טיפים לבלוגינג מקצועי - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
טיפים לבלוגינג מקצועי
איך לכתוב בלוג

טיפים לבלוגינג מקצועי

אז לפני כחודש שאלתי בקבוצת הפיסבוק שלי: שרשור של טיפ 1 – מטרת השרשור הזה הוא להעניק אחת לשניה טיפ אחד בלבד שקשור בתחום של כתיבה, צילום, ובלוגינג.

ונוצר שרשור מדהים עם המון המון תגובות, שיח ותתי שיח! הכי נהניתי לקרא תגובות שאני מלמדת, קרי, כל מיני משפטים שזיהיתי שהוטמעו היטב בשיח של הבלוגריות, שאני חוזרת עליהם במהלך הסדנאות  והקורסים שלי. אני כל כך שמחה שהשיח הזה עובר ממני והלאה ושיש הטמעה של המקצוע. מעבר לזה, הטיפים נכתבו בדם עטים, מקלדות ופיקסלים מתוך הניסיון של הבלוגריות.

אני ממליצה להכנס ללינקים של הבלוגים, אולי תכירו בלוגים שטרם הכרתן עד עכשיו.

בחרתי להוסיף לפוסט זה תמונות של מליוןאייז בשביל להראות לכן את הכוח שמשלבים יוצרים שונים, במיליואייז זה כתיבה וצילום, ובפוסט הזה זה שילוב כוחות של כותבות. כמה עושר. כמה ידע. פשוט נפלא.

*****עדכון פוסט:*****

לאחר פרסום הפוסט הנוכחי, קיבלתי המון תגובות. אחת התגובות שריגשה אותי במיוחד היתה של ערן ברימן מהבלוג The Laughing Traveller. הוא החליט לקחת את הפוסט הנוכחי צעד אחד קדימה ולהכין PDF שמחלק את הטיפים לפי נושאים. את הPDF החלטתי להטמיע כקובץ להורדה, מה שהוביל אותי לפוסט נוסף אודות הדרכה על איך מוסיפים מסמכים להורדה בבלוג של ויקס ובבלוג וורדפרס באמצעות רב מסר. מדהים.

אז אם את רוצה להדפיס את הכל הטיפים הנפלאים הללו על פי סדר הגיוני, את יודעת מה את צריכה לעשות.

ואם את רוצה ללמוד איך להוסיף PDF להורדה בבלוג לחצי פה.

אז הנה הטיפים המעולים של בלוגריות הקבוצה, יש מה לקרא וללמוד:

טיפ 1: מאת אני: להירשם לבלוגים אחרים. כשאני נרשמת לבלוגים אחרים ומקבלת את הפוסט שלהן במייל שלי, זה עוזר לי להפחיד את הפחד של FOMO להפסיד משהו. כשאני מקבלת למייל את הלינק לפוסט אני פותחת בזמן שלי, מבלי הצורך להיות כל הזמן בפיסבוק. ככה אני מראה לבלוגרית שאני נהנית מהבלוג שלה ויכולה להגיב בפוסט עצמו כשיש לי זמן.

טיפ 2: מאת ליאת בלזר: להגיב לפוסט .לפרגן. לתת מילה טובה כי מי כמונו יודעות כמה זה לא פשוט.

טיפ 3: מאת צפי הדר ריכטרלפרסם. לא לפחד כלל.
טיפ 4: מאת חיה גולן: רוצות להכניס קצת פלפל והומור לפוסטים שלכם? תתחברו לרשימת הימים המיוחדים. יש שם ימים מוגדרים שיתאימו לכל אחת מאיתנו. מ"יום תכשכש בבהונות רגליך", דרך "יום סימן השאלה" ועד "יום לאכול תפוח". מאגר הרעיונות המשעשעים (וגם הרצינים) באתר הזה הוא אינסופי – כי יש ימים עם 8 הכרזות שונות.
טיפ 5: מאת ערן בריימן: אם זה בלוג שמכיל הרבה תמונות, לא להעלות בגודל מלא. להשתמש בכלי כלשהו להקטין את נפח התמונות. כך הפוסט יעלה מהר יותר. (אני משתמשת בכלי הזה)
טיפ 6: מאת עפרי פז: כל פעם לבחור תחום אחד ולהשתפר בו. אצלי למשל נושא הכתיבה בא יחסית בקלות אבל הייתי צריכה דחיפה בתחום של הצילום ושל השיווק, אז בשנה וחצי האחרונות לקחתי שתי סדנאות – אחת על צילום ואחת על קידום בפייסבוק והרגשתי שזה נתן לי פוש קדימה והרבה יותר ביטחון.
טיפ 7: מאת יעל כרמיהקריאי לעצמך בקול. ממש בקול רם. האוזן שומעת את מה שהיד לא שמה לב אליו בזמן הכתיבה כך אפשר להוריד מילים שחוזרות פעמיים או שלוש באותו משפט. לשים נקודה או פסיק כדי שהקוראות יוכלו לנשום. כמו הטקסט. האזנה לטקסט חשובה לא פחות מאשר הכתיבה שלו.
טיפ 8: מאת ליטל ירוןקבוצת תמיכה לכתיבה או לפחות חברה/קולגה אחת מהתחום של הכתיבה. עוזרת בזמן תקיעות, בזמני התלבטות, עוזרת עם רעיונות, מחשבות וניסוחים. לפעמים רק המחשבה שיש עוד מישהי שמבינה, מקלה בזמנים שיותר קשה לכתוב. טיפ נוסף, תמונות אישיות, מעניינות, מזוויות מיוחדות. מכניסות עניין ומרווחות את המלל/הטקסט. עוזרות לקוראים להישאר בפוסט
טיפ 9: מאת סיוון קונולינה: לא לחכות לזמן פנוי ומוגדר מראש כדי לכתוב, אלא לנצל כל הזדמנות: זמן מת ברכבת, כשמחכים לילדים בחוג, כשיש חצי שעה בין פגישות. כל זמן הוא זמן טוב להתחיל ולהתקדם עם הפוסט. לפעמים כשמחכים לזמן פנוי עם כוס קפה – זה פשוט לא קורה!
טיפ 10: מאת תמרי סלונים ליבסהטיפ שלי זה תנועה. תנועה היא הכח של הבלוג. בלוג זה דבר מניע. מניע אותנו, מניע את הסביבה, מניע את העולם, בלוג יוצר תנועה בהמון מיימדים. חלקם גלויים וחלקם לא. כשיש תנועה, יש חיים. דברים קורים ודברים משתנים, שום דבר לא נשאר סטטי. תנועה בבלוג יכולה להיות לשני הכיוונים (גם בצורה הכי הפוכה שיש) אבל כל עוד היא מתקיימת דברים יקרו. מנסיון זו עבודה קשה להיות בתנועה כל הזמן, אבל כל אחד מוצא את התנועה הנכונה והמתאימה לו בבלוג. מוצא את הקצב המתאים לו בכתיבה, בהתמדה וכו'. החוכמה זה היכולת להניע את הבלוג מעבר, לייצר לו אדוות מחוצה לו. אדוות שיוצרות תנועות חדשות ומפתיעות. זה הקסם בעיני. טיפ נוסף לקרוא בלוגים מחו"ל וכמה שיותר. להבין איך בלוגים אחרים עובדים בעולם. אפשר ללמוד מזה המון ולקבל מזה השראה חשובה ומשמעותית לבלוג שלנו.
טיפ 11: מאת חן סיווןברור שכדאי להגיב. בתוך הבלוג. אבל לא סתם מחמאה קצרצרה שזולגת מהמקלדת. אני בעד התייחסות אמיתית לתוכן של הפוסט, שמישהי השקיעה הרבה זמן ומחשבה בכתיבה ובעריכה שלו. כך ניצור דיאלוג. וקהילה…
טיפ 12: מאת נגה שנער שוויערלנהל לו"ז לעליית פוסטים לאוויר. ככה יש דד ליין קבוע ולא התנהלות מקרית.
טיפ 13: מאת עדי מורן קיבא: להוריד אפליקציה שתהיה זמינה לכתוב הגיגים כשאי אפשר להקליט/ להגיע למחשב. כזו שתעזור ללכוד את רגעי ההשראה. אני משתמשת בגוגל keep
טיפ 14: מאת יעל רוזנוולד יניבלכתוב רצף של אסוציאציות. בנקודות, שלא ייברח. יוצאים אחלה פוסטים.
טיפ 15: מאת חן סיוון: מחברת. פנקס. עט. הכתיבה ביד מעוררת את המוח. לכתוב ביד את הרעיונות שלא יברחו. בכתב יד. בעט. על נייר. לפחות חלק מהם.
טיפ 16: מאת מירב טבקמן: להתרגל לצלם ביום יום כל מיני דברים שנתקלים בהם וזוויות שונות של דברים טריוויאליים. לאחר מכן בעזרת תוכנת עריכה כמו snapspeed אפשר להפוך אותן לתמונות שממש מתאימות לבלוג. ככה לא מסתבכים עם זכויות יוצרים.
טיפ 17: מאת אסנת חן: אם עולה לך רעיון כלשהו או מוסיקה שמתנגנת בך לרשום מיד בכל אמצעי אפשרי: נייד, דף נייר, פתקית קבלה של הדלק כל תיעוד שתוכלי לחזור אליו אחרת הכל מתעופף מהמוח. ועוד דבר, לא להילחץ כשאין רעיונות. לפעמים יש צורך במנוחה והמתנה כדי שהזרם יתחדש.
טיפ 18: מאת צבי חזנוב: אחרי שבניתם קהילה ובמידה ונתקלתם במחסום כתיבה פשוט תשאלו אותם על מה הם רוצים שתכתבו. זה ייתן לכם רעיונית טובים וגם יכול להעלות את דירוג ה Seo של הבלוג כי יש סיכוי שגם אחרים מחפשים את הנושאים הללו. דרך נוספת היא להתקין תוסף חיפוש בבלוג שיאפשר לכם לדעת מה אנשים חיפשו שם.
טיפ 19: מאת מיכל מנור בן ארי: שווה לשתף את הקוראים בפוסטים, אנשים אוהבים לקרוא את מה שהם אמרו/כתוב וזה מחבר בין הבלוגר לקהילה שלו
טיפ 20: מאת שלומית לפיד: הטיפ שלי מיועד למי שקל לה (לו) לכתוב אבל קשה לה ללחוץ "פרסם". "הקורא מס' 1" – מצאו לעצמכם אדם שיהיה הקורא הראשון של הפוסט ושלחו לו להערות, הארות והגהות. אני בלוגרית כבר 12 שנים (אמאל'ה) ובמשך שנים בעלי היה הקורא הראשון שלי. לפני כשנה התנדבה לתפקיד קולגה בלוגרית חריפה ורהוטה ובעלת חוש עיצוב מפותח ומאז לא רק שמהירות התגובה השתדרגה פלאים אלא גם עומק ההתייחסות. תענוג.
טיפ 21: מאת גלית קידרת-נ-ש-מ-ו. שנייה לפני שהעליתן פוסט לבלוג, קחו כמה שניות ותנשמו את הפוסט. תנו לו עוד כמה דקות להתבשל, לאחל לו בהצלחה ותלחצו אנטר⁦
טיפ 22: מאת שירה גנני: הטיפ שלי נוגע להגהה: לי מאד חשוב נושא השפה. יותר מעניין משגיאות הכתיב (שאני עדיין לוקה בו לעתים, למרות שאני מאד משתדלת להקפיד) זה נושא הניסוח. אני מאד מקפידה להתנסח היטב, באופן נהיר ונכון מבחינה תחבירית. כשאני קוראת פוסט שברור לי שלא קראו לפני שפרסמו, זה צורם ומפחית את מידת המקצועיות של הבלוגרית בעיני. הרי מעבר ללהעביר ידע, מידע ודעה, אנחנו בעלות אתר תוכן כתוב, שממשיך להדהד ולעלות ברשת הרבה אחרי שכתבנו אותו. לכן יש לנו אחריות הזהה לזו של כותב, עורך ומגיהה. כדי לא לפספס טעויות, אני כותבת פוסט ואז מתרחקת ממנו מעט, אפילו לשעה קלה (זמן מעולה לעריכת תמונות). כשאני חוזרת אליו אני קוראת אותו שוב במצב "תצוגה מקדימה", שייראה כפי שייראה כשיפורסם, משתדלת לקרוא אותו בעיניים רעננות כאילו בפעם הראשונה. זה
טיפ 23: מאת גלית קידרטיפ נוסף- אל תתביישו בשיגעוט הכיתב שלכן. אוהבות לכתוב, תכתבו, כל העולם כבר יתיישר.
טיפ 24: מאת דלית עינב קידרון: אחרי שסיימתי, אני אוהבת לתת לפוסטים לישון לילה לפני שאני מפרסמת. לפעמים יום אחרי, כשאני קוראת שוב, יש ניסוחים שאני מרגישה שאני יכולה לשייף ולחדד אותם, פתאום עולה לי רעיון לתמונת שער שהיא נכונה יותר. טאצ'אפים אחרונים שעושים את ההבדל. ולגבי תמונות של הדרכות, מנסה יותר לתכנן מראש מה אני רוצה ומה הצרכים ולצמצם כמות, זה קל יותר מאשר אחרי זה להתמודד עם ניפוי של המון תמונות.
טיפ 25: מאת חן יאקה שומרוןלשים לב לטיפוגרפיה ולקריאות של הפוסט – לבחור גופן קריא ולכתוב עם אוויר – פסקאות קצרות, אורך שורות אחיד ויישור של הטקסט לשני הצדדים יתנו לפוסט שלכם מראה מקצועי והקריאה בו תיהיה יותר מרוכזת ונעימה לגולש.
טיפ 26: מאת גל אמיר: לא לפחד מהתחלות בלי סופים… יש לי תמיד טיוטות, חלקן אני שומרת למרות שכבר לא רלוונטיות.. מי יודע? אם יש התחלה – עבודה שעניינה אותי ליצור בהשראתה (אבל טרם יצרתי באמת…), משפט שגורם לי לחשוב וכו – אני אוהבת להתחיל פוסט. ולשמור בצד. אחרת אני שוכחת את הזרימה שבדיוק נבעה. לפעמים ברגעי חסד של שקט (שטיפת כלים, השכבות ילדים) אני מוצאת את עצמי "כותבת" בראש שיחה או התחלה של משהו – מייד לרשום, אפילו כמייל לעצמך בנייד. התחלות זה דבר טוב (-: ואז כשחוזרים לרעיון, יש את בפרספקטיבה של ההתחלה לבדוק מולה- להמשיך אותה או למחוק
טיפ 27: מאת אביבית ירקוני כהן: תהיי את. תקשיבי לקול שלך. האמיתי. כל מה שאחרות עושות זה נהדר אבל תחשבי, מה מתאים לך, מה הקצב שלך, מה האמת שלך..ותעופי על עצמך.
טיפ 28: מאת איה תמרי: הטיפ שלי הוא לזרום עם הכתיבה. אם היא יוצאת ממני בקלות, זה יהיה פוסט מוצלח, אם אני מרגישה שאני מאלצת את עצמי, התוצר פחות טוב.
טיפ 29: מאת יפית גלב-גרוברג: לא לחשוש מחשיפה וכתיבה אישית בגובה העיניים. הפוסטים הכי מוצלחים שלי ואלה שהתחברתי אליהם בבלוגים שקראתי הם אלה שאפשר להזדהות איתם ונכתבים בנימה אישית.
טיפ 30: מאת ליאת רסיין פרילבוא לכתיבה בראש פתוח. כבר קרה לי שהתחלתי לכתוב פוסט והיה לי רעיון ברור מראש, תוך כתיבה יצאו דברים אחרים וניסיתי לחזור לנתיב שברח אבל זה יצא לא משהו. בסוף שחררתי, הפוסט יצא שונה לגמרי מהמתוכנן אבל יצא מעולה!
טיפ 31: מאת טל בר: לכתוב את הפוסט בשלבים ולא בפעם אחת. כמו שמכינים לחם לכתוב את הפוסט, לתת לו לנוח (לתפוח) ולחזור אליו שוב (לפעמים כמה פעמים). אחרי כל מנוחה כזו אפשר לראות עוד רובד של עומק או רוחב בפוסט. זה הופך אותו לעשיר ומדוייק יותר. טיפ נוסף: לכתוב מטרות לכל פוסט בנפרד, לבדוק שהן בהלימה לעמוד השדרה של הבלוג. כשהפוסט כבר כתוב- לוודא שהוא עונה על כל המטרות.

טיפ 32: מאת לילך פינחבסקי סימיאןלפוסט צריך להיות התחלה, אמצע וסוף. בדרך כלל לפוסט יש מטרה ברורה בראש עוד לפני שנכתב. ולפעמים יש רק חלקיק של רעיון, לא מוגדר ולא ברור. הטיפ שלי הוא פשוט לזרום, לכתוב את מה שיוצא מהיד למקלדת (או למחברת למי שיותר קל לה). פתאום זה מסתדר מעצמו. והמטרה שלא תמיד היתה ברורה לנו מראש מתגלה תוך כדי. ואז אומרים וואלה, וההרגשה נפלאה.

טיפ 33: מאת סיוון צברה: בתור אחת שחושבת בפוסטים ורואה בתמונות...רעיונות לפוסטים לא חסר. חסר לי השקט והרגע לתפוס אותם. אז..הטיפ שלי הוא לעצור לרגע וללכוד את הרעיון המרכזי. אפשר לעשות את זה על דף במחברת (תמיד יש לי בתיק,אפילו בחופשה) או אפילו בnote שבטלפון או בהקלטה קולית או וידאו קצרצר ואחכ להגיע למחשב ולשפוך. עוד לא מצאתי תוכנה או אפליקציה שראוי להשתמש בהן לזה. מבחינתי, כמה שיותר פשוט,יותר טוב!

טיפ 34: מאת רויטל רודצקי: מרגישה תקועה? בקשי פוש מקולגה.

טיפ 35: מאת תמר בהרב: כשאת מצלמת לבלוג תנסי לשחק עם הזוויות והסטיילינג. לפעמים התמונה המוצלחת היא לא זאת שתכננת לעצמך בראש אלא משהו חדש שנוצר תוך כדי הצילום.

טיפ 36: מאת ענבל שראל: טיפ בצילום- כפי ששירה ציינה את עניין הדיוק בכתיבה, זה אותו הדבר בעיניי לגבי התמונות. תמונה שווה אלף מילים וזה… אי אפשר להתפשר על איכות הצילום! לא משנה איזו מצלמה יש לך, מקצועית, חצי מקצועית, אייפון…לקחת קורסים, ללמוד לבד מהרשת, לנסות אלף פעם, עד שמצליח! פוקוס, תאורה וסטייליניג הם שחקני מפתח! לא לשכוח אותם! צריך לספר סיפור בתמונות, חייבים רצף, נושא, עלילות משנה, התפתחות ופיאנלה! לחשוב מראש על האלמנטים, להקדיש זמן לעריכת הסט המיטבי, ואז הרבה יותר קל לתפוס תמונה מוש.
טיפ 37: מאת מיכל מנור בן ארילצאת מהקופסא – זה טוב שיש לבלוג כיוון וקונספט מוביל, אבל מעת לעת, גם כדי להפתיע את הקוראים וגם כדי להתרענן בעצמכן, כדאי לכתוב פוסט שקצת חורג מהקו הכללי, זה גם עשוי להביא לכן קהל חדש ומתלהב.
טיפ 38: מאת שרון גולן: לכתוב הכל. סיפרת על הבלוג לחברה? דיברת עליו עם מישהו ועלה לך רעיון או הצגת את תוכן הבלוג או סדרות הפוסטים שבו בדרך מעניינת – תכתבי לעצמך את זה, כי ברגעים האלה אפשר לדייק מאוד מה אנחנו באמת רוצות שיופיע בבלוג בהמשך ואיך הוא יהיה.
טיפ 39: מאת עפרי זוטא:  הייתי כותבת להתמיד, אפילו אם זה פעם בחודשיים. אבל אז…. לזכור שלפעמים גם צריך לצאת לחופשה (ללא תשלום) , להתרחק קצת ואז להבין מה מתי ואיך לחזור. ולזכור שבלוג זה הבית. ואם לא אוהבים אותו, או משהו בו, זה בסדר לשנות  וטיפ יותר חשוב, שמתאים גם לכתיבה וגם לצילום, ואני אוהבת אותו במיוחד – שיתופי פעולה! בין בלוגריות, בין חברים, אולי משפחה, כמובן לפי מה שמתאים לבלוג ולך.
טיפ 40: מאת גיל מרטנס: בעיני ה-טיפ הוא התמדה. יש דברים שרק לאחר שנים אנחנו מבינות שקורים בעקבות ההתמדה שלנו…
טיפ 41: מאת טלי יחיה: אוהבת לראיין אנשים אחרים לבלוג שלי מכמה סיבות:
1. זה משאיר אותי בעשייה גם כשאין לי רעיונות לתוכן
2. מייצר שיתופי פעולה
3. נותן לי הזדמנות לראיין אנשים שממש מעניינים אותי
4. לפעמים המרואיינים לא קשורים באופן ישיר לתוכן של הבלוג שלי וזה נותן עוד עומק בהכרות של הקוראים איתי ואת האישיות שלי, ולהכניס עוד מימד של תוכן של השראה בבלוג
טיפ 42: מאת אביטל אנגלשיתופי פעולה. פוסטים משולבי בלוגריות או קולגות נוספות. גם מכפיל את התפוצה שלו וגם מכניס עניין כפול בפוסט…⚘
טיפ 43: מאת ריבי לוי הולצמןאל תחששו להכניס נימה אישית. גם אם אתם כותבים בלוג מקצועי ונכון לקרוא לפוסט שלכם מאמר כשהדברים הם בנימה אישית הם גורמים לאנשים להתחבר לטקסט.
טיפ 44: מאת טליה אורבך: שני טיפים, כי לא התאפקתי: חשיפה אישית היא "מוצר" נורא מושך בימינו, ומפתה להשתמש בה. לדעתי שווה להשתמש בה רק אם יש השלכה מהסיפור הפרטי שלי אל הכלל, אל הקוראים והקוראות שלי. אז הטיפ יכול להסתכם ב: לא להיחשף אם זה לא רלוונטי לקורא. טיפ שני: הומור!
טיפ 45: מאת ליאת קמחילחבור לקהילת הבלוגריות
טיפ 46: מאת שלי שלו: הטיפ שהכי קשה לי ליישם בעצמי: להיות יותר קלילה לפעמים. לא כל פוסט חייב להיות יצירת מופת. השלם גדול מסכום חלקיו… כשיש תקופה עמוסה אפשר לכתוב פוסט קצר יותר מבד”כ, או עם יותר תמונות ומעט מלל… זה גם מייצר גיוון וגם עוזר לשחרר כבר איזה פוסט לחלל העולם.
טיפ 47: מאת טליה הדר: לפעמים אני מרגישה שהמוח מתפוצץ לי מרוב רעיונות ודברים שאני רוצה לעשות עד כדי שזה גורם לי לקיפאון. ואז, כדי לחזור ליעילות ולעשייה אני מחזירה את עצמי למקור. יושבת וקוראת את אחד הפוסטים הראשונים בבלוג. מתחברת לראשוניות… לאנרגיה ולתמימות שהיתה לי ממש בהתחלה. ואז נותנת לעצמי משימה אחת בלבד לסיים – פוסט ספציפי. מבלי לחשוב על כלום אחר. זה בד"כ מחזיר אותי למסלול ונותן לי אנרגיה מחודשת
טיפ 48: מאת אילנה מור: הטיפים שאני לא מיישמת זה שת"פ וכתיבה שפחות דורשת שלמות ודיוק מוחלט. לפעמים פשוט לכתוב.
טיפ 49: מאת הדס ווילף: לכתוב מאהבה. באותנטיות. ברגע שמתחילים לחשוב "כמו מי אני רוצה לכתוב?" מאבדים את הקול הפנימי.
טיפ 50: מאת מאיה פולק: כשאני מרגישה בלב משהו אני פשוט יושבת לכתוב, עד לא מזמן התפלאתי שמישהו קורא את זה או מגיב….אין לי מחשבה על מה אכתוב, זה פשוט יוצא החוצה. ככה זה כשאני אדם של מלא רגש לטוב ולרע שבדבר
טיפ 51: מאת קרן בר:  הטיפ שלי, הוא למי שמתקשה לכתוב פוסטים. אני משתדלת שתמיד יהיה לי פוסט בטיוטא, אפילו אם זה רק שם של הפוסט וכמה מילים של הרעיון. כך, תמיד כשמתחשק לי לכתוב, יש לי כבר התחלה של פוסט. לפעמים, הפוסטים כאילו כותבים את עצמם. יש טיוטא ועוד אחת ואם אני לא מצליחה לכתוב אחד, אני מקפצת לי לאחר. למה זה טוב? כי החלק הכי קשה בכתיבה הוא להתחיל. וברגע שיש לי כבר התחלה, קל יותר לסיים פוסט. לכן, גם אם בדיוק פרסמתי פוסט, אני אדאג להתחיל את הפוסט הבא ולשמור אותו בטיוטא.
טיפ 52: מאת קרן בר: טיפ נוסף: למי שמתקשה ביצירת שפה ויזואלית לבלוג ולא יכולה להעזר במעצבת גראפית. כדאי להכיר את קנבה. תוכנה חינמית אונליין ליצירת גרפיקות משגעות בקלות של לחיצת כפתור.
טיפ 53: מאת חן סיון: שתמיד יהיה גיבוי לטקסט בצורת קובץ וורד, כך שאם יקרה משהו לאתר, שלא ילך לאיבוד התוצר היקר שלנו.
טיפ 54: מאת רוית רוד: הטיפ שלי הוא לכתוב בשביל עצמך כאילו את היא הקוראת. תענייני את עצמך, תצחיקי את עצמך, תכתבי אל עצמך. לא בשביל לייקים, לא בשביל לרצות או למצוא חן. מה שיוצא מהלב יוצא טוב. הכי טוב.
טיפ 55: מאת זיווה רענןכדי ליצור סקרנות אפשר להתחיל פוסט מהסוף, כלומר מהפאנץ' ליין או מהפסקה האחרונה של הסיפור. אחר כך חוזרים להתחלה ומתחילים להסביר את התהליך, הרעיון או הסיפור על פי סדר הדברים. חוץ מזה, אנשים בכל גיל אוהבים סיפורים. הם מחזיקים אותנו במתח ומאפשרים להזדהות עם הדמויות. אם אפשר להעביר את הרעיון של הפוסט באמצעות סיפור, זה יוצר עניין. אמצעים נוספים שיוצרים עניין הם תיאורי צבע (אווירה) ואוסף של אסוציאציות המייצרות ביחד אווירה מסוימת. ובכלל, כל דבר ששובר שגרה: שיר, אלמנט ויזואלי והפתעות קטנות – מייצרים עניין לקוראים וגם לנו ככותבות. אתגרים חדשים מניעים אותי לכתוב.
טיפ 56: מאת אסתי רוז'נסקי: אם חשובה לכן העלאה סדירה של פוסטים – אז תכינו בנק של פוסטים לתקופות "יובש"
טיפ 57: מאת חמוטל בן סיניהקשר בין תמונות לטקסט. זה לא חייב להיות קשר ישיר, הוא יכול להיות אסוציאטיבי. התמונות יכולות להיות קשורות לרעיון הכללי של הטקסט ולתת לכל הסיפור רובד ועומק נוסף. התמונות יתנו זוית אחרת והן יכולות להראות חלק מהסיפור, במקום לכתוב אותו. הן כמו המוזיקה שמלווה את המילים.
טיפ 58: מאת רבקה קופלר: נגזרת של הטיפ של חמוטל,  תמונה טובה היא תמונה שמספרת סיפור. אם היא כזו, קל לקשור אותה לטקסט, גם אם הקורא יספר לעצמו סיפור שונה (לגבי התמונה) מהסיפור שאת ראית בה, ככותבת.
טיפ 59: מאת תמר מור: אני מצלמת באייפון 7 פלוס!! ועורכת לרוב בכלים של האייפון עצמו. לפעמים גם אפליקציות כמו facetune, Snapseed ועושה רקע לבן עם Squaready
טיפ 60: מאת ענת שטינברגלהתיחס לסביבה כאל השראה, אני מסתובבת עם פנקס קבוע כי מוצאת שלפעמים נתקלת או חווה משהו הוא יכול להיות ההתחלה לפוסט הבא. דבר נוסף אני מצלמת לפעמים סתם אבל משהו בצילום משחרר את המחשבה.
טיפ 61: מאת מירי אגסי: שיהיה משהו של נתינה, משהו שהקורא לומד ממנו, לוקח לעצמו, יכול להשתמש בו, חוץ מחווית הקריאה. וטיפ נוסף: הכותרת של הפוסט שתהיה מסקרנת, מגלה טפח ומכסה טפחיים. הטיפ שלי שאפשר ללמוד מפוסטים אחרים שנכנסנו אליהם כי סיקרנו אותנו. לרשום את הכותרות וללמוד מהם. מה גרם לנו להיכנס?
טיפ 62: מאת מיקי שרוני: כנראה הכי חשוב – להיות בקבוצה שלכם.
טיפ 63: מאת מיכל מנור בן ארי: יש לי עוד טיפ – שמתאים גם לשלב הכתיבה וגם לקריאה. חלוקה לפסקאות. ברגע שאנחנו מתכננים מראש אלו פסקאות יהיו בפוסט ואף נותנים כותרת לכל פסקה, אפילו עוד לפני שהתחלנו לכתוב, זה עוזר לסדר את הפוסט, להקל על הכנסת וחלוקת המידע ובסופו של דבר הופף את הקריאה בפוסט לנעימה ושוטפת.
טיפ 64: מאת לאורה כהן: הטיפ שלי: לכתוב למישהי ספציפית. כך הרבה יותר קל להתמקד בערך של הפוסט עבור הקוראים. כשכותבים למישהי ספציפית הרבה יותר קל להחליט מה חשוב שיהיה בפוסט ומה חשוב להשאיר
בחוץ.
טיפ 65: מאת שרון הספל סער: הטיפ שלי: לחשוב שיווקית. זה לא נגמר ברגע שלחצת על כפתור הפרסום. עכשיו צריך להפיץ, לשווק, לדחוף קדימה. אם את רוצה לכתוב לעצמך – זה דבר אחד, אבל אם רוצה שיקראו אותך – תנגישי את עצמך לקוראים. ועוד משהו: תמצאי לעצמך את הבית שלך, הבסיס שממנו את יוצאת לדרך.
טיפ 66: מאת מינה פורטנוב משען: לא לפחד למחוק כמה שיותר. בן גוריון אמר שלא היה לו זמן לכתוב מכתב קצר אז הוא כתב שמונה עמודים. לכן יש זמן תכתבו יותר קצר ואח"כ אם תרגישו שיש צורך תרחיבו. לא להפך
טיפ 67: מאת מינה פורטנוב משען: די כבר עם ה״לתת ערך״. פרינטבלס לא נותן לי אישית ערך וסיפור טוב כן כי זה מה שלי עושה טוב. ערך זה דבר סובייקטיבי. אתן אף פעם לא יודעות מי לוקח מזה מה. פשוט תכתבו טוב. כהנמן קיבל על זה פרס נובל על תפיסת הערך. נתתי ערך פה?
טיפ 68: מאת מיכל פולת: לשים לב שבכל פסקה יש רעיון מרכזי *אחד*, ושכל המשפטים תומכים ברעיון הזה (ולא חוזרים על עצמם)
טיפ 69 מאת שלי לואיס:  בכתיבה הראשונית לכתוב כמעט או ללא סינון , "לשפוך" חופשי ואחר כך לשכתב ולשנות עד שמרוצה
טיפ 70 מאת אורה גזית: אז הטיפ הראשון שלי הוא – אל תתאהבו בטקסט שכתבתן ואל תהססו למחוק, לשנות, ובעיקר – לקצר. תקראו את מה שכתבתן בצורה ביקורתית, נסו לצאת מהמעורבות האישית שלכן בטקסט ולקחת לרגע את הפרספקיטבה של הקורא.
וטיפ נוסף הקשור לצילום – תהיו מקוריות לא רק בטקסטים שלכן, אלא גם בצילומים. גם אם תכתבו על מגדל אייפל, נסו לצלם אותו מזווית שונה, מיוחדת, אישית, כזו שתתחבר לחוויה הפרטית שלכן באייפל, כזו שלא תמצאו ב- 1000 תמונות ובלוגים אחרים.
טיפ 71: מאת רבקה קופלר: עיצוב הטקסט. חשוב מאוד! אם רוצות שיקראו את מה שכתבתן, צריך להנגיש את הטקסט לקוראים.
1. הגבילו את רוחב הטקסט, שלא יסע מחוף אל חוף – מצד אחד של המסך לצד השני – אי אפשר לעקוב אחרי השורה, בודאי לא במסכים גדולים.
2. רווחים – רווחים צריכים להתאים לגודל ולצורת הפונט. אין רווחים קבועים. האותיות צריכות להיות קרובות זו לזו אבל לא דבוקות ולא מטיילות במרחב. רווחים בין שורות צריכים להיות נדיבים כמו בין האותיות – לא קרוב מדי ולא רחוק מדי. לפתוח רווח בין פסקאות – אפשר על ידי תמונות, אפשר על ידי צורה גרפית או רווח נוסף. לתת אוויר לתת זמן לקוראים לבלוע אוויר. ואחרון – רווחים גדולים מדי בין פסקאות מראה על חוסר שימת לב. הימנעו מהם!
3. גדלי פונטים – קבועים בכל הבלוג. לא יותר משני גדלים בפוסט אחד. טקסט שאינו נעים לעין גורם לעזיבה ולא נקרא

 

וואוווווווווווו
איזה עושר של טיפים! ממש הביסיק של הבלוגינג על קצה המזלג.
תודה לבלוגריות הנפלאות שלקחו חלק בפוסט הזה, אתן מעולות ממש!!!
איזה טיפ לקחת מפה? לאיזה טיפ הכי התחברת?

 *******************************

1. נותרו רק 3 מקומות לסדנת SEO, כל הפרטים פה.

ההרשמה לפרלמנט בעיצומה, אני ממליצה ל-א לחכות לרגע האחרון, כי המקומות מתמלאים ממש בקצב  נעים וטוב. כל הפרטים כאן.

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

37 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק