פוסט אורח: תובנות מכנס TBEX מאת ערן ברימן
לפני שנה הייתי חלק מצוות שעבד בסטראטאפ בשם מיליוןאייז. במסגרת התפקיד שלי טסתי להמון כנסים בחו"ל של בלוגים. זאת היתה אחת השנים הפוריות שלי מבחינת הבלוג, הכתיבה, ההשראה, הרעיונות והעסק. במקביל לבניית ההאבבלוגינג, מיליוןאייז נסגר. זה היה רגע מאוד קשה עבורי, כי באמת האמנתי במשמעות ובערך של מיליוןאייז לכותבי תוכן ולצלמים. היום, אני מרגישה עד כמה חסרים לי הכנסים הללו, של ההפריה, של ההשראה ושל המקצוענות.
אפשר לסכם את מה שלמדתי מהכנסים האלה במספר מילים:
1. בכנס וורדקמפ בבילבאו ספרד, בו הרציתי באנגלית לקהל דובר ספרדית גיליתי ש השפה היא לא מכשול. שלא מחפשים אותי בדקדוק או במילים גבוהות. מספיק שלמספר אנשים יש תחום עניין משותף, השפה הופכת לעניין שולי.
2. בכנס בלוגריות ביוטה, ארה"ב, למדתי שבלוג נישתי הוא בלוג עם פוטנציאל ענק, זה כנס שהשפיע עלי רבות בכל המחשבה על קהל מטרה, טראפיק, קהילה.
3. בכנס TBEX בירושלים, למדתי על חשיבות של סטייט אוף מיינד של בלוגים וההתיחסות לבלוג כאל עסק. היה כנס כל כך מקצועי והרגשתי גאווה שהוא מתקיים בירושלים.
4. בכנס וורדקמפ בפילדלפיה, למדתי שאני יכולה להרצות על עולם הבלוגים, ממש כמו כל מרצה אמריקאי אחר שהיה בכנס (זה מה שהוביל אותי לסעיף מספר 1). ובנוגע לעולם הבלוגים, הכנס לימד אותי, להפתעתי, שלכל בלוגרית, במיוחד בהתחלה יש את הפחד מכתיבה, הפחד לעלות על הבמה וזה נורמלי, וקורה לכולן וזה מאוד הרגיע.
5. בכנס בלוגריות באמסטרדם (השני שהייתי בו) למדתי שגם בלוגריות מאוד מוערכות סובלות מימים רעים ותקופות קשות ולא פשוטות בעולם של הבלוגים ובעולם החיצוני, והשיתוף הזה, האפשרות שיש לבלוגים לשתף עם הקהילה, עושה כל כך טוב, גם לבלוגרית גם לבלוג וגם לקהל.
6.נעה ענב היתה בכנס THRIVE וכתבה את מסקנותיה מהכנס: פוסט אורחת של נועה ענב על כנס THRIVE
השנה השקעתי בבניית ההאבבלוגינג, ולכן סביר להניח שלא נראה כנס באופק, אז אני מאוד שמחה שיש לי את האפשרות לארח את ערן בריימן מהבלוג The Laughing Traveller לטובת סיכום מסקנותיו מכנס TBEX שהיה באירלנד. יש מה ללמוד. והרבה. ערן סיכם את כ-ל ההרצאות שהוא נכח בהן. תתחילו לכתוב ולאחר מכן תעברו לפוסט הטיול באירלנד של ערן
כנס TBEX אירלנד, מסקנות ותבנות
אני ערן מהבלוג The Laughing Traveller. באוקטובר 2017 השתתפתי בכנס TBEX באירלנד. הכנס מאגד בתוכו גורמים שונים מעולם ה-travel – מבלוגרים (על כל מגוון הטייטלים שלהם) לחברות כמו בּוּקינג וטריפ אדוייזור, מלונות, אפליקציות ועוד.
זאת הייתה הפעם השנייה שלי בכנס הזה וניסיתי לסכם קצת מההרצאות ששמעתי.
למה אני אומר "מגוון הטייטלים"? כי לתומי חשבתי שבלוגר זה סבבה אבל כששאלו בפתיחת הכנס מי מגדיר את עצמו כבלוגר, היו הרבה שלא הצביעו… הרמתי גבה אבל מסתבר שיש כל מיני דרכים אחרות לתאר את מה שהם עושים. אלה היו שמות התואר הנפוצים: Blogger, digital content creator, storyteller, influencer.
איך זה עובד?
TBEX זה גוף שהוקם לפני משהו כמו 10 שנים ע"י כמה בלוגרים שרצו להפגיש בין כל המעורבים בתעשיית ה-Travel. הצורה שבה TBEX עובד היא שיש 3 כנסים בשנה. אחד באמריקה, אחד באירופה ואחד ביעד משתנה. ב-2017 למשל היעד המשתנה היה בירושלים וזאת הייתה הפעם הראשונה שנכחתי בכנס. ב-2018 היעד המשתנה הוא בזימבבואה, באמריקה זה יהיה במדינת ניו-יורק ועדיין לא הכריזו על היעד באירופה. נרשמים לכנס ומשלמים כ-200 דולר (יכול להיות פחות, תלוי במועד ההרשמה) שכוללים את ימי ההרצאות, סיור מקדים ועוד פעילויות נלוות. (על ארגון הTBEX כתבתי בעבר בראיון על מארגני הכנס בירושלים)
בירושלים, בגלל שאני גם עובד במשרה מלאה, הגעתי ממש רק ליומיים של ההרצאות. לעומת זאת באירלנד ניצלתי את הכנס טיפה יותר.
מה למשל? ביום יומיים לפני הכנס יש סיורים שניתן להרשם אליהם כחלק מהעלות של הכנס. המטרה שלהם היא גם לראות קצת מהאיזור וגם להתחיל להכיר קצת אנשים ופרצופים בשביל הנטוורקינג. עוד משהו שקורה בדרך כלל זה שלפני הכנס מקימים קבוצת פייסבוק סגורה של כל הנרשמים (כולל המרצים שרובם גם בלוגרים בעצמם) ואפשר לדבר קצת.
לאחר מכן יש יומיים של הרצאות וזה גם מתפצל כי יכולות להיות במקביל משהו כמו 5 הרצאות וצריך לבחור מה הולכים לשמוע לפי הכותרת ואולי שם המרצה (אם זאת דמות מוכרת). הכותרות יכולות להיות מאתגרות קצת ולפעמים קורה שאתה נכנס להרצאה, מבין שהיא לא בשבילך ועובר לאחת אחרת… חוץ מההרצאות יש גם זמן שממש מוקצה לעשות נטוורקינג. אפשר לקבוע לפני הכנס להפגש עם בלוגרים אחרים או עם חברות, ולראות אם אפשר לעשות דברים ביחד, סתם להכיר, ללמוד על תכנית affiliates וכו'.
חוץ מזה יש עוד כל מיני אירועים כמו מסיבת פתיחה וכו' שתמיד כיף בפוסט הזה אנסה לכתוב קצת על ההרצאות ששמעתי.
Opening note: Gary Arndt
את נאום הפתיחה של הכנס העביר גארי ארנט מהבלוג https://everything-everywhere.com/ שהעביר אותו גם בירושלים, נראה לי שהפעם הקפיצו אותו ברגע האחרון כי מי שהיה אמור להעביר את הנאום לא יכול היה להגיע. אז למי שקרא/שמע – הוא העביר בדיוק את אותה מצגת אבל הוא נואם מעניין אז כיף לשמוע אותו.
כמה נקודות מההרצאה שלו:
- הוא מתחיל מזה שהכל קשור ל-authority, כלומר שהבלוג יהיה אמין וייחודי. תספרו סיפורים מעניינים – אם זה על יעדים, אם זה על אנשים ואם זה על כל דבר בעצם
- חשוב שה"דברים" (תוכן, תמונות, וידאו ועוד) יהיו איכותיים. כל הזמן צריך להשתפר, אפשר להשתפר גם כשכבר חושבים שאין לאן (מי אתם?!) ולמה? כי פופולאריות לא אומרת שהבלוג טוב…
- תהיו המבקרים הכי גדולים של עצמכם. כי הרבה אנשים יגידו "כן, אחלה בלוג" כי לא נעים להגיד את האמת
- איכות הקוראים יותר חשובה מכמות הקוראים!
למה הוא התכוון כאן? הוא נתן דוגמא מעניינת: יש לו כמות היסטרית של עוקבים בכל מיני מדיות, שעושים לו הרבה "לייקים", בשביל הדוגמא בוא נגיד שיש 10,000 כאלה. לפני שנה בערך החליט לפתוח קבוצה סגורה בפייסבוק ושם יש לו 1,000 אנשים אבל! על כל פוסט שהוא מעלה, 70% מהם מגיבים ומשתפים.
ברור שהאופציה השנייה היא הרצויה… - הוא גם אמר סיסמאות כמו You have to stand out from the crowd והשאלה המתבקשת היא איך? הוא אמר שהוא לא יודע. ואללה תודה.
- תתעלמו ממה שאחרים עושים ותתרכזו בעצמכם
- ודבר אחרון – התמדה. יש סטטיסטיקות שהרבה בלוגרים פורשים אחרי שנתיים… אז פשוט תתמידו!
Panel on building website visitors
הפאנל הזה כלל 4 אנשים מ-3 בלוגים ודווקא היה מעניין לשמוע לפעמים דעות שונות.
האולם היה מלא והגעתי באיחור (יצאתי מהרצאה אחרת) אז ניסיתי רק לרשום דברים פרקטיים שנאמרו שם:
- תכתבו משהו יותר שימושי במקום "יומן". ככה הפוסט יהיה יותר sharable
- תתקינו AMP.
זה ראשי תיבות של Accelerated Mobile Pages. למה להתקין את זה? כי גוגל נותן עדיפות לאתרים שרצים טוב במובייל.
עד כאן זה מה שנאמר בכנס. חזרתי הביתה וקראתי על זה קצת. אפשר להתקין בוורדפרס תוסף שעושה את העמודים כאלה אבל!! ה-AMP הזה לא תומך בווידג'טים! אז… לא יודע, אני בינתיים לא התקנתי - רשתות חברתיות הן הדבר המשני לבלוג
- עכשיו היה דיון מעניין על האם לשלוח מיילים/ניוזלטר. חלק אמרו כן, חלק אמרו לא ואז ציינו פרט מעניין – אם רב הקוראים שלכם בגיל ה-20 אימייל הוא כמעט לא רלוונטי. הם כמעט לא פותחים אותם
- אחרי זה המנחה שאל אותם לגבי שווקים גדולים אחרים שלא דוברים אנגלית כמו סין ורוסיה והם אמרו שהם לא משקיעים בזה (הבלוגרים היו מארה"ב ו-UK)
- לגבי פידבק מהקוראים – קחו אותו בזהירות. רק אתם יודעים מה אתם אוהבים. אם תקשיבו יותר מדי בסוף לא תהיו אתם. סמכו על עצמכם
- לגבי סרטונים ביוטיוב – תתחילו את הסרטון עם הצעה להרשם לערוץ (בניגוד לבקשה בסוף הסרטון)
- היה דיון לגבי פופאפים – כן/לא, בעד/נגד אז בסוף היו שתי דעות
- בלי פופאפ אבל צריך שיהיה קל להרשם
- עם פופאפ אבל רק בעמודים פופלאריים
- שאלו אותם לגבי הטראפיק, האם הם מקדמים בתשלום. כולם אמרו שרב התנועה שלהם אורגנית כי על אלה שמגיעים בתשלום אי אפשר לבנות
Monetizing social media:Nathan Sado & Sean Boyle
- הדבר הראשון שרשום לי מהסשן הזה, זה שפייסבוק זה חרב פיפיות. מנסה להזכר למה הם אמרו את זה ואני חושב שהתכוונו לזה שעכשיו הקידום הממומן כבר נהיה שם די יקר ומצד שני כמובן שזאת הרשת החברתית המובילה וכולם רוצים להיות שם ולהצליח
- זאת לא הייתה הפעם הראשונה בכנס שהזכירו גם את Flipboard בתור מקום להיות בו, לפחות בשביל הקהל האמריקאי. הוא יותר דומה לפינטרסט מהבחינה שהתוכן נשאר ואפשר לחפש אותו
- דיברו על השוני בין פינטרסט לפייסבוק ואינסטגרם שבעצם פינטרסט היא גם מנוע חיפוש והתוכן נשאר תמיד. כשמעלים פוסט בפייסבוק/אינסטגרם – תוך זמן קצר הוא די נעלם. לעומת זאת בפינטרסט הוא יישאר תמיד ואם תשתמשו במלות חיפוש הרלוונטיות, זאת נקודה חשובה
- עוד דבר שנאמר כמה פעמים בכנס – engage with your audience – להניע את הקהל
- תמצאו חשבונות דומים לשלכם ותראו מי עוקב אחריהם
How to successfully pitch brands? Archana Singh & Followme Away
את ההרצאה הזאת היה לי חשוב לשמוע. בסופו של דבר היא הייתה אפילו יותר טובה ממה שציפיתי. רגע, קודם שתי מלים על נושא ההרצאה. היא אמורה לתת טיפים לאיך לעשות פיצ'ים לברנדים.
מה הכוונה? בעולם הטיולים זה יכול להיות שבלוגר פונה לחברה שמוציאה סיורים ורוצה לקבל הנחה. זה בגדול הכיוון. זה יכול להיות סיורים, זה יכול להיות לילה במלון, זאת יכולה להיות מסעדה ו… הבנתם.
שני דברים עשו את ההרצאה הזאת טובה. דבר ראשון זה שהיא דיברה בשני קולות. הקול הראשון דיבר מהצד של אלה שמקבלים את הפנייה. למה הם רוצים את זה, מה הם מחפשים בדיוק וכד'. כשהדוברת היא הודית שעובדת בתחום הרבה שנים והיא גם בלוגרית (אם אני זוכר נכון). מהצד השני היו זוג בלוגרים שעושים פיצ'ים בהצלחה וסיפרו על מה עובד להם ומה פחות עובד.
הדבר השני (שעשה את ההרצאה טובה) היה שכמעט בכל סלייד היה משהו פרקטי.
אז למה בכלל ברנדים צריכים influencers?
- חשיפה – הברנד לא יכול להגיע לכל הקהלים באמצעי פרסום "רגילים" בלבד
- אנגייג'מנט – נהיה קשה מאוד להשתמש בפופאפים כי לרב האנשים יש blockers
- רלוונטיות – להראות שהמוצר הוא לאנשים אמיתיים, מהרחוב. היא נתנה למשל דוגמא שברנדים משתמשים בסלבריטיז, אבל אז הקהל אומר "נו יופי, שילמו לו/ה". לעומת זאת כשבלוגר כותב, זה הרבה יותר אמין
כמה פרמטרים שמשפיעים על בחירת ה-influencers:
- יעדיפו נישה על מסה בראייה של "הקהל הזה כבר מפולח וסומך על הבלוגר אז יש סיכוי ליחס המרה גבוה"
- כתלות בקמפיין ספציפי שהברנד מריץ, תלוי מה יותר חשוב לו. האם אנגייג'מנט או חשיפה? בדרך כלל יעדיפו דברים שמייצרים שיחה על פני "סתם" הגברת חשיפה
- מה יותר חשוב לו, טווח קצר או טווח ארוך? האם פוסט אחד או סדרה של פוסטים ופעילות בכמה רשתות חברתיות לאורך זמן?
כשאתם פונים למותג
- תציגו את התמונה ההוליסטית שלכם לטווח הארוך
- נסו להחצין את ערכי המותג בתוכן שלכם
עכשיו כשאני קורא את זה זה נשמע קצת פלצני…
עשה ואל תעשה כשפונים לברנד
- חשוב שיהיה נושא מייל פניה טוב
- קוריוז: אתם יודעים מה ה-subject שגורם להכי הרבה פתיחות מיילים?
Hey! - לא. אל תשתמשו בזה 🙂
- קוריוז: אתם יודעים מה ה-subject שגורם להכי הרבה פתיחות מיילים?
- כשאתם מציגים את עצמכם – אל תשתמשו במלה בלוגר. תמצאו מלה אחרת שתתאר את מה שאתם עושים. מובילי דעת קהל, כותבי תוכן – כאלה.
- תשאלו שאלות – איך הברנד נוהג לעבוד עם "בלוגרים"
- תעשו קצת מחקר לפני המייל. תסתכלו על הרשתות החברתיות שלהם, על האתר שלהם, תקראו קצת. אולי יהיו לכם תובנות לגבי הערכים שלהם, הקהל וכו'.
- תבצעו follow-up אחרי שבוע – 10 ימים
- תהיו מוכנים לקבל הרבה "לא"
ממליצה בחום ללמוד מהמקרה של וולוגרית הצרכנות והמלון הסקוטי
Increase traffic with SEO – Laura Lymch & Gemma Armit
הדבר הראשון בערך שאמרו בהרצאה הזאת זה שפחות מ-25% עוברים לדף השני בגוגל!
- איך למצוא מלות מפתח טובות?
- בעולם ה-SEO יש דבר שנקרא long tail keywords. מה הכוונה?
ביטויים טיפה יותר ספציפיים מהחיפוש הנפוץ. יש להם פחות טראפיק אבל יותר קל לקבל דירוג עבורם. דוגמא: נניח שרוצים לכתוב על פראג. אז הביטוי הראשי הוא כמובן פראג.
ביטוי משני יכול להיות דברים לעשות בפראג
אבל הלונג טייל יהיה משהו כמו דברים לעשות בפראג ב-3 ימים - כמובן שהביטוי האופטימלי הוא כזה עם high traffic ו-low competition. אפשר להשתמש בכלי של MOZ ולהעדיף ביטויים עם דרגת קושי של 25. יש גם תוסף לכרום שנקרא Keywords Everywhere אבל אני לא יודע אם הוא תומך בעברית
- בעולם ה-SEO יש דבר שנקרא long tail keywords. מה הכוונה?
- אסטרטגיית SEO
- להקפיד שביטוי המפתח יהיה משולב בפוסט, בכותרת, ב-URL, בתמונות ובתיאור העמוד (מה שנקרא meta description)
- גוגל מעדיף פוסטים ארוכים, מעל 1500 מלים
- להוסיף כותרות משנה
- לינקים (בפוסט)
- לנסות לקשר לפוסטים ישנים
- לקשר ל-2-3 אתרים חיצוניים "גדולים"
- את כל הדברים האלה צריך גם לעשות על פוסטים ישנים…
- לנסות להשיג אליהם backlinks (לינקים מאתרים אחרים שמובילים לבלוג שלכם)
- לשתף מחדש ברשתות החברתיות
- לחפש פוסטים עם bounce rate גבוה ולהוסיף להם לינקים
- לשפר את הקריאות ע"י הוספת כותרות משנה
- חוץ מזה היה מה שהן קראו Off page SEO
- באמצעות הקהילה:
- לנסות לכתוב פוסט אורח
- לעשות שיתופי פעולה
- כשהמטרה היא להגדיל את כמות ה-backlinks. העניין בלינקים האלה שיש חשיבות מאיזה אתר הם מגיעים. ככל שהאתר יותר גדול/מוכר בתעשייה שלכם, ככה יותר טוב. יש מדד שנקרא DA – Domain Authority וככל שהוא יותר גבוה ככה הלינק אליכם יהיה בעל יותר ערך.
- באמצעות הקהילה:
וואווווווווווווווווווווו איזה סיכום!!! מ-ט-ו-ר-ף
עכשיו אתן מבינות למה אני משוגעת על כנסים של בלוגים? כי הם עושים סדר, נותנים מוטיבציה ומפרים כל כך. וואו. תודה ערן שהבאת לנו את היופי הזה.
ואם כבר דיברנו על ללמוד משהו –
החודש בהאבבלוגינג יש מספר סופר מצומצם של אירועים, אבל ממש ממש שווים:
ערב בלוגריות וסדנת אומן
הפעם – איילת לנדאו בערב בלוגריות וסדנת אומן. שועלה ותיקה בעולם הבלוגים, פתחה בלוג לפני איזה 7 שנים בשם LULA שאותו היא כתבה לטובת שיווק העסק שלה כמעצבת פנים. אבל הבלוג, כמו בלוג, יש לו תכניות משלו, והוא פשוט הפך לבלוג מאוד אישי וחושפני. בינתיים איילת עברה הסבה מקצועית לתחום טיפולי, לאחר הלימודים, היא הבינה שהיא לא יכולה להחיות חשפוה ולטפל ולכן היא החליטה על סגירה של הבלוג. כן. מה שקראתן. סגירה.
אבל בלוגרית, זה משהו בנשמה. במהלך לימודי התואר השני ועבודה בתור פוטותארפיסטית, אילת פתחה בלוג מגזין נוסף בשם חשופה, ובו היא מצלמת נשים בצורה הכי אותנטית שאני מכירה. התגובות לבלוג היו כל כך טובות, שהיא הוציאה את הבלוג כספר במימון המונים, והיום היא לקחה את הבלוג והספר לסדנת תראפיה אישית בשם "נייר רגיש".
כן!
מרתק נכון? אז ההרצאה מתאימה לכל מי ש:
- רוצה לשמע על עולם הבלוגים שהיה פה לפני שמונה שנים ואיך הוא התפתח מאז, מה הדברים שדומים ומה הדברים ששונים.
- כל מי שעוסק בתחום הטיפולי ורוצה לשווק את העסק שלו באמצעות בלוג ולא יודע איך
- כל מי שמפחד מחשיפה ומבלוג אישי
- כל מי שרוצה להוציא את הבלוג כספר בפרויקט מימון המונים
- כל מי שחסרה לו אנרגיה טובה. בחיי. יש לאיילת מן כח כזה שכשמקשיבים לה, הכל נהיה פתאום בסדר. כח מרפא במילים.
- אה והכי חשוב – יש הטבה במחיר על רכישת 2 כרטיסים ו – 3 כרטיסים, אז שווה ממש. הרשמה לערב בלוגריות בלינק הזה
כמובן שביקשתי מאיילת שתבוא להאבבלוגינג שוב החודש להעביר סדנת נייר רגיש. אם יש מתנה שאתם צריכים להעניק לעצמכם השנה – זאת הסדנה הזאת. הרשמה לסדנת נייר רגיש פה בלינק
הרצאה אודות פינטרסט מאת עינת ספקטור
פינטרסט – איזה רשת חברתית מטורפת!! דווקא עכשיו, כשפיסבוק ואינסטגרם מתעתעים בנו, אני רוצה שתבואו ללמוד על רשת שהתאהבתי בה לפני 5 שנים, ויש מה לעשות איתה, והמון. עינת ספקטור, בעלת הבלוג מזמינים וחנות און ליין 100% רקמה תגיע להאבבלוגינג ללמד אותנו את רזי הפינטרסט. יש מה ללמוד. פינטרסט שומר על התכנים שלנו והוא משמש כמו מנוע חיפוש משני לגוגל. הדברים לא נעלמים שם, כמו פיסבוק, אלא להיפך, זה כמו לשמור בארכיב סופר מסודר ואסטטי את כל תכני הבלוג, ומעבר לזה. הרצאה שהיא המלצה חמה למי שרוצה ללמוד על השראה, תוכן ויזואלי מעורר השראה, סידור תכנים בצורה הגיונית ונעימה לעין בארכיון שמשמש גם כרשת חברתית.
הרשמה להרצאת פינטרסט ממש פה
סדנת בניית אסטרטגית תוכן לבלוג – יונית צוק
סדנת ה-דגל שלי, סדנה בת 5 שעות בה אני מלמדת מה זה בלוג, איך זה בלוג ומה מתאים לך בבלוג שלך. בסדנה אני מלמדת איך אפשר לבנות אסטרטגית תוכן לבלוג, את יוצאת עם כלים ועמוד שדרה לבלוג העתידי שלך, ומי שישי לה בלוג יוצאת עם שיעורי בית מה אפשר לשפר לשדרג ולתקן בשביל שהבלוג יעבוד לעבר המטרה לשמו הוקם.
הסדנה תתקיים בתאריך 27/3/2018 בין השעות 09:00-14:00
הרשמה לסדנת בניית אסטרטגית תוכן לבלוג של יונית צוק ממש כאן
ביום ראשון הקרוב – מתנות דיגיטליות
ולמהירות החלטה- ביום א הרצאה אודות העלאת הנרשמים לבלוג באמצעות מתנות דיגיטליות. הרצאה של שרון גולן שבה נלמד איך אפשר להשתמש בפרינטבלס שונים, שמתאימים לDNA של הבלוג שלנו בשביל להגיע לקהל קוראים נאמן שנרשמים לבלוג.
אני כל חודש מצליחה להגדיל את רשימת התפוצה של הבלוג שלי ב20 קוראים חדשים בממוצע, בלי מאמץ מיוחד, רק בזכות פרינטבלס שיש לי באתר. ההשקעה כל כך שווה את זה. ממליצה בחום לבוא וללמוד על הנושא.
הרשמה להרצאת מתנות דיגיטליות
פעלויות נוספות באתר ההאבבלוגינג – החממה לבלוגינג מקצועי בכפר סבא
תמר בהרב
מאוד אוהבת את הפוסטים מהסוג הזה, ואכן לא התאכזבתי 🙂
מידע שימושי ויעיל מאוד! תודה על הסיכום המצוין.
Galitshul
פוסט מעולה תודה ערן,
מאוד הפתיע אותי שהמילה בלוגר כבר לא אהובה, נראה לי שכאן בקבוצה אנחנו נושאים אותה בגאוות יחידה שכזו. מעניין מאוד שאחת ההמלצות זה לא להגיד שאנחנו בלוגרים כשפונים למותג או בכלל בהצלחה עצמית
רבקה קופלר
תודה רבה לערן על סיכום בהיר ומעניין, כתוב באופן שקל לזכור וליישם. ותודה לך יונית, גם על הבמה וגם על האינפוטים מסביב.
נויה קומיסר
פוסט נדיב. מחשבה על הפרטים הקטנים. רואים שהמחשבה עלינו הלומדים.ות כאן, היתה בראש של ערן לאורך כל הפוסט. מחשבה עמוקה ומלמדת. אני לוקחת איתי את התובנה לנושא פינטרסט ,שהתוכן נשאר תמיד. אם כך, אני מבינה שזה הרגע להירשם להאב בלוגינג ללמוד כבר החודש בהרצאה שתעביר עינת ספקטור על פינטרסט. ועוד דבר שממשיך להדהד בי מיום שהכרתי את ה- יונית צוק הוא החיבורים שבין חברות הקהילה באמצעות כתיבת פוסט אורח ועשיית שיתופי פעולה. זה גם כיף כי זה אוף ליין וגם כי זה מעניק לי להרגיש את ההתרגשות של יוצרת הבלוג שחיברתי אלי. עולם של און ליין מציאותי . זה הסוד שעולה בקבוצה הזאת. תודה לערן.
תמרי סלונים ליבס
ערן כתב כאן פוטס מאוד חשוב ומעניין (תודה רבה ערן!!)
סקירה מאוד ממוקדת ומלאה באינפורמצייה כל כך חשובה, כל הכבוד על הירידה לפרטים ועל הניסוח הנעים והקריא.
היום אני מבינה הרבה דברים שלא הבנתי לפני שנתיים ויותר. את חלקם אני מיישמת. עדיין פחות מתחברת לצד הטכני של הבלוג ולפעמים אולי זה לרועץ אצלי.
בלוג זה תהליך, כולנו בני אנוש בסופו של דבר, ותהליכים לוקחים את הזמן שלהם גם בבלוג. כמו בחיים.
יש כאן בפוסט יופי של סיכום של כל כך הרבה דברים אקוטים.
יש אנשים שהכל אינסטנט כאן ועכשיו. רוצים את הכל מהר, גם את החשיפה, גם לשלוט טכנית בהכל, גם קהל גם קהילה בחלק מהמקרים. זה לא עובד ככה בבלוג.
לוקח זמן… לפעמים הרבה. צריך סבלנות. המון סבלנות.
אמון, הדדיות, איכות,, לצד למידה של כל שאר הדברים , קידום, ניוזלטר שתפ"ים. המון מה ללמוד ומה לשפר ולייעל. תודה ערן !
ובהצלחה עם כל אירועי מרץ. מעורר תאבון.:)
זיוה רענן
ערן כותב מאוד אותנטי, וזה מה שיפה בעיני אצלו. חוץ מזה, מאוד שמחתי לקרוא את האמירה של גרי ארנדט שהאיכות חשובה מן הפופולריות. גם אני שמעתי את גרי ארנדט בכנס לפני כמעט שלוש שנים (איך שהזמן עף) ועוד כמה בלוגרים ובלוגריות מדור הטרוול בלוגרס הראשון, והיו אז עוד שניים לפחות שאמרו את זה, כל אחד במילים שונות. בהרצאת הסיכום היו עוד שאמרו שלא הכל זה כסף ושדרוש זמן לבנות את היחסים עם הקוראים. אני עוד לא הייתי אז בלוגרית, אבל כשפתחתי את הבלוג טיפה אחרי זה לקחתי משם את המסרים האלה. עם הזמן יש לפעמים צניחות במצב הרוח ואז הריענון הזה עושה מצב רוח טוב. אז תודה לערן ותודה לך, יונית.