שיווק באמצעות בלוג
לפני כשבועיים הוזמנתי לפאנל של מוקדי ידע בתחום השיווק האינטרנטי במסגרת עמות עסקית. למי שלא מכירה, עמותת עסקית היא יוזמה שנולדה מקבוצה בפיסבוק. (הורס אותי היכולת שלנו להקים דברים יש מאין בזכות הרשתות החברתיות, זה פלא אמיתי). על העמותה ניתן לקרא באתר שלה, וגם בראיון מעמיק שביצעתי לאחר הפאנל, כי פשוט התאהבתי בהן.
הפאנל התחבר מאוד לפוסט הקודם שכתבתי אודות עסקים ובלוגים ולמה עסק צריך בלוג, ועתה אני רוצה להרחיב את היריעה ולענות על שאלות ששאלו אותי בפורום בקבוצת האינטרנט של עסקית לפני הפאנל.
שאלה: "בלוג – מי קורא? בינתיים מעדיפה להשקיע בדף בפייסבוק, ובבלוג לעתים רחוקות."
שאלה: "האם בלוג ובו רק תמונות שווה משהו?"
שאלה: "בלוג – מאיפה מתחילים???"
שאלה: "בלוג: מה זה בדיוק? מה המטרה שלו? למי שולחים? איפה רואים את זה? כל כמה זמן כותבים שם?"
שאלה: "התחלתי לכתוב בלוג, אספתי תמונות מרחבי הרשת ואז הבנתי שיש בעיה עם זכויות יוצרים. אז, איך עושים את זה? איך כותבים בלוג שהוא בעיקר ויזואלי בלי לפגוע בזכויות יוצרים של אחרים?"
שאלה:" נניח ובעלת עסק מחליטה להקצות תקציב מסויים לטובת פרסום ממומן (בואו לצורך הדוגמא נניח 1000 ש"ח בחודש). ונניח שמדובר בעסק קטן שנותן שירותים שונים בתחום הטיפול (מן דוגמא היפוטטית שכזו ). לאיזה ערוץ פרסום מוטב לנתב את הכסף בהנחה שהמטרה היא המרה ללקוחות חדשים"
ניוזלטר = מייל שנשלח לרשימת תפוצה קיימת. את רשימת התפוצה אפשר לעבות על ידי הרשמה לרשימה בבלוג, או על ידי שיתופי פעולה עם קולגות לטובת קבלת רשימות תפוצה. כדאי שיהיה בלוג על מנת שנוכל להעביר את הקוראים שלנו לקרא עוד בנושא. אני כותבת מייל לקוראי הבלוג ומוסיפה בו לינק לפוסט החדש שכתבתי + המלצות על בלוגים שאני אוהבת או תכנים שרלוונטים לנקודות הזמן של שליחת המייל + הזמנה להשתתף בסדנאות שלי. המייל הוא כלי מצוין להגיע לקהל שלא עוקב אחרי הבלוג ברשתות החברתיות כמו פיסבוק, ועל מנת לעבות את התוכן, שלא נכנס לבלוג הן מבחינת מגבלות של זמן קלנדרי, או אורך.
שאלה:"אותי מעניין לדעת גם על בלוגים\ניוזלטר – מה ההבדל והיתרונות\חסרונות של כל אחד"
שאלה:"האמת שהתחלתי לחשוב על בלוג, בעיקר כי אני אוהבת לכתוב, וזה נראה לי מתאים יותר לתכנים שאני כותבת, מאשר פוסטים דחוקים בפייס, רק שאין לי מושג איפה, איך, מי בכלל יראה את זה, האם אפשר לקשר לפייסבוק ולפרסם גם בקבוצות?"
שאלה: "משווקת היום בעזרת פייסבוק ודיוור ישיר. נראה לי שבלוג דורש הרבה יותר תפעול ותחזוקה שוטפת מגוגל – נכון או לא נכון?"
שאלה:" לאיזה קהל יעד הייתן ממליצות להקים בלוג?"
שאלתי היא: האם יש דרך יעילה לצירוף אנשים רלוונטים לרשימת התפוצה בעלות נמוכה יותר? ומהם האופציות הנוספות שלי, בעלות סבירה באופן יחסי לתפוקה, להביא עצמי לתודעה של אנשים רלוונטים, שיבחרו במוצרים שלי?
שאלה: "מהו התוכן הנכון בניוזטלר / בלוג / דף עסקי שיתפוס את קהל היעד שלי"
שאלה: "איזה סוגי טקסט עשויים להתאים במיוחד כשיווק למטפלים רגשיים ?וגם עד כמה אפקטיבי לפרסם בתוך פורטל שעוסק בתחום הטיפול שלי ?"
שאלה: "מה הצורה היעילה ביותר למשוך אנשים בעצם לכל אחד מהערוצי השיווק?? למשל בבלוג – איך מביאים אנשים לקרוא את הבלוג שאת כה משקיעה בו?"
שאלה:"בגלל האהבה שלי לכתיבה – האם לכולם מתאים לכתוב בלוג או שנניח למעצבת גרפית בלוג יכול להיות קצת .. פאתטי. "
שאלה: "אני חושבת על בלוג מצד אחד בא לי מצד שני יש לי תחושה שגם זה סוג של התחייבות אחרי 8 שנות ניוז חודשי להתחייב לעוד מטלת כתיבה..אז רוצה לדעת איפה כדאי ועד כמה חשובה התדירות וגם ההתמקדות האם למקד או שאפשר להתפזר..תודה !"
שאלה: "מעניין אותי לשמוע על בלוג. יש לי חשש להתחיל . שמה לב שיש בי מחשבה שזה מחייב כל יום כתיבה ,תגובה, להיות עם היד על המחשב כל היום וזה מרתיע אותי מלהתחיל בכלל…. ויש רצון וידיעה כי יש לי מה לאמר,לכתוב,להגיד,להעביר. אז איך מנהלים בלוג בכלל ?"
שאלה: "איך לא מתעייפים, ומשמרים את האנרגיה הנדרשת כדי לתחזק את ערוצי השיווק לאורך זמן."
תשובה: תשוקה. מוצאים את התשוקה שלנו, ועליה כותבים, או מתוך זוית הראיה של התשוקה שלנו כותבים. הרי להיות עמצאית משמעותו לעסוק במה שאנחנו אוהבות, השליחות שלנו, ולכן אני מאוד מאמינה בבלוגים עסקיים כי הם ממגנטים את התשוקה שלנו בכתיבה, מראים עד כמה אנחנו טובות במה שאנחנו עושות ואוהבות את מה שאנחנו עושות, והאהבה, כך אומרים, מדבקת.
לפעמים לכתוב בלוג זה מעייף, ברור. אבל גם כשאנחנו נחות, הבלוג ממשיך לעבוד מעצמו, כי הוא שם, עם התכנים הרבים שלו, גוגל אוהב אותו, אפשר לקשר פוסטים ישנים מהארכיון בקבוצות השונות, אפשר לשלח ניוזלטר עם תכנים שכתבנו בעבר ושעדיין רלוונטים להווה, אפשר לשחק עם התכנים, הרי לא היו לנו את אותה רשימת תפוצה מהתחלת הבלוג, ולכן הבלוג מאפשר גם לנוח לפעמים.
וואו, לא חשבתי שיקח לי שלושה ימים וחצי לענות על כ-ל השאלות , אבל היה לי חשוב לתת עליהן מענה. כי אילו הן בד"כ השאלות ששואלים אותי, כשמגלים את העולם המופלא של הבלוגים.
לסיכום: ממש כמו במודל שפיתחתי בעבודת המחקר שלי בתואר השני, וכפי שאני רואה כל יום מחדש, לבלוג יש כח ענק, לבלוג יש כח לשנות את העסקים שלנו, לחבר קהילות שלמות, לתת לנו עמוד שדרה עסקי, אישי ובטחון עצמי לעמוד מול קהל לקוחות. הבלוג הוא מקום שיכול לעשות פלאים לעסק מבחינת מודעות, הכרה, נטוורקינג, שיתופי פעולה, העצמה, מיצוב ופתיחת ערוצי מסחר נוספים.
כל מה שצריך זה, לפתוח בלוג. ומי שלא יודעת איך ועדיין חוששת מוזמנת להגיע לסדנת כתיבת בלוג שתתקיים ב14/4 מיד לאחר פסח. נותרו עוד 4 מקומות. כל הפרטים פה.
אשמח לקרא פה בתגובות איזה שאלה הכי עשתה לכן את זה.
שחר
ליאור פרנקל אירח את יונית בפרק מעולה! כדאי להקשיב :
https://frnkl.co/blog-podcast/yonit-tzuk-the-blogerist