השתתפתי בכתבה בדה מרקר אודות בלוגינג כמקצוע מכניס
רוב כותבי הפוסטים מתפעלים בלוג עצמאי או נעזרים בפלטפורמה ייעודית לכך, כמו סלונה. "בלוג הוא אתר אינטרנט שהתוכן שלו מעודכן באופן תדיר", אומרת צוק, "הוא עוסק בנושא מסוים והבלוגר צריך להגדיר אם הבלוג הוא עסקי, כזה שנועד לשווק את העסק, או אישי – שבו הכותב מתמקד בהגיגים. למשל, כשמעצבת לא מלמדת איך לעצב בית, אלא כותבת על החיים בתור מעצבת, ועל הראייה העיצובית שלה. ועדיין הבלוג מחזק אותה, משמש אותה כפרסונה, הקהל שקורא אותה מתחבר לערכים שלה, לזווית הראייה שלה".
"בלוג טוב", אומרת צוק, "הוא כזה שמייצר מעורבות, כלומר הנעה לפעולה. זה יכול להיות באמצעות השארת תגובות או השארת פרטים ב'צור קשר'. בין הזוג שלי הוא רופא ובניתי לו את האתר. התוכן הוא מקצועי, אבל כתוב בשפה 'בלוגית', בגובה העיניים – וזה עובד. המנוע של גוגל קורא בלוגים והוא מקדם אותם בצורה אורגנית, וכשאנשים מחפשים משהו שהוא בתחום של בעל העסק – גוגל יפנה אותם לשם".
לדברי צוק, כדי שבלוג יצליח כדאי לבנות אותו בפלטפורמה שמותאמת לסלולר, להתמיד בכתיבה – "פעם בשבועיים זה קצב מעולה" – וכמובן לא לשכוח להפיץ. "תשקיעו בכל בלוג, שלא יהיה משעמם ושיהיה כתוב טוב", היא אומרת. "קחו את הזמן, בניית בלוג היא השקעה לטווח ארוך. התוכן הוא ירוק עד, בניגוד לאינטסגרם ולפייסבוק – ששם הפוסטים נעלמים כעבור זמן. זה עובד, אבל לוקח זמן עד שרואים תוצאות".
"הדבר החשוב ביותר, בוודאי בהתחלה, הוא להבין את הייחודיות שלך", אומרת בליה. "מה הצבע והקול שלך ברשת. יש המון בלוגים וצריך למצוא דרך לבלוט ולהתבדל". אבל זה לא מספיק. לדבריה, "מי שרוצה לפתוח בלוג ולהצליח חייב שיהיה לו את הזמן הנדרש לזה. תפעול בלוג מחייב התמדה ולהט. אי־אפשר לפתוח בלוג אם ההתעסקות הזאת מכבידה, זה חייב לבוא באהבה לקהל".
"לא כל בלוג נועד להעשיר את עולמנו בתובנות", אומרת צוק. "יש בלוג שהוא סוג של תוכנית שיתופים, הבלוגר כותב על מוצר מסוים ונותן לינק לרכישה באתרים למסחר אלקטרוני. על כל רכישה הוא גוזר עמלה מהמוכר. במקרים כאלה חשוב לזהות את הקהל שלכם – ולכתוב על מוצרים שעשויים לעניין אותם. יש גם בלוגים שעוסקים בתוכן שיווקי. הבלוגר כותב על ועבור המוצר כדי להגביר את החשיפה שלו, ומקבל תשלום על התוכן. אפשרות נוספת היא להרוויח מקורסים והנחיות אונליין שמתאפשרים בזכות הבלוג. "הרבה בלוגריות, בעיקר בחו"ל, נעשות אוטוריטה לנושא הבלוג", אומרת צוק. "הן פותחות ליינים ושירותים על הלייבל שלהן".