8 עקרונות להגדלת ההכרה של הבלוג
אמנם בפוסט בעבר כתבתי שאין סיבה לרדוף אחרי הטראפיק, אבל עדיין, אנחנו רוצות שהבלוג שלנו יהיה מוכר, ובסופו של דבר שהגוגל אנליטיקס שלו יהיה בצמיחה, אפילו איטית, נכון?
לרוב אנחנו כותבות בלוג בשביל שיקראו ויגיבו, נכון? גם אני אוהבת ללכת לגוגל אנליטיקס ולראות את הצפיות בלייב (כן , כן כל אחד וההרגלים ההזויים שלו) וואלה, עושה לי טוב.
אז איך עושים את זה? 8 עקרונות להגדלת ההכרה של הבלוג.
טיפ קטן ממני, כשנותנים עקרונות, אני מחליטה איזה עקרונות הם מתאימים לי, ואיזה עקרונות, נו, איך לאמר – יפים על הנייר אבל ממש לא פרקטים עבורי. וכשאני מסננת ככה את העקרונות ומתחיבת רק לשניים או שלושה, זה כבר הרבה יותר קל ונעים, ובעיקר- פחות מלחיץ .
1. קודם כל נתחיל עם הנראות של הבלוג – במידה ויש לך פוסטים מדהימים (זאת הרי נקודת המוצא שלי לכל הענין), והקהל לא מצליח "להדבק" אליו, תשאלי את עצמך למה? האם הנראות שלו מזלזלת בתוכן? האם ברור לאן הגעתי? האם הוא נגיש בסלולאר?
אחד המבחנים שאני עושה, זה להכנס לפוסט רנדומאלי (כאילו גוגל הציע לי את הפוסט הזה כעמוד הראשון ולא את עמוד הבית של הבלוג) ואז אני לוקחת מרחק מהמסך ובוחנת האם ברור לקורא לאן הוא הגיע, במה הוא עוסק, ומה עוד כדאי לו לקרא? האם עמוד ה"אודות" מונגש?
2. שימוש ברשתות חברתיות – נכון, גוגל מאוד אוהב בלוגים, אבל אל לנו להסתמך על מנוע החיפוש בלבד כמוביל טראפיק. יש להשתמש ברשתות חברתיות בצורה יעילה. אני משתמשת בפיסבוק ובפינטרסט בשביל להביא טראפיק לבלוג שלי, וכמובן מדוורת אותו ברשימת תפוצה.
במידה והבלוג שלך ויזואלי, יתכן שתרצי גם להפיץ אותו באמצעות אינסטוש, או במידה והוא קשור לתחומי ענין מקצועיים של סטארטאפים, הייטק, משאבי אנוש, סושיאל ועוד – אולי לינקדאין יתאים לבלוג שלך. וכן, להפיץ בלוג לוקח זמן, אז כדאי שלפחות תפיצי ברשתות שנותנות לך תועלת .
3. תגובות של קוראים – החלק האהוב עלי בבלוג, לקרא את מה שכותבים לי. (רמז, לא עבה בכלל….) המשפט האחרון של הפוסט צריך להניע את הקוראים שלך לכתוב לך תגובה, או להירשם לבלוג או כל דבר אחר שיש בו הנעה לפעולה של הקוראים שלך. איך עושים את זה? מבקשים, ולא מבלבלים את המח עם משפט ארוך מדי. שאלה קצרה -שקשורה לתוכן שכתבת, אבל יש בה מקום למחשבה או שיתוף, בסיטואציה של הקורא. וכשמגיבים לפוסט שלך, תגיבי בחזרה.
חלק מהפופולריות של הבלוג נמדד גם במספר התגובות שיש לו. ואם אין לך תגובות מוזמנת להתעודד על ידי קריאת הפוסט על אחוז המגיבים.
והכי חשוב – שימי לב שקל ואפשרי להגיב בבלוג שלך, יתכן ובמחשב שלך האופציות פתוחות לכך, אבל במחשבים אחרים לא. תתקשרי לחברה ותבדקי מולה האם היא מצליחה להגיע לבד לאזור התגובות.
4. תוכן עם ערך – האמת, זה אמור להיות הסעיף הראשון. כשאת מסיימת פוסט, ולפני שאת מפרסמת אותו, תעצרי רגע ותחשבי – האם הפוסט שלך לימד משהו את הקוראים? האם הם קיבלו ממנו השראה? האם הפוסט גרם להם לחשוב ולהרהר במה שכתבת להם? במידה וכן, המשיכי, במידה ולא – תנסי לזקק את הפוסט לתוכן ששווה לקוראים שלך לקרא. גם אם זה יעכב את פרסום הפוסט בשבוע, לא נורא, יותר חשוב התוכן של הפוסטים מאשר התדירות.
5. הגדירי מטרה לבלוג – המטרה זה בעצם המצפן של הכתיבה שלך לחזון של הבלוג, לנושא, לזוית הראייה בה את כותבת ולקהל היעד. ללא מטרה לבלוג, יהיו קשה לך להביא אותו לקהל קוראים נאמן. גם בלוג אישי יכול להיות עם מטרה – של התפתחות אישית, של מקום לפרוק מחשבות, של שיתוף – אלו הן מטרות מצוינות ומדהימות לבלוג. פשוט צריך להגדיר. הגדרת מטרת הבלוג גם תיתן לך את התשובה לשאלה "בשביל מה זה טוב?" שזה לא פחות חשוב.
6. שתפו פעולה עם בלוגריות נוספות – פוסט אורח ומתארח, ראיון הדדי, פעילות משותפת, פרגון בבלוג לבלוגריות אחרות, כל אלה יוצרים את ההכרה שלך בבלוגוספירה ובנית קהילת כותבות.
7. שיתוף על ידי הקהל – קראו לקהל שלכם לשתף את הפוסט במידה והיה רלוונטי. פעולה פשוטה, אבל יעילה. ברגע שהקוראים יזהו את הקהל שמתאים לפוסטים שלך, הם ישתפו או יתייגו אותך כמישהי רלוונטית לתחום עניין מסוים.
8. כפתורי שיתוף – תוסיפי את האופציה לשתף על ידי כפתורים אוטומטים של לייק, או פינטרסט, או שיתוף באמצעות תגובות של פיסבוק. ברגע שהפוסטים שלך ישותפו, הסיכוי לקבל קהל חדש יגדל.
ועכשיו אליך – איזה עקרון הכי דיבר אליך? עורר אותך מחשבתית? הביא לך רעיון חדש לבלוג שלך?
ובנוגע לסעיף 3 – רק מזכירה לך את החשיבות שלו 🙂
נועה
חושבת שמה שהכי יכוין אותי בפוסט הבא הוא 'האם הפוסט מלמד משהו, מעורר מחשבה'.
הבלוג שלי עוסק ביצירה אבל בתור תחביב ולא ממש עיסוק. מקווה לפתח אותו בעזרת עצות שאני קוראת כאן 🙂
שאלה אחת, האם יש עניין בכמה מטרות בבלוג אחד? שיהיה גם אישי וגם קשור ביצירה? רלוונטי בכלל לערבב תחומים?
Yonit
אפשר לערבב תחומים, במיוחד כשמדובר על אישי ותחביב או יצירה כי האמנית היא הלב, לווא דווקא היצירה עצמה… כל עוד זה מסתדר לך הערבוב הזה אז זה בסדר.