חשיבות התגובות בבלוג - שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק
איך לגרום לקהל להגיב

חשיבות התגובות בבלוג

לאחר דיון סוער בקבוצת הפייסבוק שלי אודות תגובות והמשמעות שלהן, אני רוצה לסכם כמה נקודות שעלו מתוך הדיון כי הוא מאוד חשוב.

הנחת יסוד: בלוגים נוצרים במנעד של מטרות

בלוגים נכתבים משלל סיבות ולטובת מטרות רבות. יש בלוג שנפתח בשביל לשווק עסק, שני נפתח בשביל לספק במה דיגיטלית למחשבות והגיגים, אחר לטובת פרנסה פאסיבית מהבלוג עצמו, רביעי לטובת יצירת קהילה והעלאת מודעות לנושא מסוים ועוד ועוד.

כמספר הסיבות והמטרות של הבלוג, כך גם התשובות – האם תגובות בבלוגים הן חשובות או לא.

מדוע? כי בלוגים זה עניין של התפתחות.

בלוגים זה עניין של התפתחות. לכתוב בלוג, לא משנה לאיזה מטרה, גורם לכותבים אותו להשתנות, להתמקד, לדרוש כך או אחרת מהקוראים, ולהיתיחס בצורה שונה לבלוג עצמו. ולכן, יתכן ובשלב מסוים ההתייחסות לכמות התגובות תשנה את משקל הכובד של התגובות לכותבי הבלוג, בהתאם להתפתחות של הבלוג בכתיבה ובצורך של הבלוג עצמו לכותב אותו.

לפני שאתייחס לשאלה האם תגובות הן חשובות או לא, אני רוצה לענות על השאלה:

תגובות 1

איזה סוג של תגובות קיים בבלוג?

אפשר להוסיף את רכיב התגובות של הבלוג עצמו, כמו רכיב של וורדפרס או רכיב של ויקס.

רכיב של המערכת עצמה – המשמעות היא שהקוראים צריכים, כל פעם מחדש (לרוב) להקליד את הפרטים שלהם לפני שהם מגיבים. (שם, כתובת ואימייל ורק אז התגובה). היתרון שהרכיב הזה הינו חלק מהמערכת של התוכן ועל כן התגובות שמורות בתוך הבלוג עצמו, כולל גיבויי התוכן של הבלוג. החסרון – הקורא מתעייף רק מהמחשבה להקליד את הפרטים שלו לפני כתיבת התגובה.

אפשר להוסיף את רכיב התגובות של פיסבוק –

המשמעות היא שהקוראים, במידה והם לוגד אין במחשב שלהם בפייסבוק, כבר רואים את האווטאר שלהם ברכיב התגובות, והם ימלאו את התגובה מבלי צורך בזיהוי נוסף. יתרון נוסף שהם כבר רגילים לכתיבת סטטוסים בפייסבוק, דבר שמקל על היד על המקלדת לכתיבת תגובה. החיסרון הוא שזה רכיב חיצוני לבלוג, ולכן כל עדכון של פיסבוק עלול לגרום לטעויות ולבאלגנים עם רכיב התגובות ואף להעלמותם. בנוסף, במידה ואתם משנים את הכתובת של הפוסט, לאחר שכבר נכתבו התגובות, הן יעלמו כליל. (שימו לב בלוגים שאין להם דומיין משלהם שבעתיד רוצים לקנות דומיין לבלוג).

יש בלוגים שעובדים כך או כך, זה מאוד ענין אישי. עם זאת, האופציה הרווחת היא לשלב בין 2 רכיבי התגובות הללו, גם של מערכת ניהול התוכן של הבלוג וגם של פייסבוק.

docobig

אז למה חשוב לבלוג שיהיה לו תגובות?

כי זה בלוג, זה יומן אישי שכתוב במדיום דיגיטלי שקשור לעולם הweb 2.0, קרי – שיתופיות, שיח, אינטרקציה. אחד הרכיבים (מני כמה) שמפרידים בין אתר לבלוג זה רכיב התגובות. זה המקום שבו נוצרת האינטרקציה בין הכותב לקורא. השיח האמיתי, המהות שלשמה הבלוג נכתב. כי הבלוג נכתב בידיעה שיש מישהו בצד השני של המסך.הבלוג מפתח מערכת יחסים בין הכותב לקורא, ולעיתים משמעות התגובות היא רמת חוזק מערכת היחסים ביניהם.

לרוב, המטרה המשנית (העיקרית היא לכתוב) של כותבי הבלוג היא להניע לפעולה את הקוראים להשאיר תגובות בסוף הפוסט עצמו.

איך מניעים לפעולה את קוראי הבלוג להשאיר תגובה?

שאלת השאלות. צריך להכיר את הקוראים של הבלוג בשביל להבין מה עובד עבורם. זה לוקח זמן להבין איך להניע את הקהל של הבלוג, בדיוק כמו שלוקח זמן להבין איך לכתוב פוסט קוהרנטי.

יש קוראים שמשאירים תגובות כשמבקשים מהם להחזיר את הכדור, קרי לבקש מהם שיכתבו מה הם למדו מהפוסט, או האם הוא דיבר אליהם, מה הם למדו ממנו.

יש קוראים שמשאירים תגובות כשמבקשים מהם לשתף את הנושא מזוית הראיה שלהם, קרי, אם יש להם דוגמה נוספת למה שנכתב בפוסט עצמו.

יש קוראים שמגיבים כשמבקשים מהם יפה להשאיר תגובות כי כתוב בבלוג שזה ממש חשוב לאותו כותב בלוג שישאירו לו תגובות, ומה זה השקעה של 3 דקות בכתיבת תגובה לעומת 8 שעות בכתיבת פוסט.

ויש קוראים שלא משנה מה, לעולם לא ישאירו תגובה. למה?

למה קוראים לא משאירים תגובות?

בואו נתחיל מנקודת יסוד עצובה שהקורא הדיגיטלי הוא קורא עצלן, הוא מרפרף, הוא מדפדף והוא גולל. כשהוא קורא מהר (במיוחד בסלולאר) הוא שם בשביל שהמידע יענה על צרכיו, ולא בשביל לעשות שיעורי בית. אז הבקשה להשאיר תגובה היא בקשה חריגה, במיוחד לאור העובדה שהוא רגיל להשאיר תגובה באפליקציות בעלות מבנה תגובות מסוים כמו אימייל, ווטסאפ, פייסבוק ודומיו.

עובדה נוספת היא שלעומת האורך של הפוסט, הקורא מרגיש חסר ערך להשאיר תגובה קצרה. נכון, זה מאוד לא רלוונטי אורך התגובה, אבל אנחנו יצורים שמשווים כל הזמן בין הדברים, ולכן בתת מודע האורך קובע. ולכן, הקורא יעדיף לשתוק מלהגיב, מה שלחלוטין הפוך מהצורך של כותב הבלוג.

אלוז

אחוז השארת התגובות הוא מאוד נמוך, כאחוז אחד מכלל קוראי הבלוג, תפצלו את זה בכל המקומות בהם הפצתם את הבלוג ושמתם לינקים בפייסבוק, במייל ובאינסטגרם – האחוז הזה מתפצל לאורך כל המדיה, ולכן אם הגיבו בלינק ששמתם בפייסבוק כשהפצתם את הפוסט, הסיכוי להשאיר תגובה גם בבלוג הוא כמעט אפסי.

ייתכן והם לא משאירים תגובות כי הם לא מודעים לחשיבות של התגובה עבורכם. אז הם לא משאירים. אם תגידו להם למה זה חשוב. יתכן וזה יעלה את רף התגובות בבלוג.

ולבסוף – האם אתם מגיבים לבלוגים אחרים? באמת מגיבים, מתוך עניין ואהבה ורצון טוב? ולא תגובה "מהממת מהממת" אלא תגובה שמראה שקראתם את התוכן והוא באמת עשה לכם משהו? לרוב, בלוגים מגיבים לבלוגים בגלל שהם יודעים מה החשיבות של הדבר עבורם. אגב, זה עובד לא רק בבלוגים, אלא בכלל בתור התנהלות דיגיטלית ברשת. תגובות לאנשים יוצרות תגובות שרשרת, זה אחד המאפיינים של אסטרטגית התגובות. תבדקו את עצמכם רגע, מתי בפעם הבאה השארתם עקבות דיגיטליות אצל אחרים?

ניסיתי הכל, ועדיין לא משאירים תגובות

יתכן ונושא הבלוג לא מושך תגובות בפרהסיה. יש בלוגים שהנושא שלהם מאוד רגיש כמו כסף, מיניות, יחסים, שגורם לקוראים להישאר מאחורי המקלדת והמסך בתור קוראים פסיבים.

יש בלוגים אישיים, שלפעמים נקראים אבל לא מייצרים רצון להגיב כי הסיפור הוא כל כך אישי שאין צורך לקהל להגיב.

לפעמים זה פשוט עניין של סגנון קוראים שלא מעוניינים להגיב.

האם התגובות חשובות לך?

לפני שתתחילו להתבאס על נושא התגובות, אני ממליצה לחשוב רגע בצורה כנה ואמיתית "האם התגובות חשובות לך?" אם התשובה "לא כל כך" מצוין, תמשיכו הלאה. אם התשובה היא "כן!" אז השאלה הבאה היא "למה? מה המשמעות של התגובות עבורך בבלוג?" כי מתוך המשמעות אפשר להבין מספר דברים על התפקיד של הבלוג בחייך. על זה אני מלמדת בקורס און ליין שלי בלוגינג למתקדמים, מה התפקיד של הבלוג בחיינו. (נשמע פלצני, אבל זה בדיוק החיבור בין העשיה שלנו לבלוג)

האם הבלוג נכתב בתדירות המתאימה את התפקיד של הבלוג עבורך בשביל לייצר תגובות? או שהבלוג מופיע פעם בחודש חודשיים בפיד של הקוראים שלך? כי כתיבה לא תדירה גורמת לקהל לחשוב שהבלוג הוא "לא רציני" או "לא עקבי" (סליחה, סליחה על השאלות הללו, הן ממש קשות לעיכול לפעמים..)

docobig

האם בזמן הזה של פרסום פוסטים רואים אותך אצל אחרים? כי אם כן אז הנוכחות שלך אצל אחרים מהדהדת את האחרים אצלך.

האם הבלוג הוא חלק מקהילה של כותבי בלוגים? כי הם מגיבים מספר 1 לבלוגים בגלל המודעות של הדבר, האם יש לך קהילה? אפילו לא של בלוגים, של אנשי מקצוע? של קולגות? של חברות? האם הבלוג הוא חלק מאותה קהילה?

בלוגים זה לא מדע מדויק וכך גם נושא התגובות

בלוגים זה לא מדע מדויק, זה הרבה יותר עניין של הרגש, הוורבליות, הפתיחות, הקהילתיות, הסטורי טלינג, ולכן אין פה עניין של מדידת תגובות כפרמטר של הצלחה. יש הרבה פרמטרים של הצלחה לבלוג, תגובה זה אחד מהם, אבל לא היחיד. ושוב, תלוי מאוד על מה הבלוג מדבר ומה מטרתו.

מאוד נעים לבלוגים שמשאירים תגובות, אבל השאלה העיקרית היא האם זה לב ליבו של הצורך בבלוג או בפוסט עצמו?

אני אשמח לקרא אתכם בתגובות פה בפוסט, מה דעתכם על נושא התגובות והאם זה חשוב לכם שהקוראים יראו את עצמם בתגובות בבלוג עצמו? או בכלל. 

+++++++++++++++++++++++++++++++

לאור הביקוש אני פותחת שני קורסים בקיץ: שווה להירשם במחירי הרשמה מוקדמת

  1. קורס בניית בלוג בויקס – מוזמנים להגיע עם המחשבים וביחד אלמד אתכם איך לבנות את בלוג החלומות שלכם בויקס. מערכת נפלאה שאני מאוד אוהבת. אין צורך לדעת תכנות או עיצוב גרפי. העבודה היא על בסיס תבניות קיימות. נלמד לכתוב, לבנות ולהפיץ את הבלוג שלכם. 5 מפגשים ויש לכם יופי של בלוג באוויר. פרטים והרשמה אודות קורס לבניית בלוג בויקס
  2. קורס קיץ – קורס מופלא שנערך שנה שעברה בקיץ, והשנה החלטתי לעשות אותו שוב. נעבוד עם החוברת שבניתי במיוחד לקורס הזה, חוברת של עבודה שנתית על הבלוג שלך. מיועד למי שיש לו בלוג והוא רוצה לפרוץ איתו קדימה. תכנית עבודה אסטרטגית ועסקית מסודרת לבלוג, לפעמים מה שצריך זה הכוונה וסדר וזה בדיוק מה שנעשה במשך חודש עבודה.  פרטים והרשמה לקורס הכי חם ברשת מעוניניים ליצור איתי קשר בווטסאפ? קלֱ לחצו על הלינק
  3. סדנת בלוגינג בסיס – סדנת הדגל שלי, לכל מי שרוצה בלוג ולא יודע איך מתחילים, לכל מי שיש בלוג והוא נתקע בפוסט השלישי בערך, לכל מי שיש בלוג והוא לא זז ואין לו מושג למה. בסדנת הדגל תצאו עם הבנה של עולם הבלוגים, רכיבי הבלוג שלכם והרבה אוויר להמשך הדרך מתוך הבנת הצורך, הרצון והתכן הנדרש. בואו להתאהב בבלוג שלכם, זה שבראש ובלב. פרטים והרשמה פה בלינק

לבנות לבד אתר אינטרנט לעסק – זה אפשרי

בשלוש שעות אתם יכולים לבנות אתר בעשר אצבעות. כל הפרטים פה בלינק

33 תגובות

ספרו לי אם אהבתן את הפוסט ולמה

תגובות נוספות

שיווק עסקים בדיגיטל באמצעות אתר אינטרנט, בלוג ותוכן | הבלוגריסטית יונית צוק