מה ההבדל בין אתר אינטרנט ובין בלוג? - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
זה אתר? זה בלוג? זה סופר בלוג?

מה ההבדל בין אתר אינטרנט ובין בלוג?

מה ההבדל בין אתר אינטרנט לבלוג?

אחת השאלות הכי נפוצות היא מה ההבדל בין אתר אינטרנט לבלוג? השאלה הזאת גורמת להמון בלבול ואפילו לפעמים לבזבוז של כסף וזמן, במיוחד כשמדובר באתרים עסקיים ובבלוגים שאמורים לשווק את העסק.

מטרת הפוסט – להסביר מה זה אתר ומה זה בלוג ומה ההבדלים ביניהם, ואז תוכלו לבחור איזו פלטפורמה מתאימה לכם בתור עסק או תחביב או מקצוע.

הכי חשוב שתזכרו – שהכל דינמי בעולם האינטרנטי, ולכן אתם יכולים להתחיל בתור בלוג ועם הזמן להפוך אותו לאתר עם בלוג. מה שחשוב – שאם המטרה והנושא שווים בערכם בבלוג ובאתר – אל, ואני חוזרת שוב – אל תפצלו נכסים דיגיטלים. קרי אל תפתחו בלוג בדומיין נפרד מהאתר שלכם, כי אז במקום להשקיע 100% כח לעבר אותה מטרה, אתם מפצלים את הכח לשני נכסים דיגיטלים עצמאים שונים.

אבל רגע, אל תאבדו אותי כל כך מהר. נתחיל מהתחלה:

מה זה בלוג?

בלוג הוא פלטפורמה ליצירת תוכן דיגיטלי באינטרנט.

בלוג מבוסס על מערכת לניהול תוכן של אתרי אינטרנט כמו ויקס וורדפרס, אך יש דברים שמבדלים בין בלוג ובין אתר אינטרנט מבחינת מבנה העמודים.

בלוג הוא פלטפורמה דיגיטלית שבה ניתן ליצור תוכן. התוכן שנוצר, המאמרים, הם פוסטים. הבלוג הוא הפלטפורמה שמאגדת את כל הפוסטים.

אפשר לחלק את הפוסטים על פי נושאים, החלוקה נקראת חלוקה לקטגוריות. אין הגבלה למספר קטגוריות, אך עדיף לא יותר מ5 קטגוריות מבחינת ממשק משתמש.

בתמונה ניתן לראות את הקטגוריות של הבלוג האישי שלי בסרגל העליון (אמא מטיילת, הגיגים על החיים), בעוד שיש לי בבלוג 6 קטגוריות שונות. החלטתי להבליט בסרגל העליון של הבלוג רק 2 קטגוריות. את שמות הקטגוריות המלאים אפשר לראות בסרגל ימין של הפוסט עצמו.

מה ההבדל בין בלוג לאתר

התוכן של הבלוג מתעדכן באופן כרונולוגי הפוך, קרי, החדש למעלה, הישן למטה.

המבנה של הבלוג שומר על התכנים כבארכיון ולכן התוכן בבלוג הוא ירוק עד.

אפשר לראות בדוגמא – נתונים שהוצאתי על 3 החודשים האחרונים – מה הם העמודים הכי נקראים בבלוג שלי. שימו לב שמקום 3 נמצא פוסט שכתבתי לפני 3 שנים בדיוק. וואו. הנה תוכן שהיה שווה להשקיע בו והוא עובד עבור הבלוג עד היום. נפלא.

איך אנשים מגיעים אליו? חברי הטוב  – גוגל.

מה ההבדל בין בלוג לאתר.png 1

המבנה של בלוג יכול להיות צר ויכול להיות רחב. ברגע שהבלוג הופך להיות בעל מבנה רחב הוא הופך לאתר עם בלוג.

ההבדל העיקרי בין אתר לבלוג הוא – באתר אינטרנט נמצא הרבה עמודים שהם שונים האחד מהשני.

עמוד הבית – עמוד אודות – עמוד צור קשר – עמוד שירותים ומוצרים – עמוד המלצות – עמוד פורטפוליו ועוד.

בלוג צר הוא בלוג שמכיל עמוד בית שבנוי מאסופה של תקצירי פוסטים + עמוד הפוסט עצמו + עמוד אודות וצור קשר.

אם הבלוג קצת יותר מושקע אז יש בסרגל גם קטגוריות. זהו.

אז לסיכום, בלוג = אתר אינטרנט שבנוי במבנה הצר ביותר של תוכן. הבלוג כולל עמוד תוכן בעל תבנית קבועה, שמתעדכנת באופן תדיר על ידי כותביו, וחלקי תקציר הפוסטים בונים את עמוד הבית של הבלוג בצורה אוטומטית.

אז למה בלוגים שונים זה מזה מבחינת נראות?

ישנן תבניות שונות לבלוג מבחינה גראפית, זה לא כל כך משנה מה תבחרו, העיקר שהוא יכיל רכיבים חשובים כמו הרשמה לניוזלטר, פוסטים אחרונים, ועוד, על רכיבי הבלוג ותפקידם אפשר ללמוד בסדנת בניית אסטרטגית תוכן פה בלינק.

בשביל שתבינו האם התבנית של האתר שאתם קוראים בו הוא בלוג או אתר, כל מה שנדרש זה לבדוק האם עמוד הבית בנוי מתקצירים של פוסטים, של מאמרים. במידה וכן – בינגו, יש לנו בלוג.

אז מה זה אתר עם בלוג?

אתר עם בלוג זה אתר שיש בו קטגוריה אחת שנקראת הבלוג. לדוגמא באתר שלי, שהתחיל כבלוג, צמח, צמח, צמח, השתנה בשל הדינמיות של הבלוג שלי שהפך לעסק ואז הייתי צריכה לעצב אותו מחדש כאתר עם בלוג.

מה ההבדל בין בלוג לאתר.png 2

שימו לב מה שמסומן בחץ שחור בתמונה = עמודים שונים אחד מהשני שפיתחו באתר שלי, ואיך מצד שני, עמוד הבית של הבלוג בנוי מארכיון תקצירי פוסטים, וכל הפוסטים בנויים אותו הדבר. (אגב, אם אתם רוצים לשמע את מאחורי הקלעים של הבלוג, מוזמנים לערב בלוגים בו אני מספרת איך הבלוג הפך לעסק. כל הפרטים פה)

למה עסק צריך בלוג?

כי בלוג הוא המנוע העיקרי שלו לשיווק – ראיתם איך התמונה של גוגל אנליטיקס הוכיחו שההשקעה בתוכן היא ירוקת עד, תחשבו מה המשמעות של זה לגבי שיווק העסק שלכם באמצעות תוכן. בום!

כי הבלוג מנגיש את העסק לקוראים.

כי הבלוג הופך את מלאכת השיווק לכל כך הרבה יותר קלה ונגישה. גם לקוראים וגם לבעלי העסק. אם תשימו לב טוב טוב בגוגל אנליטיקס של האתר שלי עם הבלוג, מתוך רשימת הטופ 10 עמודים באתר, 4 פוסטים בבלוג והיתר עמודי מכירה, קרי, הפוסטים מפנים לעמודי מכירה של מוצרים ושירותים שלי בתור עסק. יותר קל מזה אין.

אבל למה שאני אנאם לכם על יתרונות הבלוג באתר העסקי?

ביקשתי מ3 בעלות עסקים שמשלבות בין אתרים ובלוגים שיענו על השאלות:

1. איך הבלוג משפיע על שיווק העסק שלך?
2. אילו הזדמנויות עסקיות נוצרות בזכות הבלוג העסקי?
3. כמה זמן אתן משקיעות בתכני הבלוג והאם זה שווה את זה?

 

איה תמרי, יועצת לכלכלת משפחה כתבה לי:
איה תמרי

 

1. הבלוג עוזר לשווק ביתר קלות, שולחת לרשימת התפוצה  וגם מפרסמת בפייסבוק – מגיעים לקוחות. זה נשמע פשוט וזה באמת מפתיע בכל פעם מחדש כשלקוח חדש מתקשר והוא כבר יודע מה אני עושה כי הוא קרא אותי.

 

2. הזדמנויות עסקיות – אני מקבלת פניות מכל מיני גורמים לשיתופי פעולה בזכות הבלוג. לפני זמן מה הוזמנתי להרצאה בארגון גדול, חלומו של כל מרצה, כי מנהלת הרווחה בארגון קוראת את הבלוג שלי. כשאני פונה לארגונים ומציעה את שרותי, הבלוג עוזה עבודה מעולה בשבילי – כי הוא הפנים שלי.

 

3. האמת שאני לא משקיעה המון זמן. כשיש לי רעיון לפוסט – בדרך כלל אני כותבת אותו מיד, חצי שעה שעה והפוסט מוכן. אולי מסתבכת קצת עם התמונות (אבל בשביל זה יש לי מעצבת גרפית מושלמת). אני חושבת שההשקעה שווה הכל כי היא נותנת לי מעל ומעבר. הכי כיף לקבל מאחת הקוראות הודעה – מה קורה? מזמן לא כתבת לנו כלום. תענוג!

 

 סיון קונוולינה מינקובסקי, מעצבת פנים, בלוגרית, מרצה, אמנית רב-תחומית, אמא ובת זוג. כותבת בלוג מקצועי-אישי בנושא עיצוב פנים, צילום ועוד אהבות ובלוג נוסף בנושא גירושים הורות משותפת כתבה ליהדס וילף (3)

 

1. איך הבלוג משפיע על שיווק העסק שלך?
הבלוג הוא הצצה אל מאחורי הקלעים של עולמי. אנשים (בעיקר נשים) שעוקבים אחריי בפייסבוק בדף העסקי – מכירים את הצדדים המקצועיים והיצירתיים שלי, בעיקר בתמונות. הבלוג מאפשר לגלות את המילים, המחשבות והרעיונות שמאחורי התמונות. אני לעיתים תכופות מרגישה שמי שקוראת אותו מרגישה כאילו היא ישבה איתי לכוס קפה.
לעיתים קרובות אני פוגשת נשים שאומרות לי על פוסט כזה או אחר: בזכות הפוסט הזה התחלתי לעקוב אחרייך.2. אילו הזדמנויות עסקיות נוצרות בזכות הבלוג העסקי?
רבים מהפרויקטים שליוויתי לאורך שנות עצמאותי הגיעו אליי בזכות הבלוג. נשים רבות התחברו אליי בפן האישי והחיבור הזה גרם להן לרצות לעבוד דווקא איתי, ולא רק בזכות הסגנון העיצובי שלי.
גם כאלה שקראו פוסטים מקצועיים כמו אלה שכתבתי על ניהול תקציב, תכנון אדריכלי נכון, עיצוב פינות עבודה וכד' – הבינו את האופי האנליטי שלי ואת צורת החשיבה שלי – ורבים בחרו בי דווקא בגלל זה.
כיום כשאני מעבירה קורס למעצבות פנים עצמאיות – אני מגלה שחלקן בחרו ללמוד אצלי בזכות פוסטים בבלוג שהן קראו3. כמה זמן את משקיעה בתכני הבלוג והאם זה שווה את זה?
אני משקיעה פחות ממה שהייתי רוצה. הלוואי שיכולתי לכתוב בבלוג כמה פעמים בשבוע. בפועל זה קורה בערך אחת לחודש, כי רבים מההגיגים היומיומיים שלי פשוט עולים לפייסבוק.
זה שווה כל דקה. שום פוסט בפייסבוק לא יכול להתחרות בפוסט בבלוג, מפורט ומלווה בתמונות.
הדס וילף, מאמנת אישית ועסקית,NLP טריינר, הבלוג "אין מקום שהיא רחוק מדי" כתבה לי:הדס וילף 1

 

1. הבלוג עוזר לי מאוד בכמה מישורים:

א. מקצר ביותר את "מעמד המכירה". הרבה פעמים מתקשרים אלי אנשים ומתחילים לברר לגבי מפגשי אימון (אישי או עסקי).
אחרי שאני שומעת אותם, מבררת את הצרכים שלהם, אני מספרת קצת על עצמי.
יותר ויותר אנשים אומרים לי- "קראתי אותך. אני מרגיש שאת מתאימה לי".
בעבר הייתי צריכה להשקיע יותר, להסביר לתאר, להבהיר. היום, חלק גדול מכך נחסך לי

ב. כאשר אני כותבת פוסט חדש בבלוג, אני תמיד שולחת אותו לרשימת הקוראים שלי. ב- 90% מהמקרים, אני שולחת את הניוזלטר עם ערך, ז"א הפנייה לפוסט החדש בבלוג, ורק אז משתמשת בפלטפורמה גם כאמצעי שיווק, ע"י פירוט כלל ההרצאות והסדנאות שיש לי באותו החודש.
כך, אני לא שולחת רק מיילים של "מכירה", אלא נותנת ערך נוסף לקוראים שלי.

ג. לקראת תהליך עם לקוח חדש וגם במהלך העבודה, אני מוצאת את עצמי אומרת המון "כתבתי בדיוק על זה פוסט בבלוג שלי", ואז מפנה את האנשים מולי לקריאה.

ד. נותן פרספקטיבה, עומק, תחושה של מקצועיות.ד. אני כותבת בדיוק כמו שאני מדברת. מאוד חשוב לי שאני "אקרא" כמו שאני "נשמעת". ואז, כשמישהו שקרא אותי מתקשר לדבר איתי, או מגיע להרצאה או סדנה, יש כבר תחושה של "מוכרות", כאילו נפגשנו בעבר, והשיחה / אינטראקציה תמיד זורמת בקלות רבה יותר.
אני שומעת פידבק זה שוב ושוב. "אני מרגישה כאילו כבר נפגשנו"

ה. בפוסטים שלי בפייסבוק אני מוצאת את עצמי חוזרת שוב ושוב לפוסטים מהבלוג, ומשייכת אותם לסיטואציות עכשוויות. שומר אותי בתודעה של האנשים, מביא תנועה לאתר שוב ושוב, מעצים את תחושת המוכרות בין הקוראים שלי לביני.

ו. אני יכולה ממש לראות שסדנאות והרצאות מתמלאות בצורה קלה ומהירה יותר, ואין לי ספק שזה נובע מהפעילות שלי באתר בכלל בבלוג בפרט.

ז. כאשר פונים אלי מחברות וארגונים בבקשה להרצאות וסדנאות, בדף ה"פרוטפוליו" שלי, (הקומוניקט), תמיד מופיעה העובדה שאני בלוגרית, יחד עם קישור לבלוג. אני יודעת ממשובים שקיבלתי ממזמיני השירות שזה גורם משפיע על קבלת ההחלטה.

2. הזדמנויות עסקיות:א. ראי סעיפים א, ו-ו' בסעיף הקודם 🙂
ב. פנו אלי בעקבות פוסטים שונים להשתתף בפודקאסטים. (עד היום השתתפתי ב-3 פודקסטים שונים: in style 9 של טל מאור זילנגרמן, "שפכטל" של מיטל פומרנץ אשכנזי וקרן בר ובפודקאסט של גידי שפרוט).
אנשים שומעים את הפודקאסטים, הולכים לקרוא את הבלוג שלי, ואח"כ הופכים ללקוחות.

ג. כאשר עושים חיפוש על נושאים מסויימים בגוגול, האתר שלי עולה ומגיעות פניות.3. כמה זמן אתן משקיעות בתכני הבלוג והאם זה שווה את זה?תלוי ממש – בדר"כ הפוסטים נכתבים לי תוך כדי תנועה. לרוב בזמן ריצה (כתבתי על כך פוסט שלם "יצאתי לרוץ תכף אכתוב"), או בנהיגה.
כאשר אני כבר מתיישבת בפועל לכתוב את הפוסט הוא די "נשפך " ממני החוצה, כיוון שכבר כתבתי אותו בראש כמה וכמה פעמים.
ואז מגיע זמן בחירת והכנסת התמונות.
לאחר שהפוסט באתר, אני משתדלת עוד באותו היום לשלוח את הניוזלטר לרשימת הקוראים שלי, עם קישור לפוסט החדש. גם זה לוקח קצת זמן.
אני מאוד משתדלת לכתוב פוסט אחד בחודש, מפרסמת אותו בדר"כ בסמוך לסוף החודש, כדי להציג בפני הקוראים את הפעילות של החודש הבא.
אני מאמינה שסה"כ הכל ביחד, "זמן מחשב", לוקח לי כ- 5-7 שעות. (הפוסט, כתיבה, עריכה, תמונות + ניוזלטר והפצה)

האם שווה את זה – מאוד!
ללא כל ספק.

לסיכום:

בלוג הוא אתר, רק קטן יותר.
אפשר לשים בלוג בתוך אתר.
רצוי במיוחד לעסקים, לטובת שיווק העסק.
נהניתם? ספרו לי.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

7 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק