איפה כדאי לעסק לשווק את עצמו בשביל להרוויח?
יש לכם עסק? מזל טוב, עכשיו צריך לשווק אותו. אבל איפה? איך? מתי? כמה?
רגע, לפני שנענה על השאלות האלה, חשוב לי לשים על השולחן ולהזהיר אתכם, שאתם עלולים לחוש בקשיים ובתסכולים בתהליך בניית אסטרטגיית פלטפורמות השיווק הדיגיטליות של העסק שלכם. ולמה אני אומרת לכם את זה? כי הכנה מראש עשויה למנוע מכם להתייאש, ולהצליח בתהליך של בניית השיווק הדיגיטלי.
הקשיים בשיווק עסק בדיגיטל:
אחד הקשיים של עסק מודרני הוא הטכנולוגיה.
כן, כן,עדיין.
למה זה כל כך קשה? כי טכנולוגיה היא מקור של תסכול, דברים לא תמיד הולכים חלק, הרבה פלטפורמות מדברות בשפה מקצועית קשה להבנה, ועקומת הלמידה יכולה להיות מאוד מתסכלת.
עם זאת, הקושי הזה לא מחויב במציאות, כי הטכנולוגיה הופכת להיות נגישה יותר ויותר, ובעלי עסקים מצליחים, בהצלחה יתרה, לבנות לעצמם, בעשר אצבעות, את הנכסים הדיגיטליים שלהם, מבלי לדעת קוד.
בעיני, הקושי שקיים בעידן הנוכחי לעסקים נובע מהשפע.
איפה להתחיל לשווק את העסק שלכם? מה עדיף? עמוד פייסבוק עסקי או רשימת תפוצה? אולי בלוג? ומה עם אתר? ומה ההבדל בכלל בין אתר לבלוג?
בנוסף, בד"כ ההבנה, הלימוד והקמת הפלטפורמות עולה כסף לעסק, ותרצו לראות רווחים די מהר על ההשקעה שלכם, אז איפה שווה להשקיע את הכסף לטובת העסק?
שלא לדבר על הזמן. כן. פרסום ושיווק לוקחים זמן, ולא מעט.
ולפני שמחליטים איפה לשים את הביצים של שיווק העסק המודרני, אני רוצה להאיר על עוד משהו, שלא תמיד מודעים אליו – כל העולם הזה, של השיווק הדיגיטלי, הוא העולם הכי דינמי שיש. טוב נו, בטח יש עולמות נוספים דינמיים, אבל אני אסביר.
עולם השיווק הדיגיטלי הוא עולם דינמי ומשתנה
בד"כ בעל עסק, שבונה אתר אינטרנט, הוא חושב שבזה זה נגמר. עלה האתר. בנו אותו במשך חודשיים שלושה, עכשיו יש לו אתר, אפילו עשיתם השקה נחמדה שלו וכעת הציפיה שבעקבותיו יבואו המון לקוחות.
אז זהו, שלא. עולם הפלטפורמות הדיגיטליות הוא עולם דינמי, משתנה, כל הזמן יש לעדכן משהו חדש. כמו שאמרו לי במשרד של Curly Black כשסיימו לאפיין לי את האתר: "אל תפתחי עכשיו מוצר חדש, עד שהאתר עולה לאוויר, טוב?". הם הבינו, מה שאני ידעתי מזמן, שאתרי אינטרנט, זה הדבר הכי רחוק בעולם מלהיות מושלמים ביום העלייה לאוויר. למה? כי העסק שלכם מתפתח, וככה גם הפלטפורמות השונות צריכות לשקף אותו. קרי, האתר היפה שבנו לך, אתם צריכים להכניס אליו בלוג או אזור של מאמרים לטובת קידום בגוגל בצורה אורגנית, אתם צריכים לעדכן מדי פעם את העמודים השונים ובעיקר הוא צריך לשקף את המצב הנוכחי של העסק שלכם.
אז איך מתמודדים עם זה?
מאוד פשוט – אל תהיו פרפקציונסטים, כי פשוט אי אפשר בעולם הזה. זה לא קיים.
הכל זז מהר יותר מהיכולת שלנו לייצר את הדברים במלואם. גם היום, יש לי 25 משימות לעבוד על האתר הנוכחי, זה שאתם קוראים בו ממש עכשיו. אני מעדכנת את המשימות האלה, כל פעם קצת. ובינתיים, אתם הקוראים שלי, נהנים ממה שיש לי להציע. אם הייתי מחכה עד שכל המשימות על האתר והבלוג שלי היו מסתיימות, הייתי מפספסת אתכם, לא חבל?
רוצים דוגמא נוספת?
העולם הדינמי של שיווק עסקים בפייסבוק ובאינסטגרם
כל עולם התוכן של עמודי פייסבוק או אינסטגרם – על מה הוא מבוסס? על תכנים, ועוד תכנים ועוד תכנים. הכל כל הזמן זז שם, מתעדכן, צריך לייצר תמונות, וממים, וסרטוני וידאו וגם טקסטים רצים והתדירות רק עולה.
אז הקמתם עמוד פייסבוק עסקי או פרופיל אינסטגרם – כל הכבוד, צעד מצוין. אבל עכשיו זה הזמן להשקיע בהם תכנים, או כסף למימון החשיפה.
בניית רשימת תפוצה במייל
גם פה, הרי אתם לא תסיימו את רשימת התפוצה עם ההרשמות הראשונות של חברי המשפחה וקולגות, נכון? אתם תצטרכו כל הזמן למלא את הרשימות שלכם באנשים המדויקים לעסק שלכם. איך עושים את זה? על קצה המזלג בפוסט הזה.
כמו שאמרתי – זה עולם דינמי
אז איפה כדאי להתחיל בשיווק דיגיטלי לעסק?
או, זאת שאלה מצוינת שאתם צריכים לשאול את עצמכם. אני בעד לקחת פלטפורמה אחת ולהתחיל איתה, לאחר מכן להוסיף עוד פלטפורמה שתתמוך בפלטפורמה העיקרית שלכם.
אבל, לפני הכל, אתם צריכים לאפיין את עבודת השיווק הדיגיטלית של העסק שלכם:
תתחילו באפיון העסק, הצרכים, הקהלים, המסרים, והתכנים שרלוונטים לעסק עצמו.
ומשם תבחרו את הפלטפורמה שמרגישה לכם הטובה ביותר עבורכם, עבור המסרים והמטרות העסקיות שלכם, עבור התקציב והקהל של העסק.
זכרו, שזאת הפלטפורמה הראשונה וכי בעתיד, תצטרפנה פלטפורמות נוספות.
אל תחפשו פורמטים, אין פלטפורמה שנכונה לכל עסק, יש פלטפורמה שנכונה לעסק שלכם.
אין תכנים שמתאימים לכל בעלי העסק, יש סוגי תכנים שמתאימים לעסק שלכם.
אין אתר שמתאים לכל עסק, זה בעיקר תלוי מטרה ותקציב, וידיעה שהכל דינמי ואפשר לעדכן ולשנות פלטפורמות, בשלבים יותר מתקדמים של העסק.
3 עקרונות יסוד לבחירת פלטפורמת שיווק לעסק
- אין מוחלט. דעו כי הרבה פעמים זה ענין של ניסוי ותהייה. אתם תנסו פלטפורמות שירגישו לכם נכון או לא נכון, עד שתמצאו את האחת שלכם. זה מאוד אינדיבידואלי.
- עם הזמן, לתת הזדמנות שנייה. מה שלא אהבתם בעבר, לפעמים, שווה הזדמנות שנייה. בעבר, ניסיתי את אפליקצית העיצוב canva.com וממש לא התחברתי אליה, בעבר זה אומר בסביבות 2014 בערך. היא היתה מאוד מורכבת להבנה, וממש הרגשתי מטומטמת כשלא הצלחתי לייצר את מה שרציתי או מה שציפיתי. לאחר מספר שנים, חזרתי אליה שוב, כי הבנתי שהיא שחקנית ראשית בעולם העיצוב הדיגיטלי, ללא מעצבים, וראו איזה פלא. אני משוגעת על התוכנה הזאת, ואפילו זנחתי תוכנות אחרות שהיו כלבבי, עבורה.
- הכל דינמי. ולכן, אם בחרתם פלטפורמה או כלי מסוים, ואתם חושבים שיש מצב שיש כלי מתקדם יותר או נכון יותר לכם, שווה לנסות.
איזו גישה כדאי לבעלי עסקים לאמץ כשמדובר על שיווק דיגיטלי?
היום, כל אחד יכול לבנות אתר אינטרנט די בקלות, ועל זה כתבתי פה, אבל, אם אין לכם סבלנות, ואתם בהתנגדות לגבי טכנולוגיה, אז קחו מישהו שיבנה לכם את הפלטפורמה הרצויה לכם.
אתם תתעסקו בעסק שלכם, ואנשי מקצוע מתחום השיווק הדיגיטלי, העיצוב, בניית האתרים והתוכן יעשו את שלהם וילוו את העסק שלכם יד ביד, תוך בדיקה שלכם כמובן, לאור התוצאות הרצויות.
איך תחליטו האם לקחת איש מקצוע או לעשות בעצמכם – המשוואה היא פשוטה: האם יש לי זמן/כסף/עניין להשקיע בלימוד עצמי של הנושא או ששווה לי להשקיע את הזמן/ כסף בליווי או ייעוץ או אאוטסורסינג של הנושא על מנת שאוכל להרוויח יותר בזמן הזה, באמצעות מה שאני עושה בפועל בעסק שלי.
במידה ואתם סקרנים, אין בעיה, תוכלו ללמוד ולעשות בעצמכם, זה נפלא, ובעיני זה מאפשר שיווק אותנטי ברוב המקרים.
כך או כך, לפני שאתם בוחרים את הפלטפורמה הרצויה לכם, תעשו אפיון הלקוחות, העסק והמסרים כפי שציינתי למעלה.
אל תמהרו למלא את הטבלה של אפיון הצרכים, הלקוחות והפלטפורמה, תקדישו לזה מספר שעות על מנת שהבסיס של השיווק יהיה נכון לכם ולעסק שלכם, רק ככה תייצרו התמדה בשיווק הדיגיטלי.
האפיון יעזור לכל איש מקצוע שתיקחו לעזור לעסק שלכם בשיווק. ובמידה ולא תיעזרו באיש מקצוע, ותלמדו לבד, זה יהפוך לכם את השיווק לדרך מסודרת.
בפוסט הבא אפרט את היתרונות והחסרונות של הפלטפורמות השיווקיות לעסק שלך, ואם אתם סקרנים, תוכלו להמשיך לקרא את הפוסטים כמה עולה לבנות אתר אינטרנט/בלוג מה ההבדל בין אתר אינטרנט לבלוג? מה ההבדל בין פייסבוק לבלוג?