ראיון עם אביטל ירדני אודות מיזם חברתי לבניית אתרים
אחת השאלות הנפוצות ששואלים אותי, אחרי שמבינים שרוצים לבנות בלוג בוורדפרס היא: "על מי את ממליצה שיבנה לי את הבלוג?". ואז אני שולפת מספר שמות ומספרי טלפונים של אנשי מקצוע שעבדתי איתם ואני מכירה , את צורת העבודה, ולדעתי הם אחלה. אני אוהבת להמליץ על מספר אנשים על מנת שהלקוחות שלי יוכלו לבצע את הבחירה מתוך ידע, השוואה והתאמה אישית ולא מתוך ברירת מחדל.
אחת הנשים שזכיתי להכיר השנה (בזכות טלי אהרון, שהיא בלוגרית בבלוג של מועצת נשים כפר סבא וגם תלמידתי בפרלמנט הנוכחי) היא אביטל ירדני, אני ממליצה עליה בדרך כלל ראשונה, לא רק בשל התוצרים, אלא בשל העובדה שיש מאחוריה סיפור מעורר השראה אותו אני רוצה להביא לידיעת קוראות הבלוג. איך אשה אחת, צעירה ואמיצה, החליטה לצאת מכלוב הזהב ולהקים מיזם חברתי עסקי בתחום הטכנולוגי. מיזם שמציל נפשות בצורה חכמה, מקורית ומעוררת התפעלות. בהמשך החיים ראיינתי את אביטל לפודקאסט שלי ובו היא מסבירה על וורדפרס.
מי את אביטל ירדני?
גדלתי והתחנכתי כילדה שהחיים הטיבו אתה. עברתי את מסלול החיים הרגיל – תיכון, צבא, כולל שנת קבע (שסייעה לי להתחיל את החיים עם חסכון קטן), תואר ראשון ומיד אחריו עבודה מפנקת ומכניסה בעולם ההייטק.
עולם ההייטק פיתח בי הרבה יכולות, אבל היווה "כלוב של זהב" – עובדים שם מצאת החמה ועד צאת הנשמה, מקבלים תגמול כספי גבוה מאוד, ומשלמים מחירים אישיים ומשפחתיים.
מתי גילית את עולם היזמות החברתית?
לאחר 18 שנים מרתקות, מלאות אדרנלין, עניין, עשייה, סיפוק ותגמול כלכלי נאה, נקרתה בפניי הזדמנות לעשייה קצת שונה. פניתי לעסוק בפרויקטים חברתיים, מקומות שאמנם לא מתגמלים כלכלית, אבל ממלאים את הנשמה בסיפוק. במשך 7 שנים הייתי מעורבת במגוון גדול של ארגונים, התנדבתי בעמותות שמעצימות אנשים בתחומים שונים ובמקביל עבדתי בתשלום בעמותות ובפרויקטים חברתיים.
כל השנים הללו הרגשתי שאני מחפשת את הדרך הנכונה לתרומה חברתית. מצד אחד עשיתי עבודה עם הלב והנשמה, עבודה מלאת סיפוק. מצד שני, הפריע לי העיסוק התמידי בניהול המשאבים של העמותות ושל הפרויקטים. מתנדבים (עם לב זהב, יש לציין) באים והולכים, וכדי לקיים מנגנון שיחזיק לאורך זמן, יש צורך במימון.
מה זה יזמות חברתית עסקית?
עסק חברתי (המגזר הרביעי) הוא עסק שמטרתו הראשית היא לסייע לאוכלוסייה הזקוקה לסיוע, אלא שבניגוד לעמותות, שמתבססות על פילנתרופיה, התהליך כולו מתבסס על מודל עסקי, שמייצר הכנסות ושמחזיק את עצמו כלכלית. האידיאל הוא להגיע למודל מעגלי ובר קיימא שבו העסק מקיים את עצמו בזכות ההכנסה שהוא מניב, ובכך מייצר מקומות תעסוקה לאוכלוסיית היעד. זאת בניגוד למודל הכלכלי החד כיווני של עמותות, המסתמכות על תרומות למימון פעילותן השוטפת.
Techjump – פרויקט חברתי עסקי
בעבודה בפרויקטים החברתיים נחשפתי למגוון גדול של אנשים בכלל וצעירים בפרט, שבסך הכל "לא הגרילו את כרטיס הפיס הנכון" ונולדו במקום הלא הנכון. במציאות החברתית של ישראל היום, לא כולם מתחילים את המרוץ מאותה נקודת הפתיחה ומסלול החיים שהיה פרוש בפניי בצורה כל כך טריוויאלית, חסום בפני צעירים מרקע שונה. לצעירים אלה אין תעודת בגרות איכותית, וגם הצבא, שיכול להוות מקפצה מבחינה מקצועית, בוחר במקרים רבים לפטור אותם מהשרות. כשהם מגיעים לעולם התעסוקה, דרכם לעבודה מכובדת, מתגמלת כלכלית, עם מסלולי קידום, מוגבלת מאוד ולעתים אף חסומה לחלוטין.
מתוך אמונה כי הדרך הטובה ביותר לשיפור חייו של אדם היא לעזור לו לפתח אפיקי תעסוקה, ומכיוון שבאתי מהעולם הטכנולוגי, הבחירה להקים חברה לבנית אתרים היתה ברורה.
למה דווקא מיזם של בניית אתרים?
הקמת המיזם נבנתה משלל סיבות בתחום:
- בנית אתרים זה מקצוע שאפשר להגיע בו לתוצאות בזמן קצר יחסית, אך המורכבות שלו ואפשרויות ההעמקה בו היא גדולה. כך צעירים שונים יכולים להתקדם בתחום הזה בהתאם ליכולותיהם האישיות.
- עבודה בבניית האתרים מכילה מגוון גדול של תתי מקצועות ויכולות קידום, דבר המאפשר לצעירים עם יכולות מגוונות להשתלב. אין דין עיצוב בפוטושופ, שדורש יצירתיות, יכולת גרפית ודיוק סבלני, לעבודת התכנות ובנית האתר, ואין דין עבודה זו כעבודה של קידום אתרים, או כתיבת פוסטים שיווקיים בפייסבוק. כל אחד מהכישורים הללו הוא מפתח לעולם מקצועי שלם, בתחומי העיצוב, התכנות או השיווק.
- הצעיר שיעבוד אצלנו יוכל, אחרי תקופת עבודה של כשנה, לצאת לשוק העבודה עם "תיק עבודות" של אתרים שבנה וכן עם קורות חיים מסודרים יותר, וכך יוכל למצוא את דרכו בעולם התעסוקה גם ללא התעודות החסרות.
איך מתחילים לבנות מיזם חברתי עסקיבתחום האינטרנט?
לקח לי כשנה לגבש את הכיוון הטכנולוגי המדויק ולאסוף סביבי צוות של אנשי מקצוע מצוינים עם נשמה חברתית, שילוו את התהליך. במקביל, עמותת "עלם" הצטרפה וליוותה את התהליך, כדי לתת לנו את התמיכה הדרושה ולסייע לנו לאתר ולקלוט צעירים בעלי יכולות, עם כושר התמדה ורצון להשתלב בעולם הזה, ללא שום חשיבות לרקע או להיסטוריה שלהם.
החזון הוא להגיע לחברה שתהיה יציבה כלכלית, ותוכל להכשיר צעירים רבים במגוון מקצועות הדיגיטל (בנית אתרים, עיצוב, קידום אתרים בגוגל וברשתות חברתיות). חלקם יישארו לעבוד אצלנו, ויעבדו פרק זמן של כשנה. בתקופה זו יקבלו הכשרה מעשית וליווי מקצועי צמוד, ובנוסף, יקבלו כלים להשתלבות במקום עבודה עם דרישות של "חברה אמיתית" – עבודה במסגרת ועם אחריות אישית. אלו נושאים לא פשוטים עבור חלק מהצעירים ולעיתים אף בעייתיים יותר מאשר הנושאים הטכניים
למה בחרתם לתכנת בוורדפרס?
לאחר מחקר ומחשבה מעמיקה בחרנו עבורם בסביבת העבודה של וורדפרס משני טעמים עיקריים – ראשית, זו סביבה של קוד פתוח, אחת הפלטפורמות הנפוצות בעולם, עם קוד שמתעדכן ומתחדש כל הזמן, סביבת עבודה שמותאמת בצורה מיטבית לדרישות של גוגל, וכך נותנת מענה מצוין ללקוחות שלנו. שנית, זו סביבת עבודה מושלמת עבור הצעירים שלנו ללמידה והתפתחות, שכן אפשר לבנות בעזרתה אתרים ברמות שונות – מהאתרים הפשוטים ביותר, מבוססי תבניות, ועד אתרים שיש בהם הגדרות קוד המוסיפות להם מורכבות ותחכום.
אז, איך אפשר לעבוד אתכם?
כדי לעזור למיזם הזה להמשיך ולצמוח ולהפוך את העולם למקום יותר טוב, אנו זקוקים לכן, שתפיצו את הבשורה, ותפנו אלינו אנשים שרוצים לקדם את העסק שלהם ולבנות לעצמם אתר. בזכות הצוות המקצועי שלנו, המורכב ממעצבים ומפתחים מהשורה הראשונה, המלווים את הצעירים, אנחנו מתחייבים לבנות אתרים מקצועיים ויפים שהופכים את הבחירה בנו למצב של win win, גם אתר ברמה הגבוהה ביותר וגם תרומה לפרויקט ערכי.
כמה עולה לבנות אתר?
בחבילה הבסיסית שלנו אנחנו בונים אתרי תדמית ואתרי בלוגים מעוצבים, הכוללים 10 עמודי תוכן, פוסטים, חיבור לרשתות חברתיות, חיבור למערכת לשליחת מיילים, ועוד, כל זאת במחיר מיוחד לקוראי הבלוגריסטית ב 3000 ₪ (+ מע״מ) בלבד. כל אתר מעוצב ונבנה בהתאמה לאופי העסק ולסגנונו.
לאתרים גדולים יותר או אתרים עם פונקציות נוספות כגון חנות אינטרנטית, ניתן לקבל הצעת מחיר מותאמת אישית, בהתאם לצרכים.
בסוף תהליך בניית האתר, אנו עורכים פגישה הדרכה בה אנו מלמדים את בעל/ת האתר כיצד לערוך תכנים, להוסיף פוסטים ולהמשיך לנהל את האתר בעתיד. במקביל, אנו זמינים לנתינת תמיכה טכנית ומענה על בעיות לכל אורך השנה הראשונה מעליית האתר לאוויר.
דוגמאות לאתרים /בלוגים:
הכי מרגש היה לראות שחיה גולן, תלמידתי בפרלמנט הנוכחי בנתה אצלם Techjump את האתר בלוג שלה…. בשבילי זה היה סימן שהנה, דברים צריכים לקרות כך. מוזמנות להציץ.
מילות תודה
תודה לאביטל שסיפרה לנו את הסיפור המרגש על Techjump – אני מאוד מתרגשת לשתף את הסיפור שלה, אנשים כמו אביטל מהווים עבורי קרן אור חברתי, מראה לי שיש אנשים טובים שאכפת להם מהחברה שלנו.
את אביטל אפשר למצא בפיסבוק, במייל או בטלפון 052-4446492
תגידו לה שקראתן את הסיפור בבלוג שלי, ותמסרו לה ד"ש חמה.
במידה ואתם מכירים יזמויות חברתיות עסקיות נוספות בתחום, אשמח לשמע
אנג'לה
כל הכבוד לאביטל והלוואי ויהיו לנו בחברה עוד אנשים עם יוזמות כאלה.
במישור האישי התכתבתי אתה מעט ושמחתי לגלות שפגשתי בת אדם מקסימה.
שאפו לאביטל ושאפו לך שאת חושפת אותה.
מיכל
יפה מאד!
מעורר השראה.
Yonit
שמחה לקרא
קרן קטקו איילי
מיזם מעולה. כל הכבוד. שמחה לשמוע עליו ממך.
נתלי תמיר
יזמות חברתית מקסימה, כל הכבוד, ים של תותים
חיה גולן
איזה יופי! התרגשתי שוב ושוב לקרוא את הבלוג הזה. קודם כל, מכיוון שאביטל ואני חברות כבר יותר מ 10 שנים, וכיף לי להיות עדה להתפתחות העשייה שלה. שנית, ברגע שנפתח המיזם הודעתי לאביטל – "אני ראשונה" וחיכיתי בסבלנו עד שהחבר'ה סיימו את הקורס והיו מוכנים "להתגלח על זקני" – זאת היתה חווייה טובה ומיטיבה עבורי, כי לא היה לי לגמרי ברור מה אני רוצה, וכל הזמן צצו ועלו עוד ועוד שאלות שחייבו גם אותי וגם את הצוות המפתח למצוא תשובות ופותרונות יצירתיים. שלישית – אני חושבת שצריך באמת לפרסם בראש חוצות את TechJump כדי שיגיע במהירות לשלב הבשלות שלו. ורביעית – על הפרגון לבלוג שלי. תודה יונית 🙂 על הכל.
ליאת רסיין פרי
יופי של פרוייקט, כל הכבוד! זה ממש כמו ללמד לדוג במקום לתת את הדג במתנה, אבל ללמד לדוג עם הציוד הכי מתקדם
מיכל אגם
כל הכבוד , מענין ביותר!!
זיוה
יישר כח והרבה הצלחה לאביטל, לצוות שלה וגם לך, יונית, שדאגת להפיץ את הבשורה.
אביטל אנגל
פרויקט חברתי עסקי זו הדרך היום. חבל שאין מספיק כאלה….
סיגל מולקנדוב
וואו, כל הכבוד! על הרעיון, על היוזמה ובעיקר על הביצוע.
רחלי
כל הכבוד!!!!
איה
מיזם מקסים. נעביר את זה הלאה