לבנות אתר אינטרנט, נכון? אז על כך עניתי כבר בפוסט הזה.

מה אתר אינטרנט של מנהלי קהילה צריך להכיל?

בואו ניקח דוגמא מהאתר שבניתי במיוחד עבור ההרצאה שלי לקהילת המיטאפיסטיות, שהשתתפה בריטריט מנהלי קהילות, בניתי את האתר שלהם בשעה וחצי באמצעות מערכת קלה לבניית אתרים שנקראת 123site.  (בקרוב אעלה ראיון עם מנכ"ל החברה, מי שרוצה לקבל תרשמו לניוז של הבלוג שלי). כנסו לאתר המיטאפיסטיות, זה אתר שנבנה עבור המצגת ולכן הססמא להיכנס היא 1760.

היתרון הגדול בבניית אתר אינטרנט לקהילה הוא שרוב התוכן כבר כתוב. התוכן כבר נמצא בקבוצת הקהילה או בדפים האישיים של מנהלי הקהילות כשהם מספרים על הקהילה. אז הנה פתרתי לכם בשניה שתי בעיות שמונעות מאנשים לבנות אתרי אינטרנט– האחת – קושי טכני, עם 123site אין קושי כזה. השניה – תוכן, בזכות התכנים העשירים שקיימים בקהילה, אין בעיה כזאת. תעשו קופי, פייסט וערכו קצת את הטקסטים לנראות של אתר. מהמם!

באנר ראשי של האתר:

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

כמובן שמבחינת נראות גראפית, הבאנר צריך להיות להיות שייך לנראות המזוהה עם הקהילה. מה שחשוב שהבאנר יביע את שם הקהילה ונושא הקהילה, ורצוי לינק הנעה לפעולה.

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

במקרה של המיטאפיסטיות בניתי את האתר עם 2 כפתורים של הנעה לפעולה, האחד לקבוצת הפייסבוק (כן, יש אנשים שאינם שם ואנחנו נרצה שיגיעו לקבוצה), והשני לנכס דיגיטלי אחר שמשמעותי ליצירת קשר נוסף עם חברי הקהילה – זה יכול להיות קבוצת דיוור בווטסאפ, זה יכול להיות ניוזלטר או טלגרם. כל מקום שבו מנהלי הקהילה מפיצים את התכנים, שלא בנכס העיקרי של הקהילה.

צריך להבין שמבחינת צורך – האתר הוא לא לניהול שיח, האתר אמור להראות את כל מכלול הפעילויות של הקהילה ולשמור על התכנים של הקהילה או ליצור נראות אחרת לתכנים חדשים.

עמוד אודות – מקומך איתנו: 

מכיוון ומדובר בקהילה, עמוד האודות מחולק לשני חלקים: החלק הראשון יכלול הצגה אודות נושא הקהילה והזמנה להצטרפות בכל צורה שנוחה למשתתפים, אם זה הרשמה לניוז, או הצטרפות לפייסבוק או בתרומת תכנים לאתר. חשוב שתהיה הגדרה של נושא הקהילה, מהות ויעדים מצד אחד ומצד שני הזמנה להשתתפות פעילה וכמובן לינק למייל או לווטסאפ.
את ההשראה לתכנים אודות הקהילה אפשר לקחת מהגדרת הקבוצה של הפייסבוק.

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

החלק השני של האודות יכלול את עמוד הצוות:

זה העמוד שבו מנהלי הקהילה, בין אם זה בנאדם אחד או צוות שלם, מציגים את עצמם. אני יודעת, זה חלק שהוא מרגיש כמו צביטה בבטן או כיפוף כתפיים, אבל הוא נדרש. ובכל זאת, הגיתם רעיון, עשיתם מעשה, פתחתם קבוצה, ורק אתם יודעים כמה קשה זה לנהל קהילה שלמה על הכתפיים שלכם, נכון? אז הנה חלקיק הבמה שלכם אודות העשייה שלכם.

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

אתם יכולים להציג את עצמכם במספר מילים או בכמה פסקאות, זה מאוד גמיש. חשוב שיכירו אתכם ויבינו מה החזון שלכם אודות הקהילה ועל איזה צורך היא עונה. אפשר לציין גם הישגים משמעותיים שהקהילה השיגה. זה תמיד מרגש לקרא ומעורר השראה. רצוי לשים בסוף ההצעה העצמית איך אפשר ליצור קשר אתכם, הרי עוררתם השראה, בטוח הקוראים ירצו אתכם לידם. זה המקום שבו ההזדמנויות צצות.

הקורא חם, תפסו אותו עכשיו!

אפשר בעמוד הבית לשים רכיב נוסף של הנעה לפעולה. כמו ששמנו בבאנר העליון כפתורים, יש מקום לשים עוד פעם הנעה לפעולה, כי אחרי שהקורא קרא בעמוד הבית קצת על הקהילה וקצת על החזון וקצת על המנהלים, פתאום מדגדג לו באצבעות לקחת חלק. זה הזמן לתת לקורא האתר את ההזדמנות ולקחת חלק על ידי רכיב של ניוזלטר, או לינק לקבוצה או לווטסאפ או לטלגרם. מה שבא לכם. אבל הנעה אחת בלבד בשביל לא לבלבל אותו.

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

מאמרים – בלוג:

החלק האהוב עלי, פה נמצא כל התוכן, כל המידע של הקהילה, כל השיח, התכנים, ההתלבטויות, המידע המקצועי, ההמלצות, מקרי הבוחן, הדגשים על חברי הקבוצה ועוד. כל קהילה וקטגוריות הנושא שלה. כל קהילה והמנעד התכני שלה. אבל פה, זה המקום של אוצרות התוכן, שזה מקצוע בפני עצמו. וזה מקצוע מדהים ומרתק. (כל מידעני הרשת יזדהו עם ההתרגשות שלי).

בניית אתר למנהל קהילה בפייסבוק

הבלוג זה המקום לבקש מחברי הקהילה להשתתף בחגיגה. אפשר להתחיל ולאצור תוכן שכבר נמצא בקהילה ומצד שני לעבות תכנים שלא נמצאים בקהילה ושווה לשמור, לכתוב, להפיק.

לדוגמא במיטאפיסטיות, כל מי שהולך למיטאפ ומייצר סיכום, זה המקום לפרסם אותו (על פי חלוקה לנושאי המיטאפ).

החלק הזה של מאמרים / בלוג יוצר סדר בארגון ושליפת התכנים הרלוונטים לקורא.
הבלוג  / מאמרים באתר זה המגנט הכי חזק של הקהל של הקהילה מחוץ לפייסבוק כי גוגל קורא את הבלוג, הוא אוהב פוסטים ומחזק את הדירוג של האתר בשרתי גוגל. זה פשוט נהדר.
בנוסף, כשחבר קהילה חדש מצטרף לקהילה, אפשר להפנות אותו לקרוא פוסטים חשובים בבלוג, שיעזור לחבר הקהילה לסגור את פערי הידע על מנת שירגיש חלק מהקהילה מהיום הראשון.

הבלוג יכול להיכתב על ידי חברי הקהילה, אפשר לפתוח את אפשרויות העריכה כבלוג רב משתתפים, וכל חבר קהילה אחראי על קטגוריה אחרת בבלוג עצמו. תחשבו כמה שזה מעצים את חברי הקהילה.

עמוד אירועים / שירותי הקהילה / מוצרים נוספים

זה העמוד שבו נציע לחברי הקהילה את האקסטרא מייל של הקהילה עצמה. מה עוד יש לקהילה להציע מלבד תכנים של הקבוצה. האם יש מפגשים אוף ליין או און ליין? האם יש פעילויות שרלוונטיות לקבוצה וחשוב לחברי הקבוצה להכיר ולדעת? האם יש מכירות קבוצתיות או חנות?

המיטאפיסיות בניית אתר למנהלי קהילות (1)

בכל אתר אינטרנט אפשר להוסיף את הרכיב הרלוונטי למוצרים ולשירותים. בדוגמא של המיטאפיסטיות הבנתי שיש להן הרבה הזדמנויות להיפגש מחוץ לקהילה שבפייסבוק –  במיטאפים שונים (כאילו דאאאאאאא), אז הכנסתי רכיב של אירועים ולכל מיטאפ יש את כל התכנים הרלוונטים כולל לינק לתשלום והפנייה לאירוע.

פה אני מזכירה לכם את רכיב הבלוג, גם הוא יכול לתמוך ברכיב הזה מבחינת שיווק והידוק הקשר עם הקהילה. לפני אירוע או אחרי אירוע שיפורסם ברכיב האירועים, נסו ליצור תוכן בבלוג שרלוונטי ונותן ערך נוסף לקהל.

גלריית תמונות / אינדקס ספקים / המלצות חברי הקהילה

רכיב נוסף שכדאי לחשוב עליו זה רכיב הגלריה. זהו רכיב שעושה נעים לעין מצד אחד ומצד שני מראה בהינף עפעף את הפעילויות השונות שנעשו בקהילה. אם יש תמונות מכנסים, הרצאות, מפגשים, זה המקום להציג אותם.

המיטאפיסיות בניית אתר למנהלי קהילות (1)

צור קשר

בשביל זה אנחנו פה, בשביל שיצרו איתנו קשר. שימו טופס, לינק לווטסאפ שלכם, ללינקדאין או פייסבוק, העיקר שידעו איך הכי טוב ליצור אתכם קשר. במידה ויש מקום פיזי לחברי הקהילה, שימו מפה של גוגל. זה טוב לקידום האורגני.

המיטאפיסיות בניית אתר למנהלי קהילות

לסיכום:

כן, הקהילה שלכם צריכה אתר משלהם.
לא, לא כדאי להיות אחראי בלעדי על האתר, כי זה לא מעט עבודה (במיוחד הבלוג)

שווה להתאמץ על כך, עם זאת, ראיתם עם האתר 123site בניתי את זה בקלות ובמהירות. (טוב נו, לא ראיתם פיזית אבל אתם יכולים להאמין לי).

אל תעמיסו בפרטים / בפיצ'רים / ברכיבים שונים שיעשו בלאגן. תבנו אסטרטגית תוכן מתאימה לאתר בשביל להעביר את המסר הנכון.

לא יודעים איך לבנות אתר או אסטרטגית תוכן בהירה לקהילה שלכם שתיוצג כראוי באתר ובבלוג? מזל שיש אותי. אני פה בשבילכם. 

++++++++++++++++

אז, מה חשבתם על הפוסט? אהבתם? אשמח לקרוא. תודה.

אהבתם את הפוסט וחושבים שהוא יכול לתרום למישהו? שתפו, פרגון עושה טוב לעור הפנים.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

14 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק