Quora לבלוגריסטים: איך להשתמש ב־Quora לבלוגים? - פוסט אורחת מאת לוטם חיון
הפלטפורמה האדומה עשתה עלייה - QUORA פלטפורמת השאלות והתשובות - פלטפורמת חוכמת ההמונים מותאמת לשפה העברית
פוסט אורחת מאת לוטם חיון אודות בלוגינג ושימוש בפלטפורמת quora בעברית

Quora לבלוגריסטים: איך להשתמש ב־Quora לבלוגים?

אני עוקבת אחרי לוטם חיון כבר זמן רב, היא מעוררת בי השראה גדולה, לעבוד בחברת בינלאומית ולפתח את הקהילה דוברת העברית, נשמע חלום של ממש. את QUORA אני מכירה מתקופת הרילוקיישן שלנו בארה"ב, זאת היתה פלטפורמה בהתהוות שתפסה תאוצה די מהירה.

הרעיון בגדול – Quora היא פלטפורמה של מקור הידע הגדול בעולם בתחום של שאלות תשובות וחוכמת ההמונים. סוד קטן, כל פעם כשאין לי רעיון לכתוב בבלוג, אני פונה לQuora באנגלית ומבררת מה מעניין את הקהל לדעת בתחום ידע שלי? מה אנשים שואלים שאני יכולה לענות להם על כך בבלוג שלי (והנה טיפ קטן לגבי תכנים….)

לאחרונה Quora עשתה עלייה ופתחה את האתר בעברית (שזה כל כך נח) ועוד יותר השתדרגה במרחבים – שזה מקום שבו אפשר ליצור מרחב לשיח אותנטי, שקוף, חברתי בנושא שמעניין אותך ואת הקהל שלך, שלא לאמר – אפשר להשתמש במרחבים לטובת הפצה חכמה של התכנים של הבלוג.

אני ממליצה לקרא את המאמר, להכנס לQuora, לפתוח חשבון ולחשוב על מספר שאלות:

  1. האם יש פה קהל עבור הבלוג שלי?
  2. האם אפשר להעזר בשאלות לטובת תכנים שאפשר ליצור בבלוג?
  3. האם זה מקום טוב להפיץ את הבלוג מבלי להספים את הפלטפורמה עצמה?
  4. איך אפשר לפתח קהילה מקצועית בתחום?
  5. האם יש לי אפשרות לבנות את המיתוג האישי/ מקצועי שלי בזכות מענה על השאלות?
  6. במידה ועניתי על השאלות בQuora  – איך אפשר להשתמש בתשובות שכתבתי לפלטפורמות אחרות?

לרגל העלייה לארץ ופתיחת המרחבים הזמנתי את לוטם לפוסט אורחת שתסביר לנו מה זאת הפלטפורמה הנפלאה הזאת ואיך אפשר להשתמש בה.

פוסט אורחת מאת לוטם חיון אודות Quora

כבר למעלה מעשור שפלטפורמת Quora מדורגת מדי חודש בין מאה האתרים המבוקרים ביותר בעולם. נכון להיום, בכל חודש מבקרים בפלטפורמה יותר מ־300 מיליון יוניקים. ועדיין רובנו מכירים את Quora כפלטפורמת שאלות ותשובות על אף שהיא כבר מזמן הרבה יותר מזה. למעשה, הפיצ׳ר בו מתרכזת Quora בשנים האחרונות – מרחבים, או: spaces – הוא מכרה זהב עבור בלוגרים ובלוגריות.

נקח כמה צעדים אחורה. 

מה זה בכלל Quora?

Quora הוקמה ב־2009 על ידי שני יזמים, צ׳רלי צ׳יבר ואדם דאנג׳לו, שמשמש עד היום כמנכ"ל החברה. דאנג׳לו ששימש באותה עת כ־CTO הראשון של פייסבוק, רצה להקים פלטפורמה להפצת ידע. המשימה הניצבת לנגד עיניה של Quora מאז ומעולם היא להגדיל ולהפיץ את כמות הידע בעולם. נכון להיום, Quora זמינה בלא פחות מ־24 שפות, ביניהן אנגלית, ספרדית, צרפתית, גרמנית, 8 שפות הודיות, ערבית, ו… עברית. העובדה ש־Quora זמינה בכל כך הרבה שפות מאפשרת להנגיש ידע לכמה שיותר אנשים. 

פורמט של שאלות תשובות

עיקר התכנים ב־Quora מאז ומעולם היה בפורמט של שאלות ותשובות – כל אחד יכול לשאול וכל אחד או אחת יכולים לענות. השוני העיקרי בין Quora לבין פלטפורמות תוכן גולשים אחרות הוא מדיניות השם האמיתי – כל משתמש ב־Quora חייב להשתמש בשמו המלא – ולצד השם, שורת הסמכה המעידה על היכולת, הידע והניסיון שמקנים למשיב/ה את היכולת לספק תשובה לשאלה. 

מלבד מדיניות השם המלא, ישנה מדיניות נוספת עליה Quora מאוד מקפידה: היו נחמדים ומכבדים. פירוש הדבר הוא שכל מי שפעיל/ה ב־Quora מתחייב לנהוג בנימוס ובכבוד כלפי חברי קהילה אחרים. על מנת לנטר ולוודא שכולם מתנהגים כיאות, מרבית התכנים ב־Quora עוברים מודרציה; תכנים המזוהים כספאם, פייק ניוז או פשוט תוכן חסר ערך, מוסתרים או נמחקים. 

למה Quora זוכה לכל כך הרבה טראפיק?

לאורך השנים, הפכו שאילתות החיפוש שלנו – כגולשים – במנוע החיפוש לבנויות יותר כשאלות ופחות כמילות מפתח. אם בעבר היינו מנסחים שאילתא בצורת "בלוגים רעיונות לנושאי כתיבה" היום שאילתא כזו תנוסח בסגנון "באיזה רעיונות לנושאי כתיבה כדאי להשתמש בבלוג?" וכיוון ש־Quora מבוססת שאלות (ותשובות) הסיכוי שמנוע החיפוש יפנה את המחפש לתוכן ב־Quora מאוד גבוה. 

Quora היא פלטפורמת UGC, כלומר: תוכן שנוצר על ידי משתמשים. ככזו, התכנים בה נוטים להיות אמינים ומהימנים מפלטפורמות אחרות. או במילים אחרות: Quora מאפשרת רתימה של חוכמת ההמונים לטובת הפצת ידע

הקשר בין Quora לבלוגים

בשנים האחרונות התווספו תצורות נוספות של תוכן ל־Quora, מלבד שאלות ותשובות. כיום ניתן לשתף בפרופיל ה־Quora שלכם גם קישורים למקורות חיצוניים, כמו סרטונים בערוץ YouTube או כתבות מעניינות באתרי חדשות או מגזינים. כמו במקומות אחרים ברשת, גם ב־Quora ניכרת המגמה של חיפוש אחר מרחבים מבוססי תחומי עניין. לא עוד נאומים בכיכר העיר אלא שיחות סלון. כמענה לצורך הזה, הקימה Quora ב־2018 את ה־Spaces, פיצ׳ר המאפשר למשתמשים לייצור קהילות כאלו. 

מרחבים

בעברית מכונה הפיצ׳ר מרחבים. בדיוק בגלל שהוא יוצר את המרחב לשיח מהסוג הזה ולהתכנסות של מי שמעוניינים לדון ולדסקס נושאים מסוימים; החל משיווק ועד להיסטוריה או פוליטיקה – יש מקום להכל. כל עוד אנחנו נחמדים ומכבדים.

אילו הייתי צריכה להקביל את המרחבים לפיצ׳ר או מוצר שאנחנו מכירים מפלטפורמות אחרות, ודאי הייתי מתארת את זה כהכלאה בין קבוצה לעמוד לבלוג. יש אינספור דרכים להשתמש במרחבים והשאלה היא: מה אנחנו רוצים להשיג מזה?

באופן טבעי, מרחבים משמשים לעיתים קרובות קהילות מסוגים שונים; קבוצות תמיכה סביב אתגרי חיים, קבוצות דיון מקצועיות או מרחבי שיח על תחומי עניין. אבל אחת הדרכים המעניינות (והמוצלחות) ביותר להשתמש במרחבים היא כבלוג. 

למה דווקא Quora לבלוגינג?

ישנן לא מעט פלטפורמות בלוגינג – מ־Medium הנישתית משהו ל־Blogger.com הנשכחת ועד ל־WordPress שמאפשרת פרסונליזציה ברמות הגבוהות ביותר. עם זאת, כל הפלטפורמות הללו מצריכות מאלו המשתמשים בהן לבלוגינג לייצר אליהן טראפיק. כולנו יודעים כמה קל (יחסית) להקים בלוג, אבל כל מי שניסה לעשות זאת פעם או פעמיים או עשר יודע שהאתגר האמיתי, מעבר להתמדה ולצורך להמשיך ולכתוב תכנים, הוא לגרום לאנשים לקרוא את התוכן. 

Quora מספקת מענה בדיוק לאתגר הזה. תכנים איכותיים זוכים לחשיפה בפיד של מי שעשויים למצוא בתכנים הללו עניין, בהתאם להתנהגות שלהם בפלטפורמה. אם כך, אפשר לסמן וי על טראפיק ולהתמודד עם מה שבאמת מעניין אותנו… יצירת תכנים. טוב, אולי זה מעט פשטני כי בכל זאת נדרשת מאיתנו מידה מסוימת של השקעה כדי לגרום לאנשים לעקוב אחר המרחב-בלוג שלנו, אבל זה בהחלט קל יותר מבכל פלטפורמה אחרת. 

לא עוד מחקרי נושא וניסיון להבין מה מעניין את הקוראים.

אם עד היום נדרשנו לבצע מחקר מעמיק ולבדוק על מה כותבים אחרים בנושא ואילו מהפוסטים שלנו מייצרים הכי הרבה טראפיק, Quora הופכת את זה לפשוט יותר ומספקת לנו את התשובות. או יותר נכון: את השאלות. משתמשים ב־Quora יכולים להפנות שאלות למרחבים ולא רק לאנשים פרטיים. כך שאנחנו יכולים לדעת בדיוק מירבי מה ירצו הקוראים שלנו לקרוא כי יש להם "קו ישיר" אלינו. מן הסתם, Quora מספקת גם ממשק סטטיסטיקות על פוסטים אפקטיביים יותר או פחות וביצועים של המרחב, אבל אנחנו לא צריכים לחפש אחרי זה – המידע מגיע אלינו. 

נכון, מרחב הוא לא בלוג בפורמט המקובל אבל ניתן להשתמש בו ככזה. זה כן מצריך מאיתנו קצת גמישות והבנה שכדי למקסם את אפשרויות החשיפה בפלטפורמה, כדאי לנו לפרסם מעת לעת פוסטים כתשובות לשאלות. כאשר תוכן מתפרסם כתשובה לשאלה, לא רק עוקבים אחר המרחב נחשפים אליו אלא גם מי שעוקבים אחרי נושאים רלוונטיים לשאלה! כך, אנחנו גם מצליחים לייצר שני "סוגים" של תכנים מבלי להידרש לבצע בהם שינויים: (1) תשובה לשאלה ו־(2) בלוג פוסט. 

בלוג יכול להיות גם מאמץ משותף

גם היום יש לא מעט בלוגים שנכתבים על ידי מספר כותבות/ים ולא על ידי אדם אחד, אבל הממשק של Quora והפיצ׳ר מרחבים הופך את זה לפשוט פי כמה. יש משפט אפריקאי שאומר "אם אתה רוצה לעשות את זה מהר – תעשה את זה לבד; אם אתה רוצה להגיע רחוק – תעשה את זה ביחד". גם אם מטרת המרחב-בלוג היא מיצוב שלנו כאוטוריטה בתחום מסוים, אנחנו עדיין יכולים לשתף בו תכני שנכתבו על ידי אחרים (הרי אנחנו אצרנו אותם) ופוסטים שנכתבים על ידי חברי קהילה נוספים מלבדנו. למשל במקרים בהם אנחנו רוצים למנף ידע של כמה אנשים, שכל אחד מהם מספק נקודת מבט אחרת על אותו נושא. 

אבל אם אנחנו רוצים להשתמש במרחב כבלוג אישי – למטרות מקצועיות או פרטיות – אין בעיה עם זה!

וכמה מילים על אתגרים טכניים

אומנם Quora היא פלטפורמה שמצריכה מעט למידה כדי להתמצא בה, אבל אחרי קצת ניסוי ותהייה תגלו שזה די פשוט. הקמת מרחב מצריכה פחות מ־5 לחיצות על מקש האנטר(!) ופרסום פוסט מצריך שתי הקלקות בלבד. ייתכן שבהתחלה הפונקציות השונות עלולות לבלבל אבל ברגע שלומדים איך להשתמש בפיצ׳ר, מגלים שמרחב הוא ללא ספק אופציה מצוינת שמצטרפת לרשימת פלטפורמות הבלוגינג הקיימות היום.

ועוד כמה מילים ממני,יונית

ראשית אני ממש מודה ללוטם על הזמן והתיאור הנהדר של המערכת.

לבנות פרופיל בQuora זה קל מאוד, ואפילו את המרחבים שווה לפתוח ולנסות שם לשחק, אני פתחתי את המרחב על עולם הבלוגים העסקיים, מוזמנים לקחת בו חלק פה בלינק.

אני חושבת שזה יכול לתת מענה מושלם לכל מי שקצת נמאס לו מפייסבוק ומחיפוש הקהל המעייף ברשתות החברתיות, ולהגיע לקהל ממוקד שמחפש מידע רלוונטי לצרכים שלו.

כמו כל מערכת חדשה, אני ממליצה לשבץ ביומן את הכנסת התכנים לטובת יצירת הרגל של התמדה, תכנון וניהול זמן.

וכמו כל מערכת חברתית אחרת, במידה והשיתוף של התוכן יהיה חד צדדי, כך גם התוצאות… ולכן אני בחום ממליצה – להגיב לאחרים, לענות על שאלות ופשוט לקחת חלק מהשיח בצורה מכבדת ולא ספאמית.

אז נפגש בQuora?

+++++

נותרו עוד 4 מקומות בלבד בפרלמנט העסקי – אולי זה המקום שלך? פרטים והרשמה בלינק

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

6 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק